Alla inlägg den 1 september 2008

Av Britta Hammarström - 1 september 2008 13:39

Nu skall jag ägna mig åt den gamla fina svenska sedvänjan - "plåga kompisar med semesterbilder" :0)

(men inte så många)


Bitte var som sagt på kuttrasjuhotellet i Hässleberga och Stina och jag fick roa oss bäst vi kunde.

Vi hade en kanonfin stuga, kök, två sovrum, badrum, litet vardagsrum med TV. Ganska skönt att inte sitta i en liten campingstuga med två pinnstolar och en kokplatta, när man nu var där i nästan fem dagar.

Mitt emot Sibbarps camping (Sveriges största fick jag lära mig) låg Malmö Brukshundklubb - perfekt! Var där med båda damerna på tisdag och onsdag förmiddag och sedan med bara Stina.


Torsdagen åkte Stina och jag till en vikingaby i Höllviken, låg alldeles nere vid havet. Fint uppbyggd med mycket att titta på och levande "vikingar" som pysslade med smide, träarbeten och spinneri.


Bevakningstorn med utsikt över sundet. Ungdomarna är från USA, där var en hel skolklass, alla klädda i vikingakläder (fast av lite amerikanskt snitt....)

Verkade som om hela klassen var totalt fascinerade av vikingatiden, de sög i sig varje ord som deras guide yttrade.


Hela gänget ville gärna klappa Stina, tyckte att hon var en cool liten hund. Stina vandrade från knä till knä, belåtet vickande på stumpen.

Jag kunde då berätta för dem att Stina är en "genuine dog of the vikings" - berättade att det var en urgammal svensk ras, vad de användes till, att man hittat skelett på Varaslätten, m m.

Då blev det inte bara "cool", då  blev det "awsome" :0)


"Hur vill du ha det? En face? Eller går det bra så här, i profil?"


Fredag förmiddag åkte jag till Danmark en snabbis och köpte sprit. Stina fick vakta stugan, jag var bara borta knappt två timmar, bron ligger ju alldeles intill Limhamn.

Det blev lite Gammel Dansk och så.

Bron är vacker, tar en stund att ta sig över, det pirrar till lite och man tänker "tänk om"......

Jag beundrar verkligen brobyggare, särskilt när bron är som denna eller Höga kustenditon - hur i jesse namn kan di räkna ut.....

Men det är klart, har man kunnat göra alla fantastiska byggnadsverk som stått i århundraden, t ex akvedukter, palats, domer - med betydligt enklare medel än vad som finns i dag - då är det väl peanuts att smälla ihop en Öresundsbro :0)


Sista kortet är från stugan i Jönköping  - hemresa.

Gissa om flickorna tyckte att det var skönt att vara tillsammans igen.

När Bitte hoppade in i bilen på lördagsmorgonen så utbröt en vild dervischdans i buren, det kramades och pussades å det värsta.



Hemma packade jag snabbt ur bilen och så bar det å mot Helgö. Hippie blev fnattglad när jag kom, skuttade och dansade - och pratade och pratade.

Det pågick motorbyte i Forrrden på Helgö, diverse oljiga gubbs trängdes runt bilen, så jag tog Hippie och drog. När vi kom till min bil, som stod utanför tomten, så hade hon bara hunnit till tisdagen i berättandet :0)

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards