Alla inlägg den 6 juni 2008

Av Britta Hammarström - 6 juni 2008 18:04

Här en bild på mina 3 flickor, av årgång -93.

Till vänster Honey, då 13 år, i mitten lilla Clara Cluck, kan väl vara en 4 månader och så  Rakel, 5 år.

Av Britta Hammarström - 6 juni 2008 17:28

De flesta jag sett i dag verkar ta det hela med knusende ro. Fjärran från "Karl-Johanyran" i Oslo t ex.

Vi svenskar verkar vara lite trögstartade när det gäller det här med nationalkänsla - utom i vissa läger, där den visar sig på ett totalt helfel sätt.....

Jag har i alla fall skaffat en ny flagga  (den gamla blev både blek och fransig)och satt upp på baksidan, en liten lagom en.

Den får faktiskt sitta uppe hela sommaren och det känns trevligt att ha den där, jag råkar ju vara svensk:0)

Men när jag ser camouflagefärgade jeepar med biffiga gossar i skinnväst och 17 svenska flaggor fladdrande runt jeepen - då undrar jag lite hur deras patriotism egentligen ser ut....

Så otäck är jag.


Ett tappert gäng om 7 pers.samlades på klubben vid 10-blecket, handskar på, jag hade försiktigtvis också en långärmad flanellskjorta - värmde skönt :0)

Detta eftersom jag vet hur jag ser ut om jag river mig på barr, slån eller rosor och sedan är i solen - det blir veritabla brännmärken som tar lång tid att läka.

Det sattes i gång med häcksax, motorsåg, röjsåg och ivriga händer som släpade ner det avverkade - det lades i en stor hög på en del av parkeringen.

Bettan släpar...

...och Olle pustar en liten stund.


Tanken är att det skall brännas upp vid första lämpliga tillfälle - detta tillfälle verkar i dagsläget ligga väldigt långt bort :0)

Högen är dessutom på tok för stor att tutta på som den är  - man måste bränna en liten hög och så lägga på vartefter från "storhögen".


Jag fixade korv och vi pustade ut i skuggan, drack, drack, drack.....

och åt varm korv med brö´.

Så tog vi ett sista tag och så fint det blev!

En backe som varit totalt igenväxt av slånbärssnår och riktigt otäcka törnesnår, blev så prydlig och inbjudande. Nu funderar vi på att fixa ett fikabord däruppe.

De gamla hundburarna som stått oanvända i många år, skall nog rivas. Det var meningen att  man skulle kunna sätta hundar där en kort stund vid behov, men ingen har haft det behovet :0)


Hemma ägnade jag mig åt vattning, så fick vännerna mat och sedan drog vi till en lite avsides badplats, där jag trodde att vi skulle få vara ifred - HAH!!!!

Värsta tältplatsen var det där, plus segelbåt ankrad i viken, plus en barnfamilj med goldenvalp. Men vi fick också plats. Eftersom mina hundar enbart är intresserade av B+B d v s Bad och Boll när vi är på stranden, behöver man inte befara att dom rusar iväg och ruskar av sig vattnet på någon icke ont anande solbadare. Så jag stod i vattnet till shortskanten - ljuvligt - och kastade boll åt tjejerna. I dag var t o m Stina riktigt - gick ovanligt långt ut.

Goldenvalpens matte hojtade "hej" så fort hon såg mig - visade sig vara en gammal kursdeltagare, för så där en 10 år sedan. Den gamla goldendamen hade gått hädan och nu hade familjen en liten söt sak, från "min" goldenuppfödare på Ekerö, den som födde upp min gudomliga Rakel - kul!


Vi traskade sedan upp till bilen, man går genom ett nedlagt sandtag, känns som en ökenvandring :0)

Nu tar vi det lugnt ett tag, sedan skall jag fixa en god middag åt mig.

I morgon drar vi till Märsta-Sigtuna BK för att titta på bl a Anna Jarander, när hon tävlar agility med Asco och Yra - i denna värme.....huuu....






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards