Alla inlägg under mars 2008

Av Britta Hammarström - 5 mars 2008 17:58

...när man lägger spår på åkermark :0)

Det var faktiskt rätt fruset i marken på de två fält som jag la spår på i dag, men solen jobbade för högtryck och hade lyckats värma upp ytan när jag gick de två spåren.

Bittes gick väl rätt ok, åtminstone för Bitte, men jag hade präktiga extrasulor av lera när vi gått klart.

Ingen idé att gegga av stövlarna - på med Hippies sele och lina och så på nästa spår. Hippie hade ankfötter och jag - jag lovar - jag var minst 1dm högre över havet än normalt när spåret var gånget :0)

Lerade av Hippies fötter så gott det gick, hon verkade helt oberörd av extravikten  - tog fram Morakniven ur handskfacket och skalade av mina stövlar några kilo, så att jag kunde sätta fötterna i bilen.

Åkte sedan till klubben och använde den stora baljan som står under en stupränna, som tass- och stöveltvätt - blev väl någorlunda ok.

Efter en kort vända på golfbanan var mina och Hippies fötter nästan som vanligt.

Många på klubben i dag! Vi var säkert 10 personer runt fikabordet - kul!

Tränade framförgående med Hippie och Bitte - medelst marschallhållare :0)

Fungerar utmärkt! Om någon vill veta hur, så fråga på bara :0)  Stina fick göra lite av varje, glad som en lärka och energiskt vickande på sin stump - hon vickar upp och ner på den, inte från sida till sida.




I morgon blir en vemodig och sorgsen dag - begravning. Men med tanke på den person som lämnat oss, tror jag att det blir en ljus begravning med mycket vacker musik.






Av Britta Hammarström - 4 mars 2008 19:13


Ähh! Släng er i väggen! Lyssna på di här pojkarna - vilken spelglädje, vilket tunggung!

Till dessa toner och liknande har mandrom nött fötterna upp till fotknölarna - det dansades natten igenom på partajen under 50-60-talet. Den som inte känner att det rycker i fossingarna vid de här tonerna - den personen är bortom all räddning :0)


http://www.youtube.com/watch?v=THObBMgTK2I&feature=related


I övrigt var det kneg i dag på förmiddagen (kneg, som ger en smula extra deg :0). Före kneget blev det 40 minuter med vännerna på Brunna gärde, underbart klart och fint väder, men lite kallt om näsan, man är inte van :0)

Dagens behållning - tämligen rena hundar, det räckte med avtorkning, ingen dusch! Halleluja!


Barnbarn på eftermiddagen, Farmor hade gjort smarriga pannbiffar (en av önskerätterna), med pasta, riven ost och massor med körsbärstomater.

Sam och Lisa lassade in, herr Eli har nu ingått i någon slags självförverkligande-period, här skall hävdas egen vilja.

Här skulle inte ätas något annat än riven ost, resten av maten var bemängd med  råttlort och kvicksilver - åtminstone av Elis uttryck att döma.

"du får nog ta och äta upp,åtminstone en del, annars blir det ingen glass" säger den avskyvärda farmodern.

"Gass", säger Eli och gör sina stora blå ögon ännu större, tittar med bedjande min på farmor och skjuter undan sin tallrik.

"Nix, ingen gass om man inte äter lite mat"......

Eli faller ihop över matbordet, tillintetgjord av sorg och vanmakt, småhulkar, tittar upp med en min som kan få Munchs "Skriet" att verka lugn, glad och avspänd.

"Nix, icke"!

Och därvid blev det - Eli grävde ner sig i skyttegraven och framhärdade, farmor tog bort maten och så var den konflikten över.

Samma taktik bedrivs i Elis hem, där serveras inte heller efterrätter eller glass etc, om man inte åtminstone äter lite mat.


Eli får fortfarande välling på kvällen och han hade ätit bra till lunch på dagis - grabben tynar inte bort.

Vi får se om han kommer ihåg det här nästa vecka. Det här med mattjafset är rätt nytt, han brukar äta - men det är väl en liten period i hans utveckling - det lär gå över.

Men visst är farmödrar hemska ibland....





Av Britta Hammarström - 3 mars 2008 17:28

Åkte ut till Bettan och Olle på eftermiddagen, vi skulle packa upp och titta på den nya elharen som jag fått inköpa till MBK.

Alla vet vad en elhare är....Någon? Inte?

Jo, det är en liten elmotordriven dragmaskin som drar en trasa mellan ett antal trissor.

Svisch, så far trasan iväg, kilar iväg i zig-zag, ungefär som en hare skuttar.Man vill se om hunden som är i MH-banan, har jaktkamplust, d v s har lust att springa efter och gripa trasan.

Har man ingen eldriven dito, betyder det att en stackars figurant, placerad långt från banan,utom synhåll för hunden, hållande i ett långt rep, måste springa av bara f-n - 2ggr för varje hund,och man testar 8 hundar under en dag - jobbigt!

 Den nyinköpta dragmaskinen är kanonfin, verkar fungera utmärkt och har en del finesser - ett mycket bra tillskott till mentalbanan.


Tog lite bilder på hundbeståndet på Helgö, tyvärr med telefonen....

 Mycket svart e´ de´:0) Här är mamma Siri, hennes son Örnie och Örnies kullsyster Esther, som bor hos mamma och brorsan i två veckor medan hennes familj är bortrest.


Och så kom colliefröken Gamma och ville vara med på bild!


Och så måste man självklart ha med ett kort på gammel-Acke med blodörat. Acke går på sitt 14:e år, hörseln är väl inte mycket att skryta med, men han hänger med och är glad.

Av Britta Hammarström - 2 mars 2008 19:17

Fortsätter att jobba mig igenom söndagens DN - om man läste allting i alla bilagor skulle det räcka hela veckan :0)

Fastnade för  en liten artikel - med bild och allt, wow, fast det "bara" handlar om hundsport - om Vindelfjällslöpet, draghundstävling.

" I tre dagar och två nätter har de tävlande kört över fjäll, sjöar och älvar i Vindelfjällens naturreservat.De har övernattat i koja på fjället och i kåtor".

-22 grader... 

" I slädarna finns all utrustning som krävs för att bo på fjället. Dessutom måste de tävlande dra med sig både mat till sig själva och till hundarna".


Och jag som tyckte att fredag-söndag med bevakning- och räddningsjobb var tufft för både hundar och förare .... men det här är allt snäppet värre.

Av Britta Hammarström - 2 mars 2008 16:59

Så här står det i DN i dag:

"Vintern 2007/2008 är inte bara en av de allra varmaste i Sverige som helhet på åtminstone 149 år. Den är definitivt Stockholms varmaste vinter på över 250 år, sedan SMHI:s mätningar började på Observatoriekullen i centrala Stockholm 1756."


Nu har det i alla fall tillfälligt slutat regna och t o m några vilsna små snöflingor dansade runt i luften tidigare i dag - i ca 5 minuter :0)

Promenad vid klubben och fika med "mrs Grålöten".

Hemma har jag ägnat mig åt att hänga tvätt - gamla påslakan och handdukar - och stoppa i ny tvätt i maskinen - gamla påslakan och handdukar.


Det ligger ett stort lakan innanför altandörren + stor handduk, ett måste när polarna tas in direkt från trädgården. Två påslakan på golvet i tvättstugan - där tas vännerna in när de är duschats i trädgården.

Påslakan ovanpå vetbeden i buren bak i bilen - byts i stort sett efter varje besök av hundarna, ity det är blött, sandigt och lerigt.


NÄR TAR ELÄNDET SLUT!!!!


Lade på eftermiddagen två rätt korta spår på fältet, till Bitte och Hippie,två apporter i varje, en vinkel  och godis på slutet.

Gick fint, Hippie vimsade lite på slutet men fixade det själv.

Lade sedan ut apportpinnarna i höga gräset och Stina fick göra uppletande - det är sköj det :0)


Passade på att skura rent de tre "squeekie ducks" som ligger och slänger på tomten. Alla tre  tycker att det är väldigt kul att dänga runt med dem, men nu var de totalt inbakade i lera och fick bada.

Inte skall vännerna behöva få en massa lera i munnen....(som om dom skulle bry sig :0)

 


Läste även denna rubrik i DN.....

Man hade sex med damcyklar

Jaaa, det finns alla sorter i Vår Herres hage.

Av Britta Hammarström - 1 mars 2008 13:49

Höll på och plockade lite i papirer och hittade ett protokollskopia, vars innehåll var väldigt överraskande för mig, när jag fick det - glatt och häpet överraskande:0)

Dotter Bettans man Olle råkade få se det här protokollet när han arbetade på SBK:s kansli ( Svenska Brukshundklubben).


"Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Skyddshundklubben den 1 dec. 1922 (!)."

I paragraf 2 står att läsa: "Styrelsen beslöt enhälligt att invälja följande personer i klubben...."

Två namn fick mig verkligen att haja till!

"d´Ailly, Sven, skådespelare, Ekstigen, Äppelviken, och

Molander, Gustaf, regissör, Sibyllegatan Sthlm".


Min pappa och hans kompis, var med i Sv. Skyddshundklubben på 1920-talet !


Pappa hade hund i stort sett hela sitt liv och födde upp schäfer på 20- och 30-talet, men att han var aktiv i föregångaren till SBK - hade jag absolut ingen aning om! Vilken rolig upptäckt :0)


Här lite information om Skyddshundklubben, saxat från SBK:s hemsida, under rubriken Historik.

"1918
Under första världskriget hade en ny medhjälpare dykt upp på slagfälten - hunden. På båda sidor av fronten användes bevaknings- och sanitetshundar (våra dagars bevaknings- och räddningshundar). Dessa pionjärer gjorde en ovärderlig nytta, tusentals soldater kunde räddas till livet tack vare hundarna. Vid början av förra seklet organiserades också det första polishundsarbetet. Hunden fick nya uppgifter i människans tjänst - brukshundens.

I Sverige spirade intresset för utbildning av hundar enligt de polisiära och militära föregångarna.

Det fanns nya uppgifter som skydds- och spårhundar i polisens tjänst och som militära patrull-, rapport- och sjukvårds- (sanitets-) hundar. Verksamheten engagerade även privatpersoner. Så småningom blev det nödvändigt att bilda en organisation för att tillvarata de gemensamma intressena. Den 30 maj 1918 samlades ett antal personer till ett möte i Stockholm, där man beslöt bilda Föreningen Svenska Skydds- och Sjukvårdshunden (FSSSH) - grunden till Svenska Brukshundklubben.


Som lämpliga hundraser räknades från början schäfer, airedaleterrier, dobermann och rottweiler. Prins Carl, hertig av Västergötland, var föreningens höge beskyddare. Redan under det första verksamhetsåret hade föreningen över 200 medlemmar. Året efter starten beviljades FSSSH association med Kennelklubben (SKK) och blev därmed officiellt erkänd som specialklubb inom sitt område."


Åter till protokollet!

I paragraf 3 står:

"Styrelsen beslöt att kalla klubben till december-sammanträde den 14 dec. kl 8 em å Restaurant Tre Remmare".


Jojo, det var annat än styrelsemöten i enkla klubbstugor :0)


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards