Alla inlägg den 6 september 2008

Av Britta Hammarström - 6 september 2008 19:47

..som till äventyrs undrar varför fröken Gunni Goding heter just så - elementärt, min gode Watson :0)

"Grötlöten-Evas" genom åren allra bästa kompis är ju Gunni Borong (kennel Göta Petter) - så nu har hon gett namn åt nyaste Grötlötaren. Tvåbenta Gunni har i "doppresent" förärat valpen ett vitt koppel med rosa blommor på ....

Tja, min Stina är ju döpt efter Grötlötskans dotter Stina ;)



Av Britta Hammarström - 6 september 2008 14:55

Sisådär, då är Hippies MH klart.

Hon var jätteduktig, hade inga problem med testledarens hantering och engagerade sig i trasleken.

Sprang efter haren, lekte på avståndsleken och var fullkomligt skottfast. Lekte glatt med  mig och bollen under två skott och stod bara  helt still och såg intresserad ut när de två sista kom, sedan var det full fart med bollen igen.


Dumpe och skramlet var det inga större bekymmer med heller och spökena var hon inte särskilt impad av, gick själv fram och tog kontakt när de stannat och vänt sig om, jag behövde bara gå halva vägen fram.

Vid det som kallas aktivitet, men som egentligen handlar om passivitet, d v s när hunden skall vara passiv i tre minuter - där tramsade hon en del, skällde lite, fixade med en pinne - och hamnade på ruta 4 "är uppmärksam med ökad aktivitet eller oro efter hand".

Här handlade det alltså om ökad aktivitet, inte oro - skittråkigt att stå still!


Jodå, vi har visst tränat att vara inaktiva också, jätteviktigt och det har vi gjort sedan hon var valp, men just i dag tyckte hon att det var dötråkigt - det kan vi stå ut med ;)


Beroende på att två tikar behagade löpa, en började i går!!!! Och en tredje hund ur kullen hade höftledsröntgats och blivit sederad med något jox som det var 28 dagars dopingkarens på så blev det bara tre som beskrevs i dag - men alla tre skötte sig utmärkt och alla tre fick 1:a på skotten - kalas!


Hippie gick som första hund, och tur hade alla tre Fornborgenhundarna, för sedan kom regnet! När MH-teamet tog lunch gick jag med hundarna i klubbstugeskogen, då jäsiken tog det i ordentligt.

Just nu vräker det ner utanför fönstren, så det får nog dröja ett tag innan det blir en sista prommis.


Christine, som är här från Tyskland (Hippies pappa Umbers matte) är så hänförd över att collies faktiskt mentaltestas här - i Tyskland räcker det med att vara vacker och ha fria höfter och justa ögon - vips är du korad!

Om dom sedan är totalt kocko vad gäller mentaliteten -  das spielt keine rolle!

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards