Alla inlägg den 20 april 2008

Av Britta Hammarström - 20 april 2008 18:19

Utställningen blev riktigt trevlig. Den kroatiske domaren var vänlig, verkade påläst när det gällde rasen och jag kan säga att jag sett många svenska domare som gjort sämre ifrån sig.

BIR blev Zoyaåsens Yorm - vi hoppas förståss på grupplacering och även placering i Blågula hund. BIM blev Ewa Sundins lilla fina 11-månaders tik Kukistin Fixu Flisa. Hanhundscertet tog Grålötens Tut i Luren och Grålötens Zkorpan blev bästa veteran - där väntar vi också på besked om gruppen.


Hur gick det för mina flickor då? Jo, Bitte fick en etta - vilket gjorde mig glad, jag hade mentalt föreberett mig på en tvåa :0) med tanke på hennes rätt kraftiga avsaknad av päls, men han verkade gilla henne. Stina blev bästa championtik (inte svårt, hon var ensam) fick CK och kom 2:a i bästa tik. Båda fick bra kritik.


Åkte sedan till Västerhaninge och hämtade Hippie och Gamma. Hippie verkade först mest glad över att se Bitte och Stina, men kom ganska snart på att hennes matte också var där :0) Gamma tutade som en galning som vanligt.

Vägen från Södertälje till V-haninge var så himla snirklig och krokig - enligt Mia kallas den för "kräksvägen" :0) Åksjuka personer brukar tydligen undvika den. Efter trivsam fikastund med Mia och Ronny, befriade jag dem från de två extracolliesarna. När Hippie fick kopplet på sig blev det lite fart - "nu går vi matte" och när vi kom till bilen slängde hon sig in i buren och stod i den med viftande svans, "min bil"!!


Hemma for hon runt och kollade att allt var som vanligt, sedan sträckte hon ut sig i gräset på baksidan och såg ut att tycka "rätt ok att vara hemma igen". Men oj, så kul de tre gracerna har haft det i Västerhaninge - mycket spring och röj, många leksaker finns det hos moster Tilda och många diken har Hippie och Gamma kört forsränning i :0)


Nu är vi hemma sedan flera timmar, lugnet råder....

Bettan och Olle är på väg från Skåne, med diverse priser till circuitutställningar i bilen.Olle har också dömt på Revingehed.

Och rackarns också - dom fick punktering!!!! Ut med alla priser ur den tomma buren (där Gamma brukar sitta) ut med buren och fram med reservdäck....

Onödigt slöseri med tid, när man har 60 mil att köra hem...


Vad har mera hänt i dag? Jo - det var ju MH på Mälarö Bk i dag. Jag hade förberett allt minutiöst eftersom jag inte själv skulle vara med - dubbel- och trippelkollat allt! Trodde jag ja......

När jag är på väg in i Rocklundahallen ringer Gun-Britt (A-figurant) och säger "du, var har du lagt protokollen"?  GULP!!!! Jag hade glömt lägga ut protokollen!

Här hade det inte bara brunnit i proppskåpet, här var det total härdsmälta - så förfärligt! Det går liksom inte att genomföra ett MH utan protokoll.

Nåja, Gun-Britt var lugn som ena filibunke, åkte hem till mig, fick reda på var extranyckeln fanns, hämtade protokollen och susade tillbaka till klubben - allt lugnt igen - men fy så jag mådde ett bra tag efteråt.


Dessutom har den (för 3000 pengar) nyligen inköpta elharen behagat krångla. Fem hundar klarade den, sedan började linan trassla, så det blev att springa med manuell hare för de tre sista hundarna.

Tack och lov att jag kunde känna mig icke skyldig till detta....

Måste ringa tillverkaren och fråga vad som menas!


Och tack och lov att det varit så fint väder i dag - en sådan MH-dag i ösregn - huvva! Då känns allt dubbelt så motigt.

Testledare Eva fnissade och sa i telefon "du har fått sk-t för allting i dag i alla fall, så fort någon bara snubblade på en rot så hette det - det är Brittas fel" :0)


Köpte den största, blaffigaste CK-rosetten jag kunde hitta, till Stina - för att trösta min stackars hopskrynklade själ som låg i fosterställning och mådde pyton p g a  mandroms slarv med protokollen. Vi fick en lustig liten väckarklocka också, för CK:t.


Jag köper alltid CK-rosetter - har blivit "min grej" på utställningar - antagligen jättelarvigt och onödigt - men jag tycker att det är roligt att titta på tavlorna med alla rosafletter som samlats under åren.






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards