Alla inlägg den 8 april 2008

Av Britta Hammarström - 8 april 2008 19:22

..jo nog är det april alltid - just nu snöar det!

Var på klubben strax efter 9 i morse, golfarna är i fullt sving ute på banan - väldigt förvånande faktiskt, det är hur sunkigt och blött som helst, slår dom inte sönder både greener och annat?


Alltså blev det promenad i skogen. Nu håller  den lille pojken i 10-årsåldern på och leker med sina fina mjukisdjur i skogen igen.

Bävrar, björnar, en grävling - alla hur dyra och fina djur som helst, sitter på stubbar och i träd, bävrarna hade t o m badat...

En dam som passerade med en blandras,när jag hade fullt schå att hindra mina vänner att ta med sig ett och annat djur,  talade om att det är en liten kille som leker där - vi har verkligen funderat, ingen har sett honom.

 Men det är så synd att djuren får ligga och drälla  i skogen i veckor, de blir ju helt förstörda. Förra året var det säkert 15 olika mjukisdjur som var grupperade där - man undrar.....

 Jag var först av sökgänget på plats, när jag körde upp på parkeringen var herr och fru rådjur där - herr r. på parkeringen och fru r. i backen.




Tog ner båda götarna på plan och tränade i stort sett hela lydnadstvåan med Bitte - vi håller igen belöningen lite längre nu - men den kommer, den kommer :0)

Stina fick träna "front", d v s att sätta sig väldigt nära mig, med nos upp och ögonkontakt, lite fritt följ med mjuka svängar,sedan fick hon jaga boll i snöre ett tag.

Hippie var lätt upprörd över diskrimineringen, men hennes tur kom. I dag gick det bättre med skallmarkeringarna, förra gången var det rent bedrövligt - jag höll emot lite i dag när hon ville springa ut, bara för att egga henne lite mer och figuranterna gömde ansiktet och väntade ut henne - gick mycket fortare att få henne till skall i dag som sagt.

Hon hade svårt att skälla tidigare,när hon inte fick kontakt med figurantens ansikte, men med ökad motivation - lite hetsning och så köttbullsbitar kastade bakom henne (för att få henne att backa lite från figuranten och inte stå för nära) när hon skallade bra så gick det galant.


Hämtade Eli lite tidigare, på vägen såg jag hjorden med Highland cattle igen - eller "Highland cuuus" som skottarna säger. Fick lov att stanna till och ta ett par  bilder genom bilfönstret - dom är för fina!



Parkerade i Ekerö centrum och så knallade jag och Eli till Erskinesalen i Ekerös lilla kulturhus, för att titta på storasyster Lisa när hon spelade (3 roller !) i Roald Dahls "Häxorna" - en himsker historia där folk dör som flugor :0) Lisa hade hela sin fan club där, farmor, pappa, Pernilla och syskonen, mamma Kristin och så Olle och Bettan. Lisa var jätteduktig - det var alla barnen. Jag har sett Lisa spela teater i 3 år nu och det går framåt för varje år. Nu hör man utmärkt vad hon säger,hon "talar till publiken" så att säga och  hon har börjat agera - jätteroligt! Hoppas hon fortsätter.

Ensemblen fick många och långa applåder och barnen fick blommor efteråt - precis som på "riktiga teatern".


Nu skall jag släpa fram strykbrädan och mala mig igenom en del stryktvätt - tviii!

Är det någon som har erfarenhet av en nymodighet som heter Tobi? En ångstrykmojäng som man slätar ut rynkor med medan plagget hänger på galge - enligt TV-reklamen världens 9:e underverk  naturligtvis - men om den håller bara hälften av vad dom lovar, så känner man sig frestad....







Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards