Alla inlägg den 28 mars 2008

Av Britta Hammarström - 28 mars 2008 18:06

..är man hemma från CosmoNova.

Filmen om dinosaurier var klart godkänd - både 11-åringen och 15-åringen tyckte att den var häftig.

Det här filmsystemet (IMAX) är verkligen överväldigande - man glömmer faktiskt från gång till gång hur hisnande det är.

Vi for mellan New Mexico och Mongoliet och såg en hel del av hur paleontologer försiktigt tar fram fossila dinosaurieskelett ur ökensanden - blandat med animerade sekvenser av olika "dinos" som slogs eller dog massdödar - dränkta av stormfloder eller begravda under bergsskred.

Så måste det förmodligen ha gått till, annars kunde inte så många skelett bli hittade på samma ställe.

Det mest fascinerande tycker jag är - de här djuren har faktiskt funnits - de är ingen produkt av en penningsugen filmproducent i Hollywood:0)

Efter filmen och lite shopping i presentbutiken - vi köpte bl a en jättesöt skunk till lille Eli, som är för liten för sånt´här. Hem, matade hundar, släppte ut, in med hundar och (glassätande) barnbarn i bilen och skjutsade hem barnbarnen. Blev serverad gott kaffe av min gulliga svärdotter, tog en prommis i deras skog med vännerna och så hem igen.

I morse, när jag drog upp persiennerna stod 4 rådjur ute på fältet, i morgonsolen. Ekerös kvinnliga motsvarighet till Jan Lindblad väckte snabbt mobilen och tog ett par bilder - här är resultatet - ni ser åtminstone två av dem va.....

Den lilla högen på gräsmattan är lite av de sorgliga resterna efter en (tidigare) vackert blommande kruka med påskliljor, resten ligger på lite olika håll. Ställde ut den på baksidan i går, för vidare transport till komposten.

Bitte skrek "jag fixar det morsan - nema problema"!! Och hej och hå, där for plastkrukan all världens väg - Hippie mördade den omedelbart och Bitte gjorde flis av både lökar och bladverk - Stina satt prydligt på trappan, kastade en blick på mig och jag tyckte att hon skakade lite på huvudet :0)


Dax för lite middag - och så dansfinalen - åtminstone själva danseriet , sedan blir det nog bingen. I morgon är det nämligen "på kurs med Kenth" - handler- och groomingkurs för collies, 09 00 - 17 00. Jag kommer att se till att västgötarna får sin tid också :0)

G´afton!


 




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards