Alla inlägg under mars 2009

Av Britta Hammarström - 9 mars 2009 18:01

Jaha, en ny vecka med dagar där det kommer att hända saker, kanske inte stora saker, men små händelser sker ju hela tiden.

En ordentlig promenad i skogen på förmiddagen - vek av från stigen och gick i terrängen ner mot sjön. Det var krångliugt, ganska brant på sina ställen och många stormfällda trän´. Vännerna tyckte att det var kanon med ny mark, här skulle undersökas ;)

Jag har bestämt mig för att leta upp lite nya badställen, d v s ställen dit jag kan ta vännerna på sommaren och låta dom bada - kan jag komma i själv också är det bara ett plus.

Det finns flera ställen där man kan låta hundar bada utan att bli lynchad - men de börjar bli så välbesökta...


Två av mina tre fyrfotingar är totala badgalningar, Bitte och Hippie - Stina är "tanten som går i strandkanten", hon går där och nyper i kjolen och tycker att det räcker bra att bli lite blöt upp på magen.

De andra två skulle förmodligen kunna hålla på i vattnet hela dagen.

Alltså tycker jag att det är ganska skönt att vara ensam när det skall ståhejas i böljan.


Därför företas nu dessa "off track"-promenixer. Jag bor ju gubevars på ett knippe öar, sammanbundna med broar, här finns hur mycket vatten som helst, gäller bara att hitta ställen där man kan

a) komma ner ända till vattnet utan att slå ihjäl sig

b)hitta en strand utan en massa plåtskräp eller glas

c)hitta en strand som inte är totalt igenvuxen av vass

d)hitta en strand där det är sol under större delen av dagen (om det nu råkar vara sol...)

Det skall nog gå att hitta nya plejs.


Eftermiddagen tillbringades å jobbet. Jag har glömt hur mycket det kan vara att göra - telefonen ringde i ett,man skall lugna upprörda personer eller kanske trösta lite, eller ta meddelanden, eller förklara att de skall vända sig dit eller dit, men inte hit.

Folk strömmade ut och in genom ytterdörren (som måste låsas upp medelst knapptryck varje gång någon skall in) - det fanns högar att skriva och ta hand om på annat sätt. Nu har en av två sekreterare varit ensam i en vecka och blir det denna vecka också - då uppstår ett litet kaos.

Känns bra att kunna hoppa in ibland och lätta åtminstone lite på bördan.


I morgon blir det golfbanan, träning med vännerna och fika i klubbstugan.

Så får jag fundera ut på hemvägen vad jag skall erbjuda herr Eli till middag - det är bara han som är hos mig i morgon.

Fick Eli bestämma skulle det bli  korv varje dag :0)






Av Britta Hammarström - 8 mars 2009 21:12

Tack för länken Isabel !

Ännu är bara klassvinnande västgötar registrerade, BOB och BOS kommer väl i morgon.Stort Grattis till Karin Jonstad (som är på Crufts), för Eldhästens Bobbo Vikings förstaplacering i "Limit dog" (och Ewa Sundin som är "farmor")- och förståss grattis till Vicky Allsop som äger honom.

Hade glädjen att träffa trevliga Vicky här i samband med WDS i somras.


Och så ett antal förstaplaceringar till min polare sedan 80-talet, Jacquie Bayliss, Hurstfield kennel - "way to go Jacquie" :0) 

Även fler "utrikes" västgötaspetsuppfödare har placerat sig mycket väl i UK ,jättegrattis till Uma Aaltonen (Umanomas kennel ,Finland) och Vastgota kennel i Canada - uppfödare är min mycket goda vän Ulla Gamberg, svenska "trough and trough", trots att hon är bosatt i Canada sedan nära 30 år.




Av Britta Hammarström - 8 mars 2009 16:39

...minsann har det inte tagit i och börjat snöa igen, precis när det mesta smält bort. men så här är det ju i mars och även apruil - men man vänjer sig aldrig :0)

Just hemkommen från collieträningen på Mälarö BK. Tänk - ett helt gäng med collieägare som både tränar och tävlar med sina colliesar - och dessutom ställer ut dom - men hur går det ihop ?:0)

Vädret var miserabelt, de som brydde sig minst om det var hundarna.

Fika efteråt med massor av smaskigt fikabröd - tack Inger och Elisabeth!

Mycket planering vid fikat!

Collieklubben har officiell lydnadstävling i STOKK:s lokal Sätra  och samtidigt en exteriörbeskrivning den 18/4, dit skall hela gänget.

Där skall jag tävla lydnadsettan med Hippie och tvåan med Bitte.

Så är det collieutställning på Mälarö BK den 23/5 - och ditt skall vi också allihop.

Så var det planeringssnack inför Fornborgens kennelläger på Gålö 15-17/5.


Upptäckte att nu börjar kalendern fyllas på:0)

Förutom ovanstående är det utställning (inoff) i Eskilstuna med lilla Ida 22/3, så SKV:s årsmöte 28/3  och Lilla Stockholm med Stina och Bitte 12/4 .


Nu ligger tre mätta och nöjda hundar på sängen bakom mig.

Själv skall jag spela "rize of the Atlantis" en  stund - ett ganska roligt spel som jag fastnat lite för - spelar annars aldrig dylika spel - jo Mahjong någon gång ibland.

När jag tröttnat på Atlantis blir det restmiddag.

Hade middagsgäster i går - lax-toast, vitlöksspäckad lammstek med rostade rotsaker och sallad, därefter kaffe och panacotta.

Så lammstek med rotsaker blir det även i dag - det skall nog gå att tvinga ner :0)





 

Av Britta Hammarström - 7 mars 2009 13:45

Lilla Hilma, vilken fin flicka du är :0)

Här tränas Hilma av sin "personal handler" Uma!

Den likaledes fina och uppmärksamma flickan bredvid Hilma är Umas Lulu.


Av Britta Hammarström - 6 mars 2009 15:56

När jag kom hem från Skrållan i går och kollade min mail - vad hittar jag? Jo, trevligt mail från Sabrina i Åbo och nytagna bilder på lille Routa :0)Bitte har verkligen "stämplat" de här valparna, men visst finns det likheter med Ture också! Och mormor Stina!

 


Matte talar om att Routa älskar snön!


  Och det verkar finnas betydligt mer av den i Åbo, än här.



 Terve!



 Är du klar med plåtandet snart matte?

(gossen har stadiga ben att gå på :0)


Efter ett par promenader,träning, handling och sanering av mig själv och hundar - här är det nu betydligt mindre is och betydligt mer lera -  skall present slås in och sedan drar jag till dotterns födelsedagsfest.

Av Britta Hammarström - 5 mars 2009 19:41

I dag har jag hälsat på  Skrållan i hennes nya familj - i dag bestående av Skrållan, matte Ylva och goldenfröken Jenny - husse Ronny kommer hem i morgon.

Tog bara knappa halvtimmen att åka dit, trots att de bor "söder om stan´", färjan är suverän!

Oj, så roligt det var att träffa lilla Skrållan igen, en månad efter att hon flyttat från barndomshemmet.

Skrållan kände helt klart igen sin gammelmatte, pussades och vickade på sin (väldigt korta) stump, låg i famnen, tuggade på fingrar, gosade i största allmänhet.

Lilla damen har vuxit en hel del! Skrållan var ju den valp som var något mindre glupsk än de andra, men det verkar hon ha tagit igen med råge :0)

Matte får t o m börja minska lite på käket...

Hej!


Hade jag inte tagit kortet själv hade jag stenhårt trott att detta var ett kort på Bitte ;)


Som sagt - inte helt olika...


" jag har det så bra i mattes famn"


Härligt att se hur bra Skrållan har det!

Och hur bra kompisar hon och goldenflickan Jenny är.

Fick tyvärr inga bra bilder på Jenny, men här är ändå en, när hon ligger hos matte i soffan (var annars.....)


Träffade också en väldigt trevlig kompis till Ylva. Åsa har två "nakenkineser", fast den ena är en powder puff. Och hon tävlar lydnad med dem, tränar nu elitklass!!!!

Wow!



Av Britta Hammarström - 5 mars 2009 09:02


 Titta, lyssna på gamle fine Ludde Armstark och låt sinnet få frid .

Jag fick länken av en mycket kär vän i hundvärlden - tack Dojan :0)

 http://www.youtube.com/watch?v=Rooyt3ptNco


Av Britta Hammarström - 4 mars 2009 22:36

...var en film som väckte viss uppmärksamhet 1966.  Vad är ett Forum?" Ett Forum är den plats där diskussioner i ett visst ämne pågår”.Forum Romanum (italienska Foro Romano) var det antika Roms offentliga plats för bland annat politiska möten, handel och religiösa ceremonier. Det är beläget mellan kullarna Capitolium, Palatinen och den mindre och lägre Velia.  (citat från Wikipedia)

Colliefolket  har ett forum – jag är själv medlem där, såsom varande collieägare.Det är så befriande att öppna detta forum (där du måste uppge ditt rätta namn eller kennelnamn för att få ”fullständiga rättigheter”, gör du inte det har du bara rättighet att läsa inläggen, inte delta i debatten eller uttrycka åsikter).Här kan alla gå in och "tycka" och framföra sina tankar, ingen har förestavat något slags underlag för diskussion , du kan själv välja ämne.En moderator läser inläggen och ser till att de håller sig inom ramarna för de regler som gäller för forumet – här är reglerna:

Personangrepp
Alla form av personangrepp och/eller nedsättande kommentarer är förbjudet på forumet.
Personnamn
Användande av personnamn i inlägg är ett avvägande mellan PUL (personuppgiftslagen) och sunt förnuft.
Den generella regeln för användande av personnamn är följande:
- Personnamn får användas om inlägget är positivt eller neutralt och den namngivne omnämns i positiva eller neutrala ordalag.
- Personnamn får ej användas om inlägget är negativt eller kritiskt och/eller den namngivne omnämns i negativa eller kritiska ordalag.


Enskilda namngivna uppfödare, hundägare och hundar
Inget av ovanstående får diskuteras på forumet. Detta gäller även då någon av ovanstående inte direkt nämns vid namn, men då texten enkelt kan härledas till en enskild individ.
Självklart får man diskutera sin egen hund, men detta innebär inte att man får diskutera den kennel man köpt hunden från.

Språkbruk
Svordomar, könsord, och överdrivet användande av versaler är ej tillåtet i forumet.
Inlägg som är överdrivet cyniska, nedsättande och/eller är skrivna i en onödigt otrevlig ton är ej heller tillåtna.

Att hålla sig till ämnet
Innehållet i ett inlägg skall anknyta till den ursprungliga rubriken. Om diskussionen har hamnat för långt från det ursprungliga ämnet kan tråden komma att låsas. Alternativ till en låsning av tråden är att den istället kommer att delas, detta förutsatt att diskussionen i det "nya" ämnet helt har bytt inriktning så att det motiverar en ny tråd.

Spridning av information utanför forumet mm
Inlägg eller delar av inlägg får inte kopieras och spridas utanför forumet. Inlägg från andra forum, mailinglistor, eller privata mail får inte infogas i inlägg på detta forum, ej heller artiklar osv. Det är dock tillåtet att länka till t.ex artiklar, förutsatt att texten i artikeln som det länkas till inte innehåller något som strider mot forumets regler.

Svenska Collieklubben
SCK är en förening där kontakten mellan styrelsen och medlemmarna skall ske via dom kanaler som finns tillgängliga inom klubben. Detta forum är inte en sådan kanal så därför är diskussioner om styrelsearbetet inom SCK inte tillåtet här.
Information om kommande aktiviteter och liknande i SCK:s regi är däremot tillåtet att posta här.

Signatur
Som medlem har du möjlighet att infoga en signatur (max 255 tecken) varje gång du skriver ett nytt inlägg eller svarar på ett gammalt inlägg. Samma regler gäller för din signatur som för inlägg/svar, dvs texten i din signatur måste följa forumreglerna.

Avatar
Den bilden du använder som personlig avatar får inte vara utformad så den kan väcka anstöt eller bryta mot någon av forumreglerna.

Alla inlägg som innehåller något som bryter mot ovanstående regler riskerar att bli raderade eller redigerade och författaren riskerar att bli av med sina skrivrättigheter.

Varje inlägg som av annan anledning än ovanstående kan anses vara olämpligt riskerar att raderas eller redigeras.

Om du har några invändningar eller andra åsikter angående raderade eller redigerade inlägg skickar du ett PM till admin eller moderator om detta. Invändningar/åsikter om ev raderade/redigerade inlägg som postas i ett foruminlägg kommer att raderas. Det är PM som gäller!!”


 Som jag har förstått det har den finska västgötaspetsklubben ett forum, där vågorna går höga ibland, men alla får deltaga, alla får framföra sin mening och jag tror (men vet inte) att det bör finnas någon moderator även där.


 Under flera år har ett antal västgötaspetsägare/uppfödare/entusiaster gång på gång fört på tal att ett ”västgötaspetsforum” borde öppnas på Internet.Ett vagt försök gjordes väl för 7-8 år sedan, då SKV:s hemsida hade en gästbok.Denna gästbok missbrukades å det grövsta – här förekom bl a direkta personangrepp, smutskastning på högsta nivå, desinformation – you name it! Gästboken stängdes .Tilläggas bör att detta skedde under de oerhört turbulenta år som SKV tyvärr tvingades uppleva i början på 2000-talet. Det är kanske dags att göra ett nytt försök, denna gång i form av ett forum? Med en bra moderator!  


Såsom icke varande vän av:

"Inte bara gnöla,knyta näven i byxfickan,skrika högljutt ut i cyberspace,

men på möten (om jag över huvud taget deltar) knipa igen mitt fejs.

Bara jag får läsarsiffror och folk tycker det är ”ballt”,

vem bryr sig om graden av  sanningshalt?"

 

..kommer mandrom att framföra denna önskan på SKV:s årsmöte i slutet av mars.


Och till slut:

NEJ! Jag kommer inte här att inveckla mig i någon diskussion, vare sig om collie eller västgötaspets - vill jag säga något om collierasen, gör jag det på collieforumet, beträffande västgötaspets blir det till styrelsen eller i ett eventuellt framtida öppnat forum!


Kommer det kommentarer om ovanstående inlägg, så skall jag läsa dem , överväga och eventuellt ta in dem i min blogg.

Dikatoriskt ???

Jajamen:0)





Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards