Alla inlägg den 31 mars 2009

Av Britta Hammarström - 31 mars 2009 19:22

...för din vänliga kommentar i min gästbok. Letade efter en dylik på din hemsida, men hittade ingen, så jag får svara här.

Alltid lika kul att ses, vi springer verkligen på varandra så där hux flux :0)

Jag hann ju inte träffa din maremmadam så mycket, hoppas det gick bra i gruppen!

Spännande att se var vi snavar över varandra nästa gång :0)




Av Britta Hammarström - 31 mars 2009 18:28

...vad hava vi då gjort i dag?

Stigit upp, efter att ha sovit i princip i ett sträck sedan kl 22 i går afse -ovanligt att inte vakna flera gånger än en (även om jag brukar somna om ganska omgående).

Packat för sökträningen, dragit till skogs på Lovö, rastat gänget och inväntat sökkamraterna.

Intensiv träning i härligt vårväder, det rann och porlade överallt - vissa stigar var dock fortfaranda så isiga och hala att de gick inte att ta sig fram på.

 Fika, i fortfarande ljuvligt soligt väder. Vi bestämde två nya träningsdagar och så diskuterade vi när och hur vi skulle träffa sökgänget från andra sidan staden - d v s Tyresö. Vi har kommit överens om att träffas då och då, bra med nya figuranter och man kan alltid byta tips och idéer.


Såg på nätet att collie med husse klarat LP i lydnadsklass II på tre tävlingar - bra jobbat!

Mina närmaste tävlingsplaner är Lydn I med Hippie och lydn II med Bitte, den 18/4 samt appellsök med Hippie den 2/5 - så får vi se hur det går.

Bitte har ett förstapris i tvåan, men hon behöver tävlingsrutin.Det har ju inte blivit något sedan förra sensommaren, p g a parning, dräktighet och valpar.

Den 18/4 skall Hippie också exteriörbeskrivas.

Ännu närmare ligger Lilla Stockholm, där Bitte och Stina skall dansa i ring.

Tänk en sådan "underlig perschong" jag är ( i säkert mångas ögon) -Jag både höftledsröntgar, ögonlyser, mentaltestar,exteriörbeskriver, vallanlagstestar, tävlar lydnad, tävlar bruks  OCH ställer ut mina hundar -

och alltihop känns rätt och bra att göra och mina hundar är nöjda, glada och trivs kanonbra med alla sina aktiviteter - som sagt, en del har nog idiotförklarat mandrom, d v s  "en sådan där bruksidiot" - men med ett stort, brett leende kan jag ärligt säga - vassego! Det bjussar jag på !


Efter 4,5 timmar i skogen (vi rastade också efteråt) åkte vi mot hemmet, duschning av vännerna och torkning. Fram med dammsugaren, dammsög, Sam kom från skolan. Gav vovvarna mat, fixade pannkakssmet (med lite vispgrädde i...) och åkte iväg och hämtade Eli.

En glad och frisk Eli, som ätit som en häst i ett par dagar - mycket att ta igen sedan kräkeriet .

Lisa hade glömt busskortet (inte första gången - slarvmaja), så henne fick jag hämta vid Q8. Hade vi haft mer gott om tid så hade hon fått gå, men nu var det lite brådis, hon måste hinna äta före judon.

Janne hämtade Eli och så skjutsade jag Sam och Lisa till judolektionen.

"Farmors taxiservice" ;)


Nu har krutröken lagt sig - vad skall jag hitta på nu då......

Jo, ta och ställa mig framför lilla köks-TV:n och stryka - känns som en lagom nedtrappning på dagen :0)

Är det någon mer än jag som tittar på "The Mentalist"? Jag är rätt förtjust i den där lockige, leende gossen !


Intressant läsning på sidan "Collieinfo"

Protokoll från SBK:s Förbundsstyrelse

2009-02-27
Betr. Skrivelse gällande Collierasen ur ett antal uppfödare synvinkel

Vid dagens förbundsstyrelse förelåg ovan nämnda skrivelse från ett antal collieuppfödare, över vilken Kennelklubben har begärt yttrande.

Collieklubben och Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa har inkommit med yttrande över skrivelsen, se bifogat.

FS beslutade att uttala sitt stöd för collieklubbens arbete med att följa upp RAS. I RAS framgår behovet av att bl.a arbeta för en förbättring av rasens mentalitet. Brukshundklubben värnar om de arbetande raserna dit collien sedan mycket lång tid räknas.

Med hänvisning till pågående utvärderingar av MH och SKK/CS beslut att framöver prioritera mentaliteten inom alla raser, ser inte Brukshundklubben någon anledning att nu förändra kraven ang. känd mental status.

Brukshundklubben önskar dock att Kennelklubben tydliggör att det är ett brott mot grundreglerna (§ 2:3) att använda hundar i avel, oavsett ras, som uppvisar överdrivna rädslereaktioner eller aggressivt beteende. Collieklubbens uppföljning av RAS visar att det kan vara så att vissa uppfödare i detta avseende inte följer grundreglerna.

FS beslutade att till Kennelklubben bifoga de från Collieklubben och Brukshundklubbens utskott för avel och hälsas inkomna yttrande.








Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards