Direktlänk till inlägg 28 mars 2009

Hemma igen

Av Britta Hammarström - 28 mars 2009 20:04

Resan ner till Jönköping i går var en rysare!

Det var nog bland det värsta väder jag kört i - toksnöade, ingen plogning eller saltning på E4:an.

Stannade vid Nyköpingsbro och rastade samt matade vovvar - 1 dm snö och fortfarande tätt snöfall!

Fortsatte.

Trafikrapporter flöt in via radion hela tiden - "lastbil på tvären", "personbil på taket", "bil i mitträcket" - gulp!

Höll mig lugnt i min innerfil, ibland gick det i 50 på E4:an.

Galningar fanns det naturligtvis som brakade om, lätt slirande hit och dit, när man såg någon vara på väg att köra om - öka vindrutetorkarna till full hastighet - slosscchhh- de sprutade upp snösträngen i mitten rakt på vindrutan, man såg absolut nada i några sekunder -  lite obehagligt faktiskt.


Mellan Norr- och Linköping lugnade vädret ner sig, termometern i bilen visade på +1 i vägbanan och det blev mer regn än snö - vägbanan blev blöt.

Kom ner välbehållen till Villa Björkhagens camping och konferensanläggning, fick min stugnyckel och lastade ur bilen.

Gick en ordentlig prommis med vännerna, fixade mat och spenderade resten av kvällen framför TV:n.

Promenad igen på morgonen, packade in ibilen, städade av stugan och åkte till årsmötet.


Ett välbesökt, lugnt och trevligt årsmöte. Fantastiska Lillemor och Knutte Andersson hade återigen sponsrat ett lotteri med fina priser - intäkterna gick till SKV, 1000 kronor - all heder åt sådana medlemmar.

Valberedningens förslag togs i sin helhet - vi tre (jag, Karin och Gudrun) som suttit i valberedningen har verkligen jobbat stenhårt för en (ännu mer) engagerad styrelse.

Ekonomin var betydligt bättre för 2008 än året innan- och så får vi ett fint tillskott i år, från Katrineholmsutställningen - 17.000:-


För tredje året i rad var Ionie Oskarsson (SKK:s 2:e vice ordförande) vår årsmötesordförande. Skötte förhandlingarna på samma vänliga sätt som tidigare, med samma precisa kunnighet om föreningtekniska detaljer.


Avgående funktionärer avtackades, vandringspriser delades ut och så var mötet över.

Alltid lika trevligt att träffa västgötaspetsfolk från när och fjärran - träffa nya medlemmar och få krama om "gamla polare" som man inte ser så ofta, beroende på geografiska avstånd.

En trevlig detalj från mötet var att när röstlängden kollades, presenterade alla sig, mycket kort, men ändå bra för alla att få ansikte på varandra. Kom då på att vi faktiskt haft västgötaspets i familjen i 28 år!


Så här såg det ut när jag bäddat min säng i stugan.



Och var skall jag sova då?


Dags att deltaga i "Earth hour" - släcka alla lampor och tända ett par ljus.


 
 
Ingen bild

Solan

29 mars 2009 08:05

Skönt att höra att du är hemma. Det var det vädret jag hört om, därav oron. Roligt att höra att årsmötet var bra. Har varit så mycket tjafs på andra ställen. Man känner liten tagg när man inte kan vara med på aktiviteter som klubben har. Men bor man där man bor får man tåla.

 
Annethe

Annethe

29 mars 2009 09:25

Kära nån vilket busväder du måste ha haft till Jkp! Skönt att du är hemma igen utan några intermezzo.
Själv sitter jag här hemma med ett tilltryckt revben och är inte så snabb precis. Hade också velat vara i Jkp men sitta i bilen och sen samma tur hem hade bara inte gått.

http://www.lejondalenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards