Alla inlägg den 25 april 2008

Av Britta Hammarström - 25 april 2008 22:23

...den sanslöst duktige Lars Ekborg (strunt i alla trista eftermälen, han var en fantastisk artist), som också gett så mycket i arv till sina barn.

 http://www.youtube.com/watch?v=-3KAXWjZ-q8


Av Britta Hammarström - 25 april 2008 20:09

...den underbare, fantastiske - "the one and only" - Tage Danielsson - jo, visst minns ni!

http://www.youtube.com/watch?v=FjuhW-4tyEI&feature=related 

Av Britta Hammarström - 25 april 2008 18:09

...gör så gott hon kan, dansar fan så illa,

hela kroppen rister hon - men ändan den står stilla :0)

(Efter undran och förundran av Hasse Alfredsson)

Precis så skulle det bli om någon försökte få mig att dansa i detta nu - känns som om det blitt lite pyspunka...


Var på Svartsjö slotts parkering vid pass  09 15, gick i den vackra och stilla parken med vovvarna. Mötte sökpolarna vid parkering strax före 10 och så åkte vi till "Birgittas skog", där resten mötte upp.

Vi vallade ordentligt i dag, vilket innebar ytterligare en halvtimmes tjo och tjim och farande fram och tillbaka i skogen för västgötarna, till Hippies stora förtret :0)

Jag hittade två stora fina stenmurklor under vallningen - men fegade, jag vågade faktiskt inte ta hem dem - hur gott det än är med murkelsås - man har fått kalla fötter när det gäller den sortens svamp.

Men Hippie fick gå ut först i dag. Vi provar olika sätt att öka hennes - i och för sig goda motivation - men ändå kan den ökas och hur då, på mest positiva sätt för Hippie?

Vi körde med lek på stigen i dag, figuranterna försvann med "balla grejorna" ut i skogen och jag gick undan med Hippie - ytterligare lite tillbaka till babyträning, men det skadar inte alls!

Funkade bra - Hippie hade kul, blev lite trött på slutet, kände av värmen och hon fick en "hare" som sista figge, fick springa efter en tjoande figurant, skälla och så mera lek och beröm. Hon får inte sluta som trött och "i nedåtspiral", det måste bli en riktig "kulkick" som avslutning, något som sitter kvar i den lilla bollen till nästa gång.


Azlan var verkligen jätteduktig i dag, vilket skall! Sökte kanonbra, gick långt och rakt ut på flera tomskick - Azlan är faktiskt färdig för appellsöket nu - och lydnaden sitter snart den med.


Mycket efterlängtat fika när alla var klara, som vanligt gick vi igenom hund efter hund, tog fram vad som var bra, vad som eventuellt fallerat, klurade ut hur vi på bästa sätt skall rätta till det nästa gång, bestämde tid för nästa träningstillfälle och så var det hej då!


Häpp! Då var klockan plötsligt 14 00 - jag åkte till Gustavshills handelsträdgård, eftersom jag var på den sidan av ön, baxade in jordsäckar, tre häckplantor (behöver fylla i lite i oxbärshäcken), en stor påse gräsfrö - av slitstarkaste sorten, en bambuspalje´och lite krukor.

Hem och baxa ut pryttlarna - himlen vare prisad för min trogna pirra :0)


Fixade käk till vännerna, tog med en fika, glasspinne och DN:s fredagskryss till baksidan - kopplade av en stund, gav hundarna dera mat och satte igång med spaljén. Den kapades lite här och där (med plåtsax, gick inte med annat) och står nu, fast förankrad,  i två delar som solskydd för rhododendronbuskarna. Jag hade velat ha något snyggare, men det här får duga tills vidare - huvudsaken är att buskarna inte står så mycket i solen som de gjort tidigare - och vem är en bängbula till trädgårdsplanerare....:0)


For sedan Växthusstritan upp och ner och delade ut villaägarföreningens vårblänkare - tänkte så - "nu får det tammef.... vara nog för i dag".

Satte mig vid datoren för att betala, betala, betala räkningar och så blogga lite.

Då ringde det på ytterdörren - där stod ett par som bor borta i Älvnäs, med en lite Jack Russellpojke. "Vet du vem det här är? Du brukar ha koll på hundarna i området".

"Jodå, det är Hubbe, han bor här på gatan, å andra sidan, lite längre upp. kom så går vi dit".

Hubbes husse hade varit ute med bil och letat, Hubbe hade varit borta i flera timnmar (inte första gången...). Husse var glad och tacksam och blev tillhållen att inte gå in och kolla ugnen när Hubbe var ensam ute - ever again!


Nu är det dags för middag.

I morgon är det möte kl 10 00 på SKK:s restaurang i Möllan, det sista stormötet före WDS.

Bettan och jag åker tillsammans, Karin kommer också med för västgötarnas räkning, bra att vara två, Bettan har fullt schå med riesen- och collieklubben.






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards