Alla inlägg under mars 2008

Av Britta Hammarström - 10 mars 2008 17:20

Kan det bli mycket gråare än så här?

Survädret fortsätter och tvättmaskinen jämrar sig :0)

En blöt tur i skogen på morgonen, slängde diverse tidningar etc i återvinningsstationen vid Konsum - överfullt! Fick knöka in det jag hade - fullt med skräp runt om alla containers - ser för bedrövligt ut - tyvärr är det så ganska ofta på detta ställe.

Lite handling och så hem. Ut igen, tankning av bilen, koll av olja, påfyllning av spolarvätska - börjar förbereda min Skånesejour, som startar på torsdag.


Besök på apoteket - 3 omgångar Frontline till 3 vovvar (tog det första krypande fästingäcklet på Hippie i dag) kostar 800 spänn! Har man skaffat hund(ar) får man skylla sig själv - då är man fritt byte för marknaden :0)


6 tappra möttes på klubben, tränade i regnet, som dessbättre tog igen sig lite ett tag, det var mest dugg just då.

Både Hippie och Bitte klarade framförgåendet galant i dag, båda börjar också få lite fason på hopp-sitt.

Stina fick göra lite fritt följ, halter och vändningar, hon tycker det är jättekul.

Beroende på vädret blev träningen ganska kortvarig - men bättre med kvalitet än kvantitet :0)

Vi startade med fikat den här gången, så efter träningen drog jag till Helgö och Bettan, där Hippie skulle "stylas"  inför Malmöutställningen.

Nu har hon fina välklippta tassar och friserade öron - kalasflicka!


När jag tog bilden ovan, av fönstret i mitt arbetsrum, tittade jag lite mer på mitt glasklot.

Jag fick det av en granne i Smedslätten, när jag var ...ja kanske 7 år eller så. Ett äldre par, inga barn, tyckte mycket om att få besök av mig och brorsan. Jag var fullkomligt bergtagen av denna glaskula, kunde sitta och stirra på den hur länge som helst "suck - oh, vad den är vacker".

Så småningom flyttade det rara paret och då fick jag glaskulan!

Jag minns fortfarande hur jag formligen tappade andan när den gamla damen kom och gav mig den - vilken absolut oväntad och fulländad lycka!

Jag har vårdat den ömt :0)




Av Britta Hammarström - 9 mars 2008 12:15

Har brottats med bloggsajten en bra stund nu.

Nu sparar jag det här o ch ser om spunkanfallet har gått över...

 Nja....

Väldigt konstigt uppför sig hela bloggeriet...

Undrar om di håller på och grejar i roten på den så att säga...


I morse kunde man hålla sig för skratt när man drog upp persiennerna och tittade ut - riktigt rejält sk-tväder är det! Ösregn och snålblåst.

Men, på med kläder och stövlar och iväg till golfbanan med vännerna. Golfbanan är nämligen det ställe där dom blir minst geggiga, mest bara blöta.

Jag medförde t o m paraflax, det är inte ofta jag använder slikt, men i dag kändes det befogat. Det blåste så pass att flaxet vände sig ut och in ett par gånger.

Vi stretade iväg över banan, i spendid isolation.

Och visst katten hittar jag fortfarande bollar - fickorna putade av bollar när vi återvände till bilen. Nu är jag säkert uppe i ca 400 hittade bollar - och jag är inte den enda som plockar !

Om vi betänker att en liten boll betingar ett värde (vid inköp) av 30-50 spänn...

Vi tar ett snitt på 40 spänn x 400 bollar =16.000:-  !!!!!

Det sägs att klubbarna köper tillbaka bollar för 3:- . Det blir alltså 1.200:- för 400 bollar. Jaaa, några tävlingsavgifter blir det ju, eller ett antal stugnätter, eller hundkäk, eller roliga saker till vännerna... :0)

Och vad gör finansgeniet Britta? Jo hon ger bollarna till grabbarna på macken och får några gratistvättar till bilen! Hmmm....

Måste nog omvärdera detta och se det som en affärside´till nästa bollplockarsäsong:0)


På återvägen över banan såg jag ett svanpar som elegant svepte ner i en av de små sjöarna. Gick dit och fumlade upp telefonen - jag tyckte att jag var jättenära - dom vita fläckarna är alltså svanar :0)


Fortsatt ösregn.

Nu tar jag itu med DN:s söndagskryss - såg glädjande knepigt ut - det får inte vara "fyllai"-korsord, det måste vara ordentlig hjärnmassage.

Sedan blir det födelsedagsfika hos Bettan. Jag grattade henne visserligen på själva dagen, men Janne, Pernilla och barnen kommer i dag och då hänger jag på.

Jö,jö!








Av Britta Hammarström - 8 mars 2008 15:17

Det får bli ny bakgrundsbild på bloggen.

Västgötadamerna tar över för mycket - ett inte helt ovanligt drag hos dessa damer  och deras rasfränder :0)

Sorry brudar, ni är jättesöta - men nu byter vi bild.


Av Britta Hammarström - 8 mars 2008 10:43

I dag har jag 5 vovvar här hemma. Bettan och Olle är ute på "förrättningar" och det räcker bra att ha med sig 3 riesensnuffslar, så morsan ombads vara doggysitter för collie Gamma och gammelgöten Acke över dagen.


Promenad med 5 hundar.....hmmmm...det får bli Skytteholms golfbana.

Tanke och handling voro ett, drog till golfbanan vid 9.30-tiden för att få vara ensam. Acke och Gamma i baksätet (väl inklätt med påslakan) och Flickorna Fröjd bak i buren.

Framme. Koll! Span! Fritt fram!

Släppte ut allihop och de myllrade iväg  - "här luktar det intressant...nej, kom och kolla här, har DOM varit här...."


Sen´började rejset :0)

Fullt ös!


Du kan inte taaaa mig....


Kom Gamma, vi jagar småbrudarna!


Spring Bitte, spring!!! Dom skall inte vinna!


Hörru, så dom håller på, jag går här med dig jag...

Bli omkullsprungen av dom där, nej tack....


När vi närmade oss bilen igen såg jag att en annan "hundbil" stannat bakom min och ut myllrade ett gäng småvovvar som tofflade iväg över banan.

Jag kopplade alla fem de sista 50 metrarna och tänkte - "tack och lov att jag inte behöver gå med dom så här hela tiden - vilken dötrist promenad det skulle vara".

Som sagt, man är ju ingen mästerfotograf precis, en sådan skulle aldrig ha fått med kamerafodralet i bild :0)


Nu ligger alla fem utspillda och snusar förnöjt och jag kan ägna mig åt bloggeri och att avsluta Rapportören nr 1/2008, MBK:s blaska.



Av Britta Hammarström - 7 mars 2008 19:29

Kände för att ändra bakgrunden på bloggsidan. Letade lämplig bild och hittade en av de fina bilder som Ebba Svanholm tog, när mandrom deltog  med intervju  (genomförd av Ebba, som snart efteråt slutade på denna redaktion) och bilder i Härliga Hund - ärligen vänner, hade jag hellre sett en fortsättning på Bra Hund (där jag, Clara och Acke Ackspett också deltog med intervju) - den blaskan gillade jag bättre....

Ebba lät mig generöst använda de bilder hon tog, precis som jag ville - jag har en del på min hemsida bl a.

Jag är jättetacksam för detta, Ebba tog kanonbilder och oftast är yrkesfotografer väldigt rädda om sina bilder och vill ha betalt för publicering - vilket är fullt förståeligt , det är deras levebröd!

Sänder än en gång tack till Ebba, dels för trevlig intervjueftermiddag och dels för de fina bilderna :0)

På bakgrundsbilden ses Bitte, Stina och min väldigt speciella väninna, Grålötens Clara Cluck - SLCH, SUCH, Tjänstehund BEV,uppflyttad till lägreklass sök, tävlade öppenklass viltspår - DET var en kanondam :0)





Av Britta Hammarström - 7 mars 2008 15:03

Kinderna brinner efter 4 timmar i skogen. Solen var på bästa humör, vindguden Eol låg och sov, kav lugnt!

Vi var i Nyckelbyskogen, fick vara helt ifred, inte en näsa syntes till. Jo, två personer promenerade längs körvägen när vi satt och fikade, det var allt.


I dag var det glada gossars dag. Vi var helt säkra på att Lobo och Mulle hade snackat ihop sig före söket och kommit överens om att i dag skulle det flamsas :0)

Herregud så dom for runt - visst jobbade dom, men det var rätt mycket extra flängande och "HEJ! Sitter DU här - PUSS på dig". Ajsan pojkar, gulligt men obra.

Till slut lyckades deras mattar styra upp dom, men det krävdes bestämda tag. Men - 100ggr hellre hundar som är så glada, än hundar som gärna nyper en i armen eller inte har riktigt trevlig blick när di kommer.


Här kommer Lobo och visar matte var han hittat den stackars vilsegångna människan. Och han lyckas ha alla fyra tassarna i marken.....


Birgittas flatfröken Nadja var jätteduktig, for som den fasanmissil hon är och hämtade rullen och så blixtsnabbt tillbaka till matte.



Här har Azlan hittat mig och skallmarkerar för fullt. Azlan var duktig pojke och skötte sig fint.



Snacka om rivstart! Mulle får äntligen ge sig iväg.


Och här är det markeringsövning med Hippie - hon skäller bra, fast det inte syns:0) Fast tittar man noga på hennes mungipor så syns det att hon just glappat.


Jaha, det var det!

Nu återstår två hundar, Bitte och Stina - vad göra vi nu med dem?

Efter söket gick  jag en promenad med hundarna så att de fick rusa och nosa av sig - särskilt småråttorna som suttit i bilen. Vi var ute en halvtimme också innan söket drog igång.

Jag skall låta Stina göra lite roligt uppletande och Bitte skall få apportera spårpinnar - utan spår.

Bara lägga spårapporter på ett område, låta henne apportera in en i taget, använda klickern och belöna så fort hon tar en pinne - och så får hon komma in med den och får belöning. För att "höja värdet" på spårapporterna.


Sedan är det väl dags för middag....



Av Britta Hammarström - 6 mars 2008 20:05

Begravningen jag var på i dag var precis så ljus och fin som jag trodde att den skulle bli, precis som den person vi tog avsked av.

Det blev "både och" i dag, först avskedstagande, sedan födelsedagsfirande.

Har just kommit hem efter att ha gratulerat dotter Bettan - hon fick en vägatlas :0)


Har ni någon vän eller bekant som går hundanskaffningsfunderingar?Visa dom det här då :0)


Tänker du skaffa hund? 

1. Häll ut pölar av kall äppeljuice på golvet och mattorna och gå sedan runt, barfota med  ljuset släckt.


 2. Gå till arbetet i ett par sockor där du har strimlat tådelen med en mixer.

3. Gå ut i regnet direkt efter att du har vaknat och säg—”duktig valp, skynda dig nu, kiss och bajsa nu, sluta lek med kopplet, kom igen nu…..” 


4. Täck alla dina finkläder med hundhår, ljust hår till mörka kläder och mörkt till ljusa. Lägg också några hundhår i din mugg med morgonkaffe och i det nyöppnade smörpaketet. 


5. Lek apport med en våt tennisboll. 


6. Spring ut i snön barfota för att stänga grinden ut mot vägen. 


7. Vält ut en korg med ren tvätt över golvet. 


8. Lägg dina smutsiga underkläder på golvet i vardagsrummet när du ska få gäster. 


9. Hoppa ur din favoritfåtölj just när din favoritserie närmar sig slutet och skrik—”NEJ! Inte där!, det där skall du göra ute!”. Missa slutet av programmet. 


10. Lägg chokladpudding på finaste mattan och låt bli att städa upp det förrän du kommer hem från jobbet på eftermiddagen. 


11. Hacka på bordsbenet med en skruvmejsel flera gånger. 


12. Slå sönder din fjärrkontroll till TV:n med en hammare.  


13.Ta en mjuk och gosig filt direkt ur torktumlaren och linda den runt dig en mörk och ruggig höstkväll, då får du en liten föraning om hur det känns när din valp somnar i ditt knä…...              

Av Britta Hammarström - 5 mars 2008 20:16

Gjorde en liten sanering och mycket lätt schamponering av götarna för en stund sedan.

Som vanligt flyttade en hel del av hemmets textilier och även lättare möbler på sig efter det :0)

 

 Här kör en frustande Bitte runt på näsan i min - sekunderna innan, bäddade - säng..



 Och här hämtar Stina andan lite, efter ett "soffrejs"...




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards