Alla inlägg under juni 2008

Av Britta Hammarström - 22 juni 2008 18:18

Ni som tittar på Parlamentet har säkert sett denne unge man - ser ut som om han är runt 5 bast eller så :0)

Björn Gustafsson.

Kolla in den här videon från You Tube


 http://www.youtube.com/watch?v=6bo8S_c3jOo&feature=related

En ny Gösta Ekman ?

Av Britta Hammarström - 21 juni 2008 18:10

I dag har vi inte gjort många knop. Larvat runt på lite promenader, i övrigt har jag stretat med Collie-SM katalogen - börjar ana färdigstatus tack och lov!


Midsommaraftonen var mycket trevlig och glammig, underbar mat och goda drycker.

Fick slita ett tag för att få tag i en taxi - ont om taxibilar var det gott om, kan man säga :0)

Började känna lite magpirrning när det ena taxibolaget efter det andra bara meddelade "inga bilar på flera timmar" - men så löste det sig i alla fall. Midsommarafton och julafton tar de inte förbeställningar här ute.

Kom hem kl 23, vännerna hade varit ensamma sedan strax före 18, lite för länge för att mitt samvete skulle må helt bra, men de var bara yrvaket glada när jag kom.


Tänk en sån´snäll matte västgötarna har - som har planterat en radda smultronplantor  bara för deras skull :0) Om jag kastar mig över plantorna först så kan jag möjligen hinna få med ett smultron själv. Snart kommer hallonen också, där kan jag i alla fall plocka de som växer över "göte-höjd" om inte Hippie kommer på att hallon är smaskens.

Alla tre går också och nallar krusbärskart - att dom gillar det, di är ju rätt sura än så länge.



 



Av Britta Hammarström - 19 juni 2008 17:47

...lekar, god mat och dryck och allmänt tjo och tjim, blir det väl för de flesta av oss i morgon.


Plockade den här buketten för en stund sedan, när vännerna och jag strosade runt på Brunna Gärde.Med den önskar Britta, Stina, Bitte och Hippie er alla en glad och trevlig midsommar!

Av Britta Hammarström - 18 juni 2008 21:40

 Var och tävlade lydnadstvåan med Bitte i afton - mmjjjaaaeeee......

Man samlar alltjämt på erfarenheter - att man aldrig lär sig att man måste träna på alla underlag.

I stället för att tävla på de grönytor där tävlandet brukar vara i den här klubben, blev vi förvisade till en stor grusplan - ena delen av en stor idrottsplats.


En vacka utan  träning, så när som på en genomgång av programmet i går, och helt nytt underlag - det räcker för att en lite götedam skall bli lite undrande och dessutom ta sig lite friheter.

Bitte tiddelipommade sig igenom programmet, antingen hade vi 8:or eller också 0:or ;)

Här blev det bara ett tredjepris, men jag var glatt överraskad, trodde inte ens att vi skulle klara det .


Jag börjar nu få lite ordning på Collie-SM-katalogen,men det är mycket kvar ännu, tur att den inte behöver gå till tryck förrän på måndag.

 För övrigt utbryter  midsommarfirande med goda vänner på fredag - sedan blir det koncentration på Hippies träning fram till "den stora smällen" ;)

samt att ordna för de gäster som kommer.

Bl a bunkra upp och laga käk, så att jag har i frysen - lär inte bli mycket tid över till matlagning under själva avstapelgåendet.


Jaha, skall man försöka få något i maggen nu - lite sent men mandrom är hungrig, middagen liksom inte hanns med i dag heller.

I morgon skall det knegas några timmar på förmiddagen, träning med Hippie och andra colliesar på eftermiddagen - och så katalogen,katalogen, katal......

Av Britta Hammarström - 17 juni 2008 20:54

Tack Agneta Forsgren (Aspenhill kennel), för att du så proffsigt och fint visade Stina i bästa tik i Vännäs.

 Man kan ju gubevars bara visa en hund i taget själv - Agneta tog hand om Stina och visade henne som  om de bott ihop i åratal .


Och allra ödmjukast tack igen för ännu fler "grattisar" till Stina och Bitte - så snälla ni är :0)


Som utlovat eller hotat (välj själva ;) kommer här lite bilder från vår resa. Det är så trivsamt att åka runt i Sverige och inte ha bråttom.

Det gör mig inte ett vitten att köra själv eller att vara ensam - förresten vem är ensam ?Tjejerna är ju med.

Efter varje resa kommer den gamla utslitna, men ack så sanna klyschan "vilket vackert land vi bor i", i mitt huvud.


Ibland stannar jag och bara tittar, njuter av utsikter, gamla hus, lite lustifikationer ibland...

Som t ex att man faktiskt passerar "Matvraket" i Älandsbro - det förekommer i TV-reklam om Sibylla korv och ligger alldeles intill E4:an.


Man kan svänga in på en skogsväg och gå med hundarna, rätt ut i skogen - dock ej för långt, mandrom har inte världens bästa lokalsinne :0) Även om jag övat upp det en del med åren och lärt mig ta riktmärken.

Bra och bekväma stugor hade vi, ingen TV men det kan man utmärkt leva utan - lite svårt var det dock i torsdags kväll, missade "Brottet", nu måste jag kolla reprisen i kväll - 23 30 visserligen, men jag har jobb tills dess med Collie-SM katalogen.


Utsikten från vår stuga på Fläsians camping i Sundsvall


Och från stugan ca 5 mil från Vännäs - inte helt fel den heller, även om man

inte riktigt kan förlika sig med "föryngringsytorna" - ser ut som om man skalperat naturen.


Här slappar alla vovvarna på Mehällan - så här skönt har dom det där - kan gå och komma precis som dom vill. Ön är bara 3-400 hundra meter lång och ca 200 meter bred, men det räcker bra. En storstuga och tre sovhus, varav ett syns bakom hundarna,  finns det.


Gamma och Hippie delar på en pinne.


 Höga Kustenbron är ett imponerande byggnadsverk - vacker tycker jag.

Av Britta Hammarström - 16 juni 2008 15:38

Så är vi åter från vår 150 mil tor långa utflykt way up north.

Och så bra det gick!

Min reaktion under hela utstället var "nämen  kan det  vara så här, Bitte har blitt champion "..... "nämen, är Stina verkligen  BIR"......"nämen, nu har domarn´gått tre varv och sagt tack och adjö i gruppen, inte kan vi väl bli placerade"....."nämen, inte kan vi bli placerade i blå-gula hund också"......


Men så var det,så  fantastiskt roligt var det.

Utställningsplatsen i Vännäs är fin, bra med plats och vänlig stämning. Minns den från några år sedan när Peter och jag var där och jag ställde ut Stina och Clara - även då vet jag att jag var nöjd, men minns inte exakt hur det gick.


Här ett kort på de små rosettbemängda damerna - ser lite reströtta ut....(eller kanske blasé....hähähä....)


Stort och varmt tack från mig och småfolket, för alla glada  tillrop och vänliga grattlaschoner :0)


Jag skall återkomma och plåga er med lite mer semesterbilder så småningom ;) nu gäller det först att bli färdig med Collie-SM-katalogen.



Av Britta Hammarström - 11 juni 2008 21:18

.. att mandrom avreser norrut i morgon och återkommer till Ekerö å söndag.Har anmält flickorna v-spets till Vännäs - hur galet långt bort som helst :0)Hippie åker på kollo, d v s hon är med Bettan och Olle på deras ö utanför Hörnefors och så avhämtar jag henne på hemvägen.Såvitt jag kan se är det tre tikar som  har möjlighet att ta cert på lördag, en av dem är Bitte.....En av de andra två vet jag vem det är,en Skogsrövaren-hund,  är det möjligen någon som vet vem den tredje är?Skall jag börja darra med underläppen redan nu och känna att resan bara var åt h-ete och i onödan och bortkastade pengar och kan jag aldrig lära mig och du skall inte tro nåt´och.....Nä, jag får se det så här - Bitte är i kanonform och har en chans av tre - punkt.Alltså - no blogging until sunday evening. Fast går det bra kommer jag antagligen att begära tid i Rapport eller radionyheterna :0)

Av Britta Hammarström - 10 juni 2008 22:28

...det här med att uppdatera bloggen varje dag är verkligen knepigt just nu.

I dag t ex:

Sökträning på morgonen/förmiddagen, hem, rusa runt och en tok och klippa gräsmattor, utifall det hängslevis skulle bli regn. In och hälla lite kallt vatten över sig, dra på lite anständiga trasor, iväg till Sams skolavslutning i Stockbyskolan (han går ut nian). Trevlig avslutning med lite sång, kaffe och jordgubbstårta. Sam fick både medalj, biobiljetter ( för gott arbete i elevrådet)och ett fotoalbum med bilder från hans tre år i Stockby, nu väntar gymnasiet.

Jag hade med mig Peters alldeles äkta Stetsonhatt, inköpt i Durango Colorado, när vi var på resa i USA 1992.

Sam blev verkligen jätteglad över den. Dels gillar han huvudbonader, dels var det extra roligt att få farfars fina Stetson.

Så skulle den sedvanliga brännbollsmatchen mellan elver och vuxna bryta ut. Tyvärr kunde jag inte stanna och se på den, den brukar vara kanonrolig.

Hem, byta kläder, hämta hundar och så iväg till Södertälje BK. Där träffade jag Lena Larsson och "lydnads-Jonte", här skulle diskuteras upplägg för västgötarnas deltagande i invigningen av lydnads-VM på WDS. Karin, som också skall delta, kunde tyvärr inte vara med, men Lena sög i sig alla detaljer och vi kommer att träffas och träna detta i nästaq vecka. D v s jag skall inte vara med, bara hjälpa tjejerna lite med lite kommendering och glada tillrop, samt videofilming - själva uppvisningen kommer dom att sköta så himla bra själva :0) Jag befinner mig då på Almare-Stäket och ställer ut Hippie och får tyvärr inte se dem - men hoppas få se en videoupptagning efteråt.

Efter lite träning ,fika med Jonte och snack, åkte vi var och en till sitt. Hemma har jag tråcklat med Rapportören - som vanligt flöt det in lite mer material och ändringar lååångt efter manusstopp :0)

Kl är nu 22 40 - nu jädrar skall jag ha the´! Hoppsan - middag - var blev den av....Ähhh, det får bli i morgon :0)





Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards