Direktlänk till inlägg 16 september 2008

Min kära gamla klubb!

Av Britta Hammarström - 16 september 2008 21:22

Var på medlemsmöte i afton, på Mälarö Brukshundklubb.Vilken alert och driftig styrelse vi har, med en suverän ordförande som primus motor!

Den (styrelsen) formligen sprutar goda idéer och uppslag och genomför dem också ;)

Jag blev medlem i MBK 1980, när jag började med min första golden retrievertik Honey. Blev snabbt intresserad av att delta i föreningslivet, började lite fint med att stå i köket (där har många börjat sin "klubbkarriär"), avancerade till hjälpinstruktör på kurser och så rullade det på...

B-instruktör, A-instruktör, specialkurser i spår och sök, lärarkurser på Hundskolan, deltog som lärare i ett antal instruktörskurser, gick tävlingsledarutbildning, blev mer och mer intresserad av "den mentala biten", blev B-figurant, A-figurant och så testledare.


Under alla år har jag också haft hundägarkurser av olika snitt, suttit i MKB:s styrelse i ett par omgångar, i SBK:s Stockholmsdistrikts styrelse i tre omgångar, är inne på min andra omgång som redaktör för klubbtidningen, hade kurskansliet i närmare 10 år .... hur i himlens namn har man hunnit jobba och sköta familjen - och träna egna hundar ;)


Ibland kändes det lite väl tjockt - som den vårtermin när MBK hade väldig brist på instruktörer och jag hade 60 !! kurstillfällen - aldrig mer, lovade jag mig själv!

Väldigt roligt har det dock oftast varit, man lär sig fortfarande nya saker, träffar nya entusiastiska hundägare (och en del som inte skall ha hund...men dom är ganska få).

I dag har jag skurit ner väldigt mycket på aktiviteterna - prioriterar mig själv och mina hundar - gör klubbtidningen, har hand om mentaltesterna och har en kurs/termin - och nu är jag ledig hela dagarna, får gott om tid över för vännerna och träningen!

Jag har avauktoriserat mig själv som tävlingsledare, det blev för träligt efter 10 år - sök- och spårtävlingar - uppe och ute i skogen kl 06, ibland tidigare ändå och så fullt ös hela dagen - nej, det får allt vara nu.


Kan ibland ställa upp som tävlingsledare i lydnadsklass I och II - III och Elit får andra ta. I lydnadsklasserna finns inte samma auktorisationskrav.

Det räcker också så bra att gå som testledare några gånger/år - att skaffa övriga funktionärer till ett MH tar sin rundliga tid, så helt lättvindigt att ansvara för RUS (Rasutvecklingssektorn) är det inte - men kul!


Det känns så mysigt att ha tillhört samma klubb i så många år och gärna vilja fortsätta att tillhöra den så länge man orkar vara aktiv - endast under en period  stormade det på klubben - och det rejält - men efter att den som orsakade stormarna försvann, så har det varit lugnt och trivsamt i alla år. Klubben får ofta vitsord från tävlande som kommer från annat håll - "välorganiserade tävlingar och man känner sig välkommen".


Flera medlemmar som jag känt sedan 1980 och blivit god vän med, är fortfarande kvar, är i dag också pensionärer och fortfarande hundaktiva. Nu träffas vi så gott som dagligen på klubben, man tränar lite, sopar lite golv, tömmer lite sopsäckar, byter ut en duk, torkar av lite i köket, fikar, snackar (inte bara hund, om annat också), planerar nästa träning, tar en tur i skogen med vännerna - dä´ä´trivsamt dä´:0)






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards