Alla inlägg den 25 mars 2009

Av Britta Hammarström - 25 mars 2009 19:14

Dagen började med uppstigning 07 30 - ovanligt tidigt, vi brukar ligga och tryna till strax efter 08 - efter matning av hundar, ut i trädgården och the´till matte vid 05 30.

Dusch och påklädning, fixa fika och lite lunch, packa ryggsäck och så iväg till "Kallkällan" på Lovö.

Kallkällan är en färskvattenkälla ( det finns en ute på Munsö också)och intill den finns en rejäl vandringsled med finfin skog på båda sidor.

Stannade på parkeringen, gick med vännerna i drygt en halvtimme innan resten av sökgänget anlände.

Två nya medlemmar i dag - en väldigt trevlig och duktig labbehane, 7,5 åroch en 1-årig, supertrevlig trefärgad colliehane - och två likaledes  trevliga mattar. Labben är rullhund, jobbar så fint och ordentligt, collien är verklig nybörjare, men snappade väldigt fort  vad det var fråga om.


Hippie jobbade kolossalt bra i dag, hade en rätt jobbig bana, med tomslag och ett par riktigt djupa figuranter - fick därför  en "hare" i form av springande Sören som en extra kick på slutet.

Även Azlan skötte sig (som vanligt) mycket bra.


Efter söket åkte vi till klubben, rastade hundar och fikade. Jag hann också med att träna Bitte och Stina lite innan det var dags för första gången på min valpkurs.

8 deltagare - kanontrevlig grupp (valpkurser är bara sååå roligt att ha :0)

Vi pratade inne först, en hel del att gå igenom första gången, så fick deltagarna rasta sina valpar och så gick vi ner på planerna. Alla valpar var sociala, lätta att ta kontakt med, ingen var skygg eller undvikande.


Lite kontaktövningar och så motivationsinkallningar, lite råd och dåd och så fick gruppen hemläxa - kontaktövningar - sitta vid sidan, titta på matte/husse, ingen belöning förrän ögonkontakt har etablerats, då blir det godis och många vänliga ord.

Toppen att ha Birgitta som hjälp på kursen - vi har haft många kurser ihop och kan varandra väl. B. kanske inte kan vara med alla gånger men all hjälp är välkommen.


När kursdeltagarna åkt hem med sina trötta valpar, tog B och jag en slurk kaffe, städade av lite i stugan och tog en vända i skogen med våra vänner.


Under dagen har jag fått sms om att Eli fått åka hem och föräldrar och Eli skulle nu "bara sova". Jag får väl slå en signal lite senare och se om dom har vaknat;)

Ja, Solan farmor eller mormor (jag är farmor), visst är hjärtat hos barnbarnen, minst lika mycket som hos barnen.

Nu behöver man inte oroa sig särskilt för de vuxna barnen, men barnbarnen...


"I väntan på Godot" är ju aktuell, här är det "i väntan på godis" som gäller :0)






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards