Alla inlägg den 18 september 2008

Av Britta Hammarström - 18 september 2008 20:23

Dagen har avslutats med äppelmoskokning - kokat och passerat i vagga enligt gammal beprövad metod.

Mitt äppelmos blir ljust rött, helt sagolik smak på dessa äppelsorter (Mio och Alice) - sötat med fruktos, uj så gott.

Jag var ju inte speciellt klyftig när jag planterade mina äppelträd - satte två tidiga sorter, i stället för en tidig och sen.Men grannen har sen sort så vi plockar hos varandra.


Ett redigt kladdigt jobb är det att göra äpplamos - har nu diskat alla kärl och sanerat spis och köksbänk, paketerat moset i små lådor och skall langa det i frysen så fort det svalnat. En del levereras till barnen, en del till bästa polarna och lite behåller jag själv - gör inte av med så mycket - men måste bl a ha till julskinkan :0)


Tidigare på dagen var det test av El Haren.

Pålitlige Berra kom och hjälpte mig, vi släpade upp låddan med elharen, kabel, trissor, slägga att slå ner desamma med + en tumstock. Varför tumstock? Jo, för att nu hade vi fått nya mått på avståndet mellan trissorna se!

Inte undra på att haren for iväg som ett expresståg ;) Trissorna satt på det avstånd som används för manuell hare, med eldriven dito skall avståndet vara längre - hade ju varit praktiskt om vi fått reda på det i begynnelsen...

Haren var alltså tillbakaskickad till tillverkaren - denne ringde mig när haren anlänt och omtalade att han testat den och den fungerade sååå bra såå!

"Mmmhhmmmm", sade mandrom,"här hade vi diverse tekniska gubbar som fixade med den och det var tji"!

Tillverkaren sade då hurtigt " Ta du och kolla kabeln och avtryckarknappen - har du en multimeter"?

Tänk att det har jag :0) Säg mig det mätinstrument som inte funnits i vårt garage - många är borta men se en multimeter är bra att ha, så en dylik är kvar.

"Och så mäter du mellan den lille gule plattan i ena änden och den andre lille plattan där kabeln skall in i motorn" (kabeln på ca 60 meter var kvar hemma för att inte tynga paketet extra, kostade ändå 250 spänn att skicka).

"Jaha, sade mandrom, och jag mäter...Ohm..."? drog jag till med, för jag tänkte snabbt att här är det förstås likström och då blir det väl Ohm...

"Just det" sade tillverkaren med lite lätt förvåning i rösten, jag förstod att han berett  sig på att informera om hur jag skulle ställa in multimetern (multi- för att det går att mäta vad fanken som helst, Volt, milliVolt ,Ohm, olika Amperestyrkor..)

Stod man där och kände sig som en fullt utbildad elektriker....


Ok, said and done, ut i garaget och hämtade mätaren och kabeln - då ringer herr tillverkare igen..

"Jo, eh, jag testade en gång till och nu fungerar den faktiskt inte - men jag vet precis var felet är - har faktiskt fått tillbaka tre stycken med samma fel"

Sedärja ;)


Fort gick det att laga mackapären, kom som sagt i går och i dag var det Det Stora Testet!

Fungerade galant!

Men vi lägger nog ut springvarianten också....just in case...


I morgon är det en hel  del att pyssla med - och mandrom tänker kasta sig i bingen rätt tidigt - skall upp 05 30 på lördag och sedanär fullt pådrag hela dagen. Snabb prommis med vännerna på morgonen innan avfärd, sedan kommer Bettan och hämtar dom.

Vi får se om det hinns med något bloggande.



Av Britta Hammarström - 18 september 2008 08:12

Gårdagen förflöt snabbt och var fulltecknad.

Fixade kaffe och lite lätt lunch, ner i ryggsäcken, vännerna ut i bilen och så drog vi till skogs för sökträning.

Jag kom en timme för tidigt, för att hinna rasta alla ordentligt före träningen.

Hoppsan! Där vi planerat att vara vimlade en hel förskola runt, små eldar här och var , det grillades pinnbröd och stogs i.

När jag tog ut hundarna vimlade 70% av barnen fram och frågade "får vi klappa? Vad heter dom?"

Visst fick dom både klappa och fick namnuppgifter - Hippie höll på att svimma av förtjustning när hon såg alla barnen, Stina och Bitte bara log och vickade stump.


När vi klarat av allt gullande, gick de tre musketöserna och jag på promenad.På vägen tillbaka mötte vi Azlan och Sören, åter vid "basen" så kom gullandet igång igen, nu hade dom ju en "Lassie" till att klappa på.

När alla i sökgruppen anlänt, hade vi krigsråd - vad göra?

Precis här kunde vi inte vara, dessutom traskade diverse små patruller runt i skogen på någon runda, oklart riktigt var dom kunde dyka upp.

Inte för att hundarna skulle besvära dom, men det skulle klart störa träningen.


Vi gick neråt grusvägen, här skulle inte barnen vara, och kollade runt - omöjligt! Insåg vi efter en liten stund, gallrat område med nästan omframkomlig terräng och dessutom en massa sly, avhuggen några decimeter över marken, sylvassa pinnar - nej tack!

Så vi åkte till det område vi var på senast, men flyttade oss lite längre ner - perfekt!  Hippie och västgötarna följde med och vallade.

Träningen förflöt gnisselfritt, i dag hade vi en ny figurant med, Stellas husse (matte är den som tränar Stella), kalas! Jättebra när vi kan få med lite nytt folk, alla hundarna markerade honom också utan prut, Hippie tittade stort en sekund, men fann sig snabbt och kom till skall - "visst ja, jag måste tala om att jag har hittat honom".


Fika efteråt, vad gjorde man utan sin sittryggsäck :0)

En liten vända i skogen och så var klockan två, dags att åka och tanka och hämta Eli på dagis - personalbrist och  Eli måste hämtas tidigare, Pernilla skulle inte hinna - akutfarmor kallades in.

Hämtade elharen på OK/Q8 på återvägen från dagis, den kom snabbt tillbaka från tillverkaren, nu skall vi testa den och hoppas på att den funkar i helgen.


Det är lika spännande varje gång man skall få en försändelse - var skall den hämtas? På OK/Q8? På ICA? På den lilla smutt som är kvar av Posten? Eller kommer den månne levererad till dörren?

Eli och jag köpte en DVD på macken "Alvin och gänget" - en högt gillad dinosauriefilm (inte om Lillefot som tur är, en annan) har pajat, så vi behövde förnya tittoteket.Pernilla dök upp redan på macken, hon kom loss tidigare än beräknat så vi drog hem till mig allihop och tog en sen fika.


Sedan var det Rapportörenjobb som gällde. Inga mer hundaktiviteter i dag - fuskade!

Tog en stor näve pyttesmå godisar och slängde över appellplanen utanför tomten, det tog vännerna en bra stund att nosa upp alla  - lite hjärnjobb i alla fall :0)

Gissa vad jag gjorde när jag var klar med dagens kvot av jobb i Publisher? Jo, jag gjorde thé med lite tillbehör, bänkade mig bland vännerna i soffan och tittade på "Alvin och gänget" :0) Handlar om tre talande ekorrar - alldeles lagom intellektuell nivå för mig just då ;)

Filmen var lagom slut tills det var dags för den underbart  förfärliga Hyacinth - visst är avsnitten väldigt lika varandra och fullkomligt förutsägbara, men ändå......

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards