Alla inlägg under juni 2008

Av Britta Hammarström - 9 juni 2008 15:51

 Kan ni känna doften?

Det finns inget som doftar så ljuvligt som vilda rosor, eller heter det nyponrosor ? - man bara fylls av den och kan stå hur länge som helst och njuta.

Betydligt mer uthärlig värme i dag, i morse t o m lite svalt.

I kväll är sista gången på anatomikursen, alla skall ha med hundar och det skall springas och så - skönt att det är några grader svalare.


Den här dagen har annars bara liksom glidit förbi. Höll på ett par timmar med MBK:s tidning på förmiddagen, det börjar närma sig färdigstadiet nu.

Har vattnat och kom till min sorg på att jag totalt glömt en buske som jag satte utanför tomten för ett tag sedan - den har tvärdött förståss, förlåt lilla busken....

I början var jag så duktig och vattnade den regelbundet, men den står lite undanskymd och så försvann den ur mitt medvetande också.

Tränade lite kort med var och en av hundarna, med Hippie gick jag dock igenom i stort sett hela appellydnaden och det gick riktigt bra - nu förstår hon verkligen alla momenten.

Bitte och Stina fick för omväxlings skull träna utställningsspring och uppställning - dom är såå duktiga :0)

Hmmm, nu måste jag kolla varifrån brandlukten kommer - inte bra att känna sådan när det är så torrt...

Det finns inget i huset som  kan lukta, det kommer utifrån.







Av Britta Hammarström - 8 juni 2008 18:57

Nä, nu är det för mycket - i dag är det så fruktansvärt kvavt och minst 30 grader.

Man längtar verkligen efter en rejäl urladdning - jag är så korkad att jag tycker om åskväder, men så bor jag inte långt ut på landet och behöver befara nedslag och brand. Gillar, men har en oerhörd respekt för Tors framfart, skulle aldrig ge mig ut på sjön eller ställa mig under ett ensamt träd t ex.


I dag träffades colliemaffian - d v s de hundar som kommer från Fornborgens kennel - vid Svartsjö slott. Bettan (som faktiskt klarar sig med en krycka) hade kallat in brorsan Janne. Janne är en mycket duktig fotograf och har en supersnabb digitalkamera.

Det ordnades, placerades och grejades - som tur var skedde det mesta i skuggan. När vi var klara hade Janne tagit 250 (!) bilder - någon borde rimligtvis bli ovanligt bra. Den skall i så fall in i en annons för Fornborgen.

Jag tog också några bilder med min, absolut inte så snabba, men rätt braiga kamera.

Skall han ligga ner? Nej, han kan sitta, men hon då, skall hon stå upp? Nej, hon kan ligga.....

Speedy, Exi, Hippie,Gamma,Fia, Azlan.


Skugga - härligt!



Och så ett kort vid drottning Kristinas lind.


Efter kollaferingen (kallade jag fotografering när jag var liten :0) åkte vi till klubben. Jag hade med mig en tvålitersbytta med glass, i kylväska med 4 kylklampar runt. Den hade hållit sig fint. Vi fikade och åt glass i skuggan - gott, gottigottgott :0)

Så vidtog utställningsträning - jooo, det är sant! Vi sprang faktiskt på parkeringen, inte så vansinnigt häftigt men gjorde ändå både springarunt-turer och ställde upp. Jag fick dessutom springa med Gamma och Azlan tillsammans, skall visa dem i parklass gubevars - och Bettan hade mage att stå där och vifta med kryckan och tyckte att jag kunde "öka farten lite".....:0)

Någon annan träning var det inte tal om - det här räckte fullt nog för både hundar och förare.


Nu har jag ägnat mig åt klubbtidningen ett tag, hoppas få den klar "till trycket" om ett par dagar, sedan är det SM-katalogen som skall fixas färdigt...




Av Britta Hammarström - 7 juni 2008 20:09

Kolla in den här :0)

Linda Laikre (Mälarö BK) och hennes dansk-svenska gårdshund Holly, har tränat in ett nytt nummer - ni minns väl "Jämtgubben"?

 http://www.vimeo.com/978651

Av Britta Hammarström - 7 juni 2008 17:57

Var i dag och tittade på agilitytävlingar på Väsby BK.

Hann bara vara där en stund så ringde Olle och förtalte att han var på väg med Bettan till S:t Göran, med trasigt knä.De hade "funktionerat" på certprov på Rosersbergs övningsfält, Bettan klev snett och vred till sitt (för många år sedan kraftigt skadade och opererade ) högra knä - fiint!


Nu fick jag besked att hon får komma hem, efter 5 timmar på akuten, med linda och kryckor. Något har hänt med menisken, men ingen operation krävs i dagsläget - tack och lov!


Agilitytävling ja! Stor tävling var det, massor med folk! Skälet till att jag åkte dit var att få se och träffa Anna Jarander med Yra och Asco, Stiina Pasanen från Finland (Stiina var medlem i Mälarö BK ett år när hon jobbade i Sthlm) med Topi, Päivi Männistö med Leila (Päivi är medlem i finska landslaget och blev Nordisk mästare - vet ej om det var förra året eller året innan).

Trevligt att också träffa Jenny Pleym med Höckgårdens Ida :0)

Det var västgötarna - så fanns också ett järngäng från MBK där - Annika med två shelties, Ulla med pudel och...(såg henne bara i det ena loppet), Mari med taxen Garbo och Linda med två dansk-svenska gårdshundar - full fart!


Och nu skall ni få höra - västgötarna tog certen båda dagarna!!!!!

Anna tog både hopp- och agilitycert med Grålötens Yra Yrsnö, Stiina tog agilitycert med Topi och Päivi tog hoppcert med Leila - vad säger ni om det :0)

Hur många ekipage och raser som helst - men vilka gjordet´ :0)

Hur mycket grattiskramar som helst till de duktiga ekipagen.

Anna tävlade också med herr Asco, men han var lite ringrostig, har haft en magbacill och fått stå på sparlåga ett tag.

Jenny och Ida jobbade kanonbra men jag vet faktiskt inte hur de placerade sig.Har tyvärr inte så många bilder på västgötarna, ity jag fick en videokamera i min hand och ombads filma ekipagen.

Fick däremot flera bilder på MBK-gänget till tidningen.

Anna och Asco


Jenny och Ida

Av Britta Hammarström - 6 juni 2008 18:04

Här en bild på mina 3 flickor, av årgång -93.

Till vänster Honey, då 13 år, i mitten lilla Clara Cluck, kan väl vara en 4 månader och så  Rakel, 5 år.

Av Britta Hammarström - 6 juni 2008 17:28

De flesta jag sett i dag verkar ta det hela med knusende ro. Fjärran från "Karl-Johanyran" i Oslo t ex.

Vi svenskar verkar vara lite trögstartade när det gäller det här med nationalkänsla - utom i vissa läger, där den visar sig på ett totalt helfel sätt.....

Jag har i alla fall skaffat en ny flagga  (den gamla blev både blek och fransig)och satt upp på baksidan, en liten lagom en.

Den får faktiskt sitta uppe hela sommaren och det känns trevligt att ha den där, jag råkar ju vara svensk:0)

Men när jag ser camouflagefärgade jeepar med biffiga gossar i skinnväst och 17 svenska flaggor fladdrande runt jeepen - då undrar jag lite hur deras patriotism egentligen ser ut....

Så otäck är jag.


Ett tappert gäng om 7 pers.samlades på klubben vid 10-blecket, handskar på, jag hade försiktigtvis också en långärmad flanellskjorta - värmde skönt :0)

Detta eftersom jag vet hur jag ser ut om jag river mig på barr, slån eller rosor och sedan är i solen - det blir veritabla brännmärken som tar lång tid att läka.

Det sattes i gång med häcksax, motorsåg, röjsåg och ivriga händer som släpade ner det avverkade - det lades i en stor hög på en del av parkeringen.

Bettan släpar...

...och Olle pustar en liten stund.


Tanken är att det skall brännas upp vid första lämpliga tillfälle - detta tillfälle verkar i dagsläget ligga väldigt långt bort :0)

Högen är dessutom på tok för stor att tutta på som den är  - man måste bränna en liten hög och så lägga på vartefter från "storhögen".


Jag fixade korv och vi pustade ut i skuggan, drack, drack, drack.....

och åt varm korv med brö´.

Så tog vi ett sista tag och så fint det blev!

En backe som varit totalt igenväxt av slånbärssnår och riktigt otäcka törnesnår, blev så prydlig och inbjudande. Nu funderar vi på att fixa ett fikabord däruppe.

De gamla hundburarna som stått oanvända i många år, skall nog rivas. Det var meningen att  man skulle kunna sätta hundar där en kort stund vid behov, men ingen har haft det behovet :0)


Hemma ägnade jag mig åt vattning, så fick vännerna mat och sedan drog vi till en lite avsides badplats, där jag trodde att vi skulle få vara ifred - HAH!!!!

Värsta tältplatsen var det där, plus segelbåt ankrad i viken, plus en barnfamilj med goldenvalp. Men vi fick också plats. Eftersom mina hundar enbart är intresserade av B+B d v s Bad och Boll när vi är på stranden, behöver man inte befara att dom rusar iväg och ruskar av sig vattnet på någon icke ont anande solbadare. Så jag stod i vattnet till shortskanten - ljuvligt - och kastade boll åt tjejerna. I dag var t o m Stina riktigt - gick ovanligt långt ut.

Goldenvalpens matte hojtade "hej" så fort hon såg mig - visade sig vara en gammal kursdeltagare, för så där en 10 år sedan. Den gamla goldendamen hade gått hädan och nu hade familjen en liten söt sak, från "min" goldenuppfödare på Ekerö, den som födde upp min gudomliga Rakel - kul!


Vi traskade sedan upp till bilen, man går genom ett nedlagt sandtag, känns som en ökenvandring :0)

Nu tar vi det lugnt ett tag, sedan skall jag fixa en god middag åt mig.

I morgon drar vi till Märsta-Sigtuna BK för att titta på bl a Anna Jarander, när hon tävlar agility med Asco och Yra - i denna värme.....huuu....






Av Britta Hammarström - 5 juni 2008 22:19

Sökträning å förmiddagen - alla hundar var jätteduktiga trots 27 graders värme - men vi körde bara markeringsövningar på 4 dolda figuranter, inga långa söksträckor.

Tog sedan en relativt skuggig promenad med vännerna i Jungfrusundsskogen.

Så fick de vila hemma medan matte åkte till frissan och klippte av sig schöret .

Därpå var det dags gför lydnadsklass II-tävling på Stockholms-avd, ligger i utkanten av "Silicon Valley" d v s Kista, lite ute i skogen.


15 stycken i tvåan och jag bävade redan när jag såg vem som dömde - här gives inte en enaste gratispoäng kan jag säga - regelboken gäller i alla lägen..

Men å andra sidan dömes mycket rättvist,inget jojande upp och ner.


Vi var där i god tid, jag gick i skogen och rastade hundarna, Bitte var i toppform, mer ben i luften än på marken.

På marken fanns mycket myror och är man då västgöte så måste man fara som en projektil genom skogen, åka på näsan, på magen, rulla runt, spriiinga - och det gjorde både hon och mamma Stina, Hippie flängde med men fattade nog inte riktigt varför detta vansinnesutbrott skedde:0)


Så blev det rast vila i sval och skuggigt stående bil. Här fläktade det riktigt ordentligt, var faktiskt skönt!

Lottning - jag drog nummer 10 (av 15), kom alltså med i platsliggningsgrupp 2.

Dessa nervösa platsliggningsminuter....Man stod där bakom ett plank och bet mentalt på naglarna.

"Och så kan förarna återgå till hundarna". Duktig Bitte, ligger prick stilla, men har hon legat så i 3 minuter? jajamen! Jag frågade bisittande och hon hade legat som en sfinx, inte rört ett morrhår.


Så blev det så småningom vår tur, jag hade haft Bitte ute i ca en halvtimme och fått henne att ha markkontakt med alla fyra tassarna samt fått henne tämligen inriktad på att det gällde jobb framöver :0)

Hon gjorde ett jättebra program, jag var oerhört nöjd med henne - trots att hon upprepade förra veckans miss på inkallande med ställande  - kom i full fart, saktade in, stannade nästan helt, blev tveksam och började sakta gå mot mig - 0!

Jag måste komma underfund med vad jag gör - för självklart är det jag som gör något när hon blir så osäker, inte hennes fel!


Så kom prisutdelningen - jag tänkte att "med en nolla på inkallningen blir det inget förstapris, hoppas jag i alla fall får ett andrapris"...

MEN! Lo and behold! Bitte kom på 3:e plats (av 15), med ett förstapris, 161,5 poäng och det  med en nolla i bagaget - stolt matte är bara förnamnet :0)


Bittes protokoll:

Platsliggning - 10

Fritt följ - 8 (lite nosig)

Läggande under gång - 8,5 (ngt långsamt läggande)

Inkallande med ställande - 0

Sändande med ställande ("rutan") - 10

Apportering - 9,5

Fritt hopp över hinder - 6,5 (lite okoncentrerat och segt)

Fjärrdirigering - 9

Helhetsintryck - 9


Och så fick vi fina priser (bananerna ingår inte)

Kanon! Hade just tänkt köpa tocket där  folieskydd till vindrutan och ett extra koppel är alltid välkommet.

Och så utökas Bittes samling med en buckla till :0)


Nu skall "de fyras gäng" dra sig baklänges och inta sängläge. I morgon förmiddag åker vi till klubben, där jag lovat hjälpa till med lite slyröjning - herreg.... i det här vädret......

Efter den övningen blir det nog iväg till badet, både för vännerna och mig :0)






Av Britta Hammarström - 4 juni 2008 21:04

...p g a bloggtorka......

Återkommer i morgon!


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards