Alla inlägg den 10 mars 2009

Av Britta Hammarström - 10 mars 2009 09:47

Voj, voj! Nu ringdes det från jobbet "paniiiik"!! Den enda jobbande sekretären måste vara hemma med sjukt barn, och se då går hela skutan i kvav :0)

Utan sekreterare - otänkbart! Roligt att yrket är så uppskattat - vore kul om det också syntes i lönekuvertet! Men där kan vi nog sända en tanke till dem som förhandlat för kåren under årens lopp - har inte gjorts så många knop där.


Men det är klart att mandrom hasar sig ner till mottagningen några timmar i dag. Måste bara ta hand om vännerna ordentlig först, sedan kan jag jobba 3 timmar och så är det dags för Eli-hämtning, det går inte att ändra på.


http://www.collieinfo.dantos.se/

Ovan ses länken till en väldigt trevlig, vettig och informativ hemsida om collie(det finns många, men jag fastnade för den här).

Här har jag kopierat texten på startsidan - inga övertoner åt något håll, bara sunt förnuft.

"Detta är en privat hemsida. Den har som enda syfte att presentera collien som ras - med goda sidor och problem - på ett sådant sätt att rätt sorts hundmänniskor får upp ögonen för rasen. Den som vill ha skönmålningar får leta vidare någon annanstans. Vi försöker beskriva rasens bakgrund och utveckling så att besökaren skall förstå hur rasen blev vad den är idag - och hur vi tror att den skall kunna fortsätta.

Vi rekommenderar inga uppfödare. Vi diskuterar under inga omständigheter nu levande, enskilda hundar eller uppfödare. Vi är alla medlemmar av Svenska Collieklubben och lojala med rasklubbens stadgar och avelsmål. Det vi skriver här är enbart våra egna åsikter och företräder inte Svenska Collieklubben eller någon annan organisation.

Gun Andersson är tidigare uppfödare av långhårscollie med trettiofem års erfarenhet av rasen. Wanda Forsberg, som redigerar sidan, är aktiv uppfödare och har haft collies i 30 år. Bodil Carlsson är vanlig hundägare och valpköpare av collie sedan drygt 20 år. Alla älskar collien som frisk, stabil, glad hund och det vi vill är att den ska förbli så.

Vårt mål med sidan är att ge collien ett positivt omdöme som en hundras där rasklubben arbetar för att förbättra bristerna. Vi vill påverka blivande valpköpare att studera rasen före köp och därigenom kunna bilda sig en uppfattning. Collien passar till att tränas och tävlas med inom flera discipliner. Det är roligt med en lycklig och lydig collie.

Kanske är vi tre precis som collien, snälla, trogna (mot rasen), aldrig aggressiva men orädda, nyfikna och smarta. (Du får tro’t om du vill)"

Nu - fort till skogs med vännerna.


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards