Alla inlägg den 17 mars 2008

Av Britta Hammarström - 17 mars 2008 19:46

...jag tror inte att det ger så mycket...

Väldigt rar västgötepojke som gullar med det pyttelilla lammet - han heter Ivan.

Av Britta Hammarström - 17 mars 2008 15:30

Hemma! Så skönt!

Tack för tumhållningar men det blev en rejäl floppresa :0) Bara att glömma bort!

Trevligt att träffa västgötakompisar och colliekompisar - men utställningsmässigt var det blahablaha!

Lördag - västgötar.

Domarbyte :( Jag hade verkligen sett fram emot att få hundarna bedömda av Carl-Gunnar Stafberg, ny erfarenhet för mig när det gäller götar och av vad jag sett tidigare verkar  han vara en vettig person. Stafberg var sjuk och i stället fick vi en rumänsk (!)domare som ingen hade hört talas om....

Stackars Bitte - som var i absolut topptrim och visade sig suveränt - fick en tvåa, hon hade för långa ben......

 ....och bryr jag mig.......


...notera de extremt långa benen :0)


Det var rätt många förvånande nyllen utanför ringen när jag kom med mitt blåa band - Bitte var redan tätplacerad av publikum - men tji fick vi :0)

Stina kom 3:a med CK i championklass, men det stannade där.

"Den vanliga" hunden vann och tog väl sitt 14:e cert - håhåjaja :0)


Efter utstället på lördagen drog jag till Åstorp, ett par mil norr om H-borg och träffade colliekompisarna Anneli och Britt-Marie och deras 3 banannäsor. Vi hade en mycket trivsam eftermiddag med kaffe, goda mackor och en lång härlig promenad i vacker skog. Underbart för hundarna att få sträcka på  benen  - och i trevligt sällskap.

Se så vacker skog!

4 colliesar (fast alla syns inte på bilden) och två götar har det mysigt.

 Anneli och Britt-Marie hade väldigt roligt åt Hippie - de hade aldrig sett en collie som så medvetet letade upp varenda liten bäck och vattenpöl för att blaska och plaska i.


Jag försöker alltid snoka upp rastplatser med "mycket grönt", så att de får röra sig fritt, men hur det är så blir det inga längre promenader på sådana här resor, det blir desto fler.


Körde så till baka till min stuga utanför Höör (ett jävvla körande har det varit kan jag säga :0). Enda stället att rasta hundarna på där, var ett sankt gärde intill campingen, ganska obra. Men så hittade jag ett annat ställe där det var torrare, någon slags extra uppställningsplats för husvagnar - tom som en öken, säkert fick man inte rasta doggar där, men civil olydnad inträdde och jag gjorde det i alla fall -med noggrann upplockning när det behövdes.


På campingen i Jönköping, delmål på ner- och uppvägen, har jag bott så många gånger att jag har bra koll på var man kan gå och ha hundarna lösa. Dock EJ intill campingen, ity där ligger Rosenlunds bankar - 30 meter höga är de och bankarna stupar fullkomligt lodrätt ner i Vättern, inga staket finns - läskigt plejs!


Söndag - collie

Trångt så gudsigförbarmat vid ringen, som var placerad tätt intill försäljningsställen och "förbifart" för publik. Och lika trist föreställning blev det med Hippie - som skötte sig utmärkt, sprang fint och stod hur galant som helst - men hon hade för lätta öron - tvåa!


Tvåorna duggade tätt i den här ringen, en säger en hane fick CK och var alltså den ende kandidaten till bästa hane. Hur det gick för tikarna vet jag inte, jag flydde fältet så fort jag kunde, det var outhärdligt trångt och byschigt.

Det har jag ju noterat under åren, när jag sett collieringen, att det är betydligt svårare att få ettor där - mycket petande i detaljer - en hane med svansen buren över rygglinjen åker direkt ut med en tvåa t ex. Och öronen är viktiga, Hippie har tippöron men har en tendens till lätta öron - vi får jobba på det:0)

Domaren tog verkligen god tid på sig med henne och hon fick en fin kritik i övrigt, men han sa : "tyvärr har hon lätta öron och det stör uttrycket".

Hippies kritik: Trevlig storlek, bra kroppsproportioner, feminint huvud,något lätta öron. Vackra ögon,bra hals, stark rygg, något tunn benstomme, bra mellanhänder och tassar. Rör sig ok, men något smalspårigt bak.


Både benstommen och rörelserna kommer att bättra på sig när hon blir äldre - dessutom är collies sk "single trackers", d v s de går som rävar, lämnar en rak rad med spårstämplar, särskilt bredspårig gång kan de nog aldrig få antar jag.


Så var det tebaks till Jönköping igen - fint väder och vi stannade flera gånger på fina rastplatser. Tog det lugnt i min stuga, tittade på Wallanderfilmen och sedan knoppade vi gott.

 Hörru, skall inte du komma och lägga dig......


G´natt....


Dessa stugor! Himla bra de flesta gånger, särskilt när man lyxar till det och tar dylika med dusch, toa och TV - men man måste tammetusan vara elitgymnast för att bädda stugsängar :0)

Jag är ju van vid Tempurmadrass hemma - det är inte precis vad som finns i stugsängarna, som att ligga på rena brädbotten ibland - jag plockar alltid till mig vartenda täcke som finns i stugan och lägger alla utom det jag skall ha på mig, på madrassen, då först blir det uthärdligt för en tant med lite stela leder :0)

Döm om min förvåning när jag tittade ut genom fönstret kl 07 00 och såg flera cm snö på marken och ett pågående tätt snöfall!

Hundarna tyckte att det var toppen med snön och fick busa av sig ordentligt innan  vi åkte.


Nu är allt uppackat, tvättmaskinen jobbar på, snöfallet har hunnit hit och vi skall gå på promenad - jemine  så skönt det är att vara hemma :0)















Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards