Alla inlägg den 24 april 2008

Av Britta Hammarström - 24 april 2008 21:48

Man bara vräker i sig sol och vår!

Tänk att det kan vara så ljuvligt! Och tänk så oerhört mycket lättare vardagen blir utan leriga tassar och magar :0)

Altandörren kan stå öppen och vännerna flanerar ut och in, leker lite, ligger och njuter i solen, drar sig in i skuggan när det blir för häftigt, går in och kollar vad matte har för sig, "tyckte att det lät som om hon öppnade kylskåpsdörren"......


På promenad å Jungfrusundsåsen träffade vi polaren Conny med glada labben Märta.

Conny jobbar med Märta i lydnaden, men ett moment är det väldigt trögt med - läggande! Märta kom till nuvarande familj när hon var 1,4 år - ho vet vad hon varit med om?

Att lägga sig är  klart OBRA tycker Märta. Går med godis, men utan...

Man ser verkligen att hon inte tycker att det är trevligt, det här är inte bara "tjafs", det syns i hennes ögon att kommandot "ligg" är förknippat med något icke behagligt.

Conny har försökt med det mesta. Jag höll på en stund med Märta, med klickern och godis gick det "så dääär", men ändå motvilligt.

Prövade då med ett nytt kommando "i däck" (eller i dekk som det väl blir på norska) - och se på faderullan :0) då gick det betydligt lättare.Så nu hoppas jag att husse Conny tränar detta, roligt och glatt, i en vecka framöver, så får vi se hur det går.


Min snickartomte Andrei kom i dag och kikade på altanen, där jag har plattor - nu skall det bli "dekk" där också - impregnerad sådan. A. skall även gjuta nya grindstoplar och snickra till nya grindar - oj så fint det skall bli på baksidan!


När Andrei åkt, drog vännerna och jag till klubben, promenad, borstning av Hippie, sedan var det dags för mig och Stina att börja rallylydnadskurse - sista gången.

Sofia gjorde en tävlingsbana och vi fick gå den två gånger var - man kände klart att det var skillnad på första och andra gången man gick den - vi var faktiskt väldigt duktiga allihop och fick beröm av Sofia, som absolut tyckte att vi skall bärja tävla.


Jag säger bara  - det gäller att hålla tungan rätt i munnen på rallybanan!

Sväng höger 90 grader - 270 grader vänster runt - höger runt 180 grader - framför sitt, hund höger runt framåt - sakta tempo - 360 grader vänster -slalom dubbel - sidosteg höger - spiral höger - spring....

Och det är bara några av skyltarna som kan förekomma på en tävlingsbana - sedan skall du hålla koll på ordningen samt vilka skyltar man skall stå framför eller vid sidan om - puuuhh!!


THE´!!!!!!!!




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards