Alla inlägg under oktober 2009

Av Britta Hammarström - 25 oktober 2009 18:45

..det här evenemanget "walking with dinosaurs" på Globen.

Fantastiskt väl gjorda -saurier av alla de slag, de rörde sig fram och tillbaka nere på scenen och en "berättare" pilade runt och redogjorde för varje -saurie, när och hur de levde m m. Ibland glömde man nästan att det var konstgjorda bjässar, de är så välgjorda och rör sig så naturligt.

Som vanligt på Globen var ljudet  i högsta laget, rätt nära smärtgtränsen.....


 


Eli tyckte att alltihop var jättespännande, ibland t o m lite läskigt...

Han har ju sina favoriter bland -saurierna, långhalsarna t ex, dom gillar han väldigt mycket för "dom är snälla"

däremot gillar han inte alls "vasständerna" d v s T-Rex - och de är ju också de -saurier som anses ha varit de "elakaste" av dem alla.

När det hela var slut, var Eli lite bedrövad ett tag, han ville att det skulle fortsätta....

Vi passerade ett stånd med "mjukisar" och Eli fick med sin en kramgo´Triceratops hem (en annan av hans favvisar) -bedrövelsen upphörde momentant Flört


Eli är nu hämtad av sin fader och syster Lisa - Elis farmor är helt slut......

Och skall fixa sig lite middag.


 

           

Av Britta Hammarström - 24 oktober 2009 17:26

...alldeles väldigt mycket för vänliga grattlasjoner - och så har man blivit hedersmedlem i Snygg-Götes extra-allt klubb - nu kan man inte begära mycket merGlad



Den här nya hundsporten hörde jag talas om i dag- treibball- kommer visst från Tyskland....hmmmm....kanske vore något för Hippie...

http://www.youtube.com/watch?v=QBJ9DVp9dyM

Av Britta Hammarström - 24 oktober 2009 14:28








Anlände vi så till Österåkers BK strax efter kl 10 i morse. Gick upp till stugan och anmälde mig. Vi fick startnummer 7 . Det blev banvandring med domaren och alla som ville kunde fråga om precis allt som rörde banan.

Jag gick banan några gånger och den kändes ok, tänkte bara på att jag skulle koncentrera mig på att inte tappa riktningen - går man åt fel håll vid någon skylt, då är man ganska rökt Flört

Stina var så duktig! Trippade på och gjorde precis rätt - vi fick mycket applåder och många positiva kommentarer när vi kom av banan - kul!  Stämningen runt banan var överhuvud taget  väldigt trevlig, alla ekipage applåderades efter fullgjort jobb.

Så blev det då prisutdelning. Om jag räknat rätt så var det totalt 28 startande (fler var anmälda, men det hade blivit några återbud), båda grupperna slogs ihop vid prisutdelningen. Först fick alla som inte blev godkända hämta sina protokoll - ingen Stina ropades upp...

Så blev det dags för godkända ekipage - och di ropade och ropade - ingen Stina... Till sist var vi på pallplats, 3:an ropades upp, 2:an ropades upp - gulp svälj! Stina och jag vannSkrattande - av 28 ekipage vann vi, med 97 poäng av 100 möjliga - Stina du är en kanongöte!  Och du tycker att detta är såååå roligt.

Och nu kommer värsta vrålskrytet Skäms när jag varit framme och hämtat alla våra fina priser så säger domaren "såg alla det vinnande ekipaget"? Jo, det hade tydligen de flesta gjort. "Då så, då vet ni nu vad den här sporten går ut på" - jösses.....

Nu har Stina berättat färdigt för Bitte och Hippie om sin bravad i dag, så nu går vi på en promenad - sedan blir det matlagning, skall ha middagsgäster i afton.

  

Av Britta Hammarström - 23 oktober 2009 15:27

... för kommentaren i gårdagens blogg.

Vi gör vårt bästa Tungan ute - har verkligen tränat ordentligt sedan kursen slutade!

Den här grenen verkar vara på stark frammarsch - 2 nybörjargrupper i morgon - 16 deltagare i den ena och 18 i den andra.

Det bli spännande att tävla i något helt nytt - har (som vanligt) inte en susning om hur det kommer att gå...


Jag mår inte riktigt hundra i dag - det är något som ligger och lurar - kommer och går. Lite huvudvärk, mår lite uschligt....

Det kommer att visa sig vad det handlar om, antingen bryter "något" ut eller också försvinner det.


I dag blev det prommis på åsen vid Myra sandtag. En ganska lång vända, vi gick i lugn och ro, det var helt stilla ute, ingen blåst.

Tillbaka vid bilen träffade vi en mamma med liten son och två hundar. De hade varit nere i sandtaget och gått, mamman höll som bäst på att "avsanda" killen, som hade haft helkul bland sanddynerna.

Tidigare under promenaden mötte vi två mattar med varsin vovve, lugnt och artigt möte, alla kopplade sina hundar och vi utväxlade några meningar och gick sedan åt varsitt håll.


Kom då att tänka på ett annat möte som skedde häromdagen. Var med vännerna i skogen bakom Sandudden - plötsligt befinner sig en lös  rhodesian ridgebacktik mitt bland mina hundar. Ingen ägare syntes till...

Jag kopplade mina vänner och rr-tiken strök runt dem. Då såg jag matten och bad henne vänligen ropa in och ta hand om sin hund. Hon gick fram och tog tiken i halsbandet, sa inte ett ljud utan vände på klacken och gick.

När hon hunnit ca 50 meter hörde jag hur hon började vissla och ropa - hmmm, alltså var en hund till på driven...


Jag gick och satte mina tre i bilen. Skulle gå och kolla lite kameravinklar - gjorde så och medan jag stod och funderade så uppenbarar sig plötsligt en rr-tik till, kommer travande mot mig.

"Nej hörnu damen, här skall du inte vara, gå iväg till matte med dig" sa jag, lugnt men bestämt. Tiken tittade på mig, stannade och morrade !

"Passa dig, du morrar inte åt mig - GÅ TILL MATTE" sa jag då med betydligt strängare röst - då vände hon och sprang iväg.

Det tycker jag är dålig hundhållning!! Dessutom skedde detta på ca 60 meters avstånd från den hårt trafikerade Ekerövägen. Hur vågar man ha två hundar lösa där, hundar som verkar ha noll koll på var matte är och inte verkar ha någon större vilja att var med henne heller.






Av Britta Hammarström - 22 oktober 2009 17:34

Nu kan jag pesta omvärlden med allehanda rafflande filmsnuttar - "Bitte äter", "Stina sover, " Hippie ligger i trädgården" - jiiihaaa!

Nej, go´vänner så skall vi inte ha det Skrattande.


Och inte lär jag komma upp i "Lena, Ymer och Gusten"-klassen och kunna servera slika mästerstycken.

Men jag kan inte låta bli att pesta er med liiite mer valpgullFlört

http://www.youtube.com/watch?v=3SatTPGzhE4



Annars är detta en rätt gråmulen och lite sur dag - inte humöret, nej, det är det inget fel på, men vädret är surt...

Vi tog ändå en rejäl vända i Jungfrusundsskogen på förmiddagen, regnet drog igång precis när vi kommit in  i bilen för hemfärd.

Undrar om mandrom håller på att bli lite förkyld.....Obestämd känns onekligen lite skumt bakom näsan och i halsen.....

Detta duger inte! Tävling med Stina på lördag förmiddag och middagsgäster på kvällen - aj aj.

Men på senare år har mina förkylningar liksom kommit av sig efter några dagar, blir inte så mycket av dem - vi får se - jag får väl tillkalla Ipren-mannen i värsta fall..


Vi är inte kallade förrän till kl 10 30 - skönt att inte behöva kliva upp i ottan, dessutom är det en bra bit härifrån till Österåkers BK.






Av Britta Hammarström - 21 oktober 2009 19:20

Äntligen!

Jag har lärt mig att lägga in filmer på You Tube - här är en snutt på Bittes valpar,vid väldigt tidig ålderGlad


http://www.youtube.com/watch?v=oZuaggcBq48



Av Britta Hammarström - 21 oktober 2009 14:10

.. hur var det nu??

" Jag brukar försöka se till att ha kameran me dmig, man vet aldrig vad som dyker upp"...

Och i dag, på hemväg efter sökträningen vid Kallkällan på Lovön, när SEX (6) ståtliga älgar strosar runt på fältet en bit från vägen - var var kameran då ???

Här ser ni ett ynkligt försök att plåta bjässarna med telefonen - Skrikandes aaarrgghhh


  


Jag njöt ändå en bra stund av synen.


Åkte hem och strax efter hemkomsten kom Olle och hjälpte mig lyfta in skivan till trädgårdsbordet i garaget - så! Nu är allt inne, som skall vara inne.

Vi fikade en stund och nu skall jag langa in de gambla mattorna i bilen, för vidare transport till Skå återvinningscentral, som ligger en liten bit från avfarten till Elis dagis.


Voj, voj Eli! Hur skall det gå på söndag? kommer du att bli skräckslagen eller bara tycka att det är "cooolt"

Jag har fått en hel A4 med information och förhållningsorder från Globen inför "walking with Dinosaurs"....


  




Hehehe - när jag tittar på gårdagens bild av Bitte och Dino här - kan jag se vissa likheter... Förlååååt Bitte Tungan ute

Av Britta Hammarström - 20 oktober 2009 20:33

" But it´s true we make a better daaaaayyyy".....

Ja ja Bitte, du sjunger fiiiint!


Tisdag är Lisa-dag. Lisa kom från skolan, satte sig i vardagsrummet och försökte plugga till sitt kemiprov - och hur gick det???

Det kom lite i vägen om vi säger så Glad


På förmiddagen var det träff med "lilla sökgruppen". Efter fikat åkte vännerna och jag direkt till skogen och tog en lång skön promenad.


Kl 18 var det klubb- och träningsdags. I dag tog vi träningen lite "på lätten", bara korta stunder med alla tre, Stina fick göra mest, och glad för det var hon Skrattande

Det viktigaste i dag var nämligen "uppflyttningstårtan" - Mariannes tur att bjuda i dag.

Först var vi bara fem pers runt bordet, men det droppade in folk och till slut var det knökfullt och tårtan gick åt!

Tack Marianne!


      


Om en liten stund skall jag titta på det sista avsnittet av "The Mentalist " - undrar om det är det sista avsnittet alltogether eller om det kommer flera...?

Är det slut nu så borde väl mentalisten nu avslöja vem som mördade hans fru och barn...eller....?



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards