Alla inlägg under mars 2009

Av Britta Hammarström - 15 mars 2009 17:04

Tänk att man kan bli så himla glad

av att se några pyttesmå blad :0)


Vännerna älskar  här sängen i mitt kombinerade arbets- och gästrum.

Så fort jag sätter mig vid datorn, intar de viloläge.

Av Britta Hammarström - 15 mars 2009 11:06

..för trevligt mail och nya bilder på Routa.

En sådan fin son Bitte och Ture har i Åbo :0)



Av Britta Hammarström - 14 mars 2009 16:59

...blev det i dag, Ekebyhovs slott här på Ekerö. Ett vackert träslott med anor från 1670, där det nästan alltid pågår några slags aktiviteter(syftningsfel :0)inte 1670, utan på slottet).

En välskött park omgärdar slottet,där det bl a finns en genbank för äppelsorter, parken fortsätter i Sveriges nordligaste självföryngrande bokskog.

Ett måste varje vår är att gå i bokskogen precis när bokarnas löv börjar slå ut - vilket ljus!

I dag var jag alltså där och lyssnade på Andy Fite, en jazzgitarrist, sångare, entertainer. Jag kan ärligt säga att jag aldrig hört talas om honom tidigare. Det var min "låtsasbrorsa" Lasse som frågade om jag ville gå med - Lasse är själv en mycket duktig musiker och sångare och kände till den här killen.

Jo, Andy var en trevlig bekantskap.

Mycket skicklig gitarrist och sjöng egna, både roliga, lite filosofiska och ibland lite sorgsna låtar.

Det enda jag hade lite svårt för var scat-sången - jag klarar inte riktigt det, det blir ofta lite för mycket av det goda :0)


Nu är vännerna avtorkade efter senaste promenaden och jag skall ta itu med resterande papirer till villaägarföreningens årsmöte.

Har lovat att ställa upp som sekreterare ett år till (började 2004), men sedan får det vara bra.


Och så lite "tantgnäll":0)

En snabbis in på Coopen på väg hem från skogen. Jag skall fixa våfflor till collieträningsgänget på klubben i morgon och behövde bunkra lite.

I kassan står en gänglig yngling, kanske 17-18 år. Ser oerhört effektiv ut, jobbar med väldigt snabba rörelser. När jag lagt upp mina pryttlar på bandet hälsar han mig med ett högt och hurtigt "TJEEENARE"!!

Och nu kommer tantgnället....

Vad är det för fel på att säga "hej"? Jag är mycket snart 67 bast - känner mig inte särskilt mossig, men vill ändå inte bli åthojtad så. Händer det igen så får jag upplysa gossen om det - med risk att bli betraktad som "hemsk kärring":0)










Av Britta Hammarström - 13 mars 2009 17:04

Trots all snö - som nu börjat sjunka ihop igen - känner man den där odefinierbara, men välkända lukten av VÅR!

Underbart solsken under flera timmar mitt på dagen. Birgitta och jag gick där med vännerna på goflbanan, med nyllena mot solen och njöt.


Ordentlig träning - Hippie börjar mer och mer "komma ur ostkupan", d v s gå ur skendräktigheten - nu har hon börjat härja med flatpojken Bobby igen.

Jag har tagit det så lugnt med henne ett bra tag nu, ingen idé att tjafsa med en dam som har annat att tänka på, vi har bara tränat väldigt "lätt".

Nu märker jag att hon är betydligt mer på hugget och VILL!

Bitte - ja Bitte.....hon VILL hon...hur mycket som helst :0) Men här börjar det samla ihop sig lite mer och hennes koncentration är mycket bättre.


Så här festligt har vi det på sökträningen :0)

Här är min braiga  trädgårdspall, rekommenderas alltså varmt, både som trädgårds- och träningshjälp. Koskenkorva-pavan hittade jag mitt i skogen - jodå, den var väldigt tom - annars hade den nog inte blivit kvarlämnad :0)


Så här ser den tjusiga Doggy Cup-pokalen ut.

Den går till den klubb som har högsta snittpoängen i alla klasser, oavsett gren - d v s appellklass, lägre klass,högre klass och elitklass.

Tar vi den nästa år också så får vi behålla den....ja, vi och vi, jag har inte bidragit personligen till erövringen, men är stolt å klubbens och duktiga klubbkompisars vägnar.

Vem vet, jag kanske kan bidra under detta år....


Var inne och tittade på  Kennel Springmists trevliga hemsida - bara att varmt gratulera Elisabeth Pettersson till det verkligt fina MH-diagrammet, som omfattar 64 stycken collies av hennes uppfödning - härligt att se sådana resultat!










Av Britta Hammarström - 12 mars 2009 12:57

Så var det färdigjobbat för den här gången.Åter till pensionärstillvaron;)Gårdagskvällens årsmöte i SBK:s Stockholmsdistrikt genomfördes under mycket lugna och gemytliga former.

Fullknökat i Nacka BK:s storstuga.

Jag har inte varit med på något distriktsårsmöte på...ja säkert 4-5 år.

Många bekantingar, en hel del som jag känt sedan tidigt 80-tal ( "vi hänger me´"), men också många nya bekantskaper - roligt att funktionärskadern ändå fylls på, även om det säkert behövs många fler.

Mandrom blev protokolljusterare och åkte snabbt in i valberedningen - ja ja, man har ju vanan inne ;)


Vandrinspriserna delades ut och si! Mälarö BK erövrade Doggy Cup-pokalen i år igen - kul!

Den konferens som hölls under hösten ,"bygga broar", har gett resultat.

En massa nya fräscha idéer presenterades och mötet tog mycket positivt emot dem.Valen genomfördes utan åthävor, inga protester, inga voteringar.

Mötet avslutades, mötesordföranden, SBK:s generalsekreterare Peter Rimsby tackades för väl genomfört ordförandeskap och distriktets omvalde ordförande Ragnar Bergståhl avslutade mötet.


Ruggigt halt före på hemvägen,men  Malou tog det lugnt.


I dag jobbat några timmar, nu är det dags för en längre skogstur med vännerna, blev bara en 30-minuters i morse.


Man städar ibland - inte bara praktiskt utan även mentalt :0)

Det ligger tankar och roterar bak i hjärnan (Cogito, ergo sum - "jag tänker, alltså är jag" ,sa filosofen Descartes) - "men inte kan det väl".....

Men så får man "input" som det så "mådärnt" heter, och så  faller bitarna på plats, och minsann! Visst, kan det vara precis så - jag tänkte inte så fel ;)

Och så kan man stänga den tankelådan och ställa den på hyllan - case closed!


Till skogen och den friska luften!





Av Britta Hammarström - 11 mars 2009 16:16

 

 Stigen ut till golfbanan


Klubben ligger på gammal gårdsmark, här finns ett knippe gamla fruktträd, både äpple och päron + ett otal plommonträd. Alla fruktträden ger mycket frukt nästan varje år, trots total avsaknad av beskärning eller ans i någon form.

Plommonträden sprider sig och även de nya ger frukt. Ganska små, gula plommon, varma somrar blir de såå goda.

Här den största apeln


Alla vännerna njöt i snön


"Denna pinnen den skall vandra"...


"från den ena"...


"till den andra"...


"Jösses, måste vi se ordentliga ut nu"...

"Inte jag, inte jag", säger Bobby som är i en slyngelperiod :0)


Plog-Nisse hade ordentligt rensat hela stora parkeringen framför stugan - gick utmärkt att träna lydnad där. Som vanligt trivsamt lunchfika och följde budföring, men det tog vi nere på planerna.

Det är så mysigt detta med klubben. Man känner sig alltid välkommen, ingen tittar snett, man hjälps åt, man respekterar varandras träning på planerna.

I dag t ex behövde Madde  hjälp med störning under budföringen. Jag stod då som mottagare och Birgitta och Inger agerade "störning", d v s tävlingsfunktionärer.

En väldigt social och aktiv hund kan mycket väl få för sig att ta domare, skytt eller tävlingsledare som mottagare "ähh, hoppsan, vem skulle jag springa till, äsch, jag tar henne, hon ser kul ut"! Det gäller att inte bara träna med mottagare.

Jag fick samma störning med Hippie. En liten snegling åt Inger, men i övrigt gick hon jättefint - och vilken fart hon har!

Både I. och B. och jag är ju med i samma sökgrupp, då blir det extra bra träning, eftersom Hippie är van att springa till dem i skogen  och få köttbullar - men nu var mottagaren ännu mer intressant.


Tog så mina tre och drog till skogs en stund, Bitte "frös" - hon hörde något i skogen - visade sig vara B. som rastat sina polare på andra sidan skogen :0)


Fågelhund?


I kväll åker jag med vår ordf. Malou, till distriktets årsmöte på Nacka BK. Det är ett par år sedan jag var med på slikt möte, skall bli kul att träffa gamla hundkompisar igen.



Av Britta Hammarström - 11 mars 2009 08:50

...nu har det toksnöat i över ett dygn - Mr Bore verkar dock ha tappat flåset lite, för i dag småyr det bara lite.

Precis när så gott som all is smält bort på fält och stigar och man så smått börjat hoppas på att det skulle torka upp i markerna - VRÄK!

 


Dagens sökträning har fått omdirigeras från parkering på liten skogsväg å Lovö (där vi bara kört fast), till klubben.

Det blir promenix på golfbanan och träning av appellydnaden i stället.

Men först får jag ta mig ut och skotta - igen..



Har ni tittat på Dramatens nya blogg? http://blogg.dramaten.se/

Fick tipset av vännen Karin - lite roligt att få titta in på Dramaten från annan sida än scenen :0)

Av Britta Hammarström - 10 mars 2009 09:47

Voj, voj! Nu ringdes det från jobbet "paniiiik"!! Den enda jobbande sekretären måste vara hemma med sjukt barn, och se då går hela skutan i kvav :0)

Utan sekreterare - otänkbart! Roligt att yrket är så uppskattat - vore kul om det också syntes i lönekuvertet! Men där kan vi nog sända en tanke till dem som förhandlat för kåren under årens lopp - har inte gjorts så många knop där.


Men det är klart att mandrom hasar sig ner till mottagningen några timmar i dag. Måste bara ta hand om vännerna ordentlig först, sedan kan jag jobba 3 timmar och så är det dags för Eli-hämtning, det går inte att ändra på.


http://www.collieinfo.dantos.se/

Ovan ses länken till en väldigt trevlig, vettig och informativ hemsida om collie(det finns många, men jag fastnade för den här).

Här har jag kopierat texten på startsidan - inga övertoner åt något håll, bara sunt förnuft.

"Detta är en privat hemsida. Den har som enda syfte att presentera collien som ras - med goda sidor och problem - på ett sådant sätt att rätt sorts hundmänniskor får upp ögonen för rasen. Den som vill ha skönmålningar får leta vidare någon annanstans. Vi försöker beskriva rasens bakgrund och utveckling så att besökaren skall förstå hur rasen blev vad den är idag - och hur vi tror att den skall kunna fortsätta.

Vi rekommenderar inga uppfödare. Vi diskuterar under inga omständigheter nu levande, enskilda hundar eller uppfödare. Vi är alla medlemmar av Svenska Collieklubben och lojala med rasklubbens stadgar och avelsmål. Det vi skriver här är enbart våra egna åsikter och företräder inte Svenska Collieklubben eller någon annan organisation.

Gun Andersson är tidigare uppfödare av långhårscollie med trettiofem års erfarenhet av rasen. Wanda Forsberg, som redigerar sidan, är aktiv uppfödare och har haft collies i 30 år. Bodil Carlsson är vanlig hundägare och valpköpare av collie sedan drygt 20 år. Alla älskar collien som frisk, stabil, glad hund och det vi vill är att den ska förbli så.

Vårt mål med sidan är att ge collien ett positivt omdöme som en hundras där rasklubben arbetar för att förbättra bristerna. Vi vill påverka blivande valpköpare att studera rasen före köp och därigenom kunna bilda sig en uppfattning. Collien passar till att tränas och tävlas med inom flera discipliner. Det är roligt med en lycklig och lydig collie.

Kanske är vi tre precis som collien, snälla, trogna (mot rasen), aldrig aggressiva men orädda, nyfikna och smarta. (Du får tro’t om du vill)"

Nu - fort till skogs med vännerna.


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards