Alla inlägg under augusti 2008

Av Britta Hammarström - 12 augusti 2008 19:43

Under skogspromenaden i dag hände samma sak som häromdagen - ett gäng fågelungar sprattlade iväg i ljungen.

Jag är urdålig på fåglar, men kan det möjligen ha varit starungar?

Spräckliga var de i alla fall.

Hundarna blev naturligtvis oerhört intresserade - vad var nu detta som tjattrade iväg på marken?

Alla tre for fram mot ungarna- men se då behövde matte bara säga "nehej då, dom bryr vi oss INTE om", så vände de och kom tillbaka till mig.

Inga försök att knipa någon unge, ingen "dövhet" och vilja att fortsätta - väldigt duktiga flickor var dom!


Gjorde precis likadant när vi råkade på ett gäng för ett par dagar sedan - då var även två flattar med i gänget - ingen knep någon unge då heller utan alla hundarna kom snällt tillbaka.

Egentligen verkade de mest nyfikna, det fanns inte den där hetsiga jaktivern.

Skönt! Inte så kul att operera ut en halvdöd fågelunge ur truten på någon av dem.

Småttingarna håller väl på med flyglektioner kantänka - men jag kan inte på minna mig att jag stött på så här många tidigare - de här mötena skedde på två helt olika platser, så det kan inte ha varit samma ungar.


I dag fick det bli "riktig" dammsugning - jag misstänker att det kommer in en hel hop med fällande hundar i huset, medan vi är i skogen - verkar omöjligt att så mycket hår kan komma bara från Stina och Hippie :0)


Ordentlig träning med alla tre på kubben, i lugn och ro, alla tre fick var och en gott om tid. Passade på att leka med Hippie när det var skotträning.

Ingen reaktion i dag heller - bara roligt att kampa med bollen i snöret.

Tvi, tvi, tvi.....


Nu måste jag ta itu med att hitta en B-figurant till, till vårt MH den 20/9.Väntar också på besked från en beskrivare - samma knep och knåp varje gång att få ihop "personal" ;)

Av Britta Hammarström - 11 augusti 2008 20:21

I dag vet jag faktiskt inte vad jag skall blogga om......

En helt vanlig dag.

Sökträning på förmiddagen - Hippie går från klarhet till klarhet, hur duktig som helst.


Birgitta och jag gick ett varv med alla hundarna efter söket.


Åkte och köpte hundkäx plus några leksaker, svängde upp till klubben på hemvägen och gick en liten vända i skogen.

Tog ner Hippie på planen och gick igenom ettans moment.Måste vara väldigt tydlig - skilja rejält på kommandona vid läggande under gång och ställande - men hon börjar haja.

Lite dåligt samvete för att inte Stina och Bitte fick göra något, får bli lite inomhusträning med dom om en liten stund.


Har skurat tvättstuga och pannrum. Tittade ovanpå torkskåpet - huvva, där behövde torkas! Drog fram tvättmaskinen som står under en bänk - där var det dammigt, både ovanpå och under densamma. Rent och fräscht - ett tag i alla fall..


Känns som om dagens arbetspass är fullgjort :0)

(se där - det blev några rader)

Av Britta Hammarström - 10 augusti 2008 18:56

Slapp morgon och förmiddag.

Klev som vanligt upp vid 5-blecket och släppte ut vännerna. Olyckligtvis råkade Mickel passera utanför staketet precis då. Hippie gormade som en varulv, men jag fick väldigt snabbt tyst på henne.

Västgötarna hann bara med ett litet "bjäff", innan morsan satte stålögat på dem.

Stina och Bitte fixade fort en liten morgonskvätt, men se Hippie, hon vägrade! Har jag hutat åt henne, så ska det inte kissas - basta! Hon står och glor rakt ut, kastar en sur blick på mig ibland.

Jag försöker muntra upp henne, tiddelipommar och piddelidejar, men icke!Ok, då går vi väl in då.


Mat delades ut, åts med god aptit, jag drack thé, bläddrade i DN, kände att sängen ropade på oss - släppte glatt kvittrande  ut Hippie igen - tro inte det.......

Om det så skulle spruta ur ögonen på henne så skulle hon inte kissa!

Senaste gången jag såg henne göra detta var 18 30 i går kväll....

Men all right, damen hade fått alla möjligheter och var hon tillräckligt nödd och tvungen så skulle hon ha kissat.

Vi klev upp igen lite efter åtta, mandrom öppnade altandörren, givande alla tre möjlighet att besöka toan. Ingen var intresserad....


Hippie låg utsträckt på mattan framför dörren, med viftande svans och utstötande små pip, blev gullad med,  men visade inte en tillstymmelse till behov av att gå ut.

Dusch, hårtvätt, kaffe med lite korsord och så åkte vi till skogs.

Gick ca 40 minuter i skogen,vännerna hade jättekul, jagade varandra och for runt -  precis innan vi var tillbaka till bilen sänkte Hippie häcken, satt blick stilla, stirrande ut i rymden en bra stund - herregud, hur klarar hon det?

Men det är bara att låta henne bestämma själv - ge henne alla möjligheter och så strunta i vad hon gör eller inte gör.


Regnmolnen har hängt lågt hela dagen men ännu inte kommit sig för med att läcka.

Klippte gräsmattan på baksidan - tänk så mycket en klippt gräsmatta gör åt hela trädgårdens "image" - ser så himla prydligt ut plötsligt :0) - även om det behövs kantklippas och göras andra saker.

Min snälla granne har klippt hela min "appellplan" utanför tomten - du är så hjälpsam du Ulf!

Tur att jag kan hjälpa dom med post och vattning när dom är borta.


Kardade och kammade både Hippie och Stina ordentligt - båda fäller, Stina mest. Hippie verkar ha lite kvar av valpullen och Stina ..... vilken underull! 

Bitte hoppade upp på bordet minst 10 gånger under pälsvårdande av Hippie och Stina - "jamen hallå! JAG DÅ"???

Borstade av henne också ett par gånger, visserligen syntes ingen skillnad, men Bitte kråmade sig  och log saligt "just det! JAG blir också borstad"!!


Hundmiddag och så kände jag att det skulle vara skönt med en bensträckare till. Vi åkte till Myra, larvade iväg utefter en skogsstig, vännerna lajade med varandra och mandrom hade satt på "kantarellspanet" (gav inte mycket kan jag söga).

Vi mötte en trevlig norrman med en lika trevlig, ung goldentik. Alla hundarna snodde runt och hälsade, Stina och Bitte körde sitt vanliga rejs "kommissarie Stina och konstapel Bitte" - värsta abborrfenan på ryggen, viktig min, undersöker den nya hunden, håller ett kort förhör, antecknar i blocket - och så är det klart - "ok, du är godkänd, kom så drar vi"!

Hippie var urlycklig över att träffa en långbening som ville springa, hon och goldenflickan for som projektiler i skogen, Bitte och Stina gnodde på några varv när de for förbi, viftade lite  med batongerna och skrek "Hallåååå där, nu kammar vi till oss, inte så fort , tack så mycket, vi hinner inte med"!!!Fast dom var inte många steg  efter...


Hippie och goldenflickan flinade bara och for vidare. Stina och Bitte övergick till blåbärsätande....

Så kom Hippie och fröken golden farande över stigen. Hippie har väldigt bra koll på sin kropp och på var hon är och vad som är i vägen, hur smidig som helst, kan undvika ett hinder med  ett par millimeter  - så icke goldentösen...

"Blam, kapow, thud"!!!  (som det stod i Fantomen och Stålmannen förr i tiden, när det small)

Fröken golden brakade rakt in i mina ben - tjohoo! Där for jag i backen - fanns inte en chans att hålla sig på benen med  en 25-kilos golden impact.


På något sätt så han jag se "smällen" och så att säga lät mig falla - landade på baken och korsryggen och tog inte emot mig med händerna - hade jag gjort det så hade det hela säkert slutat med minst en handledsfraktur.

Jaha! Där låg man i hela sin härlighet....

Den trevlige norske goldenägaren (ung, stark snickare - som tur var) blev alldeles förskräckt och hjälpte mig omedelbart upp.

Det tog lite tid, med min stela korsrygg är det totalt omöjligt att resa sig smidigt  - här talar vi baxa upp :0)

Nåja, ingen skada skedd, inget brutet, helt gångbar, om än lite stel (vilket jag naturligtvis dolde väl..)


Vi fortsatte neråt sjön, glatt samspråkande och med glada hundar farande runt - mandrom visligen noggrant kontrollerande var fröken golden var - men hon höll sig undan - fick väl en tankeställare  när det plötsligt föll en jätte över henne :0)

Ola norrman och hans goldenfröken skulle gå och bada, jag och mina vänner vände åter till bilen.

Nu har det gått några timmar sedan "the big bang" och jag känner inget annat än en liten stelhet i korsryggen - nema problema - värre har man varit med om.


I morgon är det sökträning kl 11 00  - inget ösregn tack!

Av Britta Hammarström - 9 augusti 2008 19:06

I dag var det kalas på Fornborgens kennel. Bettan och Olle hade bjudit in alla som visat och hjälpt till med Fornborgen-hundar på WDS, till en bit mat och valpgullande.

Vi fick smaskiga pajer och - spana in tårtan :)


Kalaset började med total-valpgullande, valparna var i sin fina hage på tomten. Lite pömsiga, det hade stojats en stund och som vi vet så går det blixtsnabbt från vaken till sovande valp - tjo och tjim och så bonk! Sover!

Vi skulle äta inne, vädret verkade börja slå om. Valparna togs in, dels beroende på annalkande regn och dels beroende på att det finns gott om rovfågel i området, de får aldrig vara ute ensamma, har alltid mänsklig vakt.

De är nu 51/2 vecka och ganska stadiga, men ingen match för en hungrig hök. Alla utom en har nya hem som väntar, men den sjunde är också på väg.


Mandrom lade vantarna på en liten trefärgad pojke, han var väldigt bra på att pussas :)


Här bär Elisabeth, matte till Speedy, in två småttingar

Och här kommer Marianne, Exi och Fias matte, med två


Niclas, pappa till Filippa (som snart dyker upp på bild) och husse till Ester

fick bara en valp....


Medan uppfödare Bettan snodde till sig två stycken

"Se här gott folk! Två finfina collievalpar, vad får jag för bud?? Var inte blyga! Lätta på lädret! Detta är äkta collievalpar, finns papper på dem å´allt"!


Valparna fick mat

Ordning och reda - maten läggs i en ring så att alla har lätt att komma åt den.


Och så ett besök i baren.....

Nadja tycker nog att dom kan fixa sitt dricka själva snart...



Filippa 7 månader, med mamma Jessica (Esters matte), tyckte att det var kanonkul med valpar :)


Valparna tyckte att det var precis lika kul med Filippa, så Jessica fick ha stenkoll på de små munnarna, Filippas tår låg lite risigt till ett par gånger..

Både intressant tidning och valpar, wow!!


Väldigt trevligt kalas!


Av Britta Hammarström - 9 augusti 2008 11:09


Kan man annat än le och tycka att Zilla är otroligt duktig och att Totte är rätt gullig :0)


http://zillahtotte.se/

Av Britta Hammarström - 8 augusti 2008 16:41

Mission completed!

Beväpnad med diverse aggremanger åkte jag till Kungsberga och anföll husvagnen.

Drog för säkerhets skull på mig regnställ, här kunde man tänka sig att bli blöt in på skelettet, både p g a uppifrån kommande väta och p g a tvättande och blaskande.

Från ovansidan höll det sig rätt lugnt, enstaka dugg, men inte mer.


Jobbade på  - härligt att göra ett jobb där man verkligen ser resultat momentant :0)

Janne anslöt och hjälpte mig, han har betydligt bättre räckvidd än jag, med sina 1.94 nådde han bra på taket.

Sam jobbade vid vedklyven - många träd är nedtagna och på väg att bli ved.

Lisa pysslade inne och Pernilla pluggade. Eli var några timmar på dagis.

Efter slutfört jobb blev det fika - gott!

Pernilla skulle gå ut och beundra husvagnen när hon var klar inne - jag rådde henne att ta på sig solglasögon :0)


Vovvarna hade varit i skogen före husvagnstvätten, fick också komma ut och röja på ängen i "halvtid" - kollade att Simon katt var inomhus. En gång var han inte det......Då fick Janne hämta ner honom ur ett träd........Simon är inte så modig....


Har nyss varit en tur i skogen igen, en kortis bara - kollade av ett av mina svampställen - inte en kantarell så långt ögat nådde. Däremot hittade jag lite i förmiddags + en kanonfin kungschampinjon (läcker).

Nu gör vi inte mer i dag.

Av Britta Hammarström - 7 augusti 2008 19:26

Blev bjuden på förmiddagskaffe till en av mina (tidigare)arbetskompisar, psykolog Elisabet, boende inte så långt från mig.

E. och hennes man bor i ett mycket vackert hus med en härlig trädgård.

Vi satt ändå inne eftersom det duggade lätt.


Före fikat hade det varit skogspromenad och vännerna fick vänta i bilen under kaffestunden.Vi pratade och pratade och pratade, hade jättetrevligt - men så kände jag att nu kan jag inte låta hundarna sitta i bilen längre. Visserligen hade de varit i skogen och de har plenty of room i den stora buren - men ändå...

Tackade och åkte till skogs igen  - doggarna for som tättingar runt buskar och trän´, jiiihaaa - frihet  :)


Fixade lite hemma, vännerna fick sin lunchmacka (JAA! De får dela på en macka till lunch - macka med smör och ost..eller leverpastej....OCH? )Själv åt jag youghurt - punkt.

Det skulle nämligen bli mer fika - i Kungsberga.


Hämtade Eli på dagis 14.30 och vi åkte hem till Ettans väg. Janne hade gjort rulltårta med smörkräm - och vilken smörkräm.....

Familjen Hammarström har varit på en liten husvagnssemester i Dalarna, husvagnen står nu hemma hos dem. Den är liksom en "familjehusvagn". Min och Peters från början, men eftersom jag inte tänker baxa runt med den, så får ungarna dela på den.

Dock reste sig nackhåret på modren när hon såg hur skitig den var - hade inte åkt en meter i den själv utan att skura den ;)


Den blir så när den står under träden hos Bettan och Olle och med tanke på vad de haft för händer senaste tiden så var väl inte rengöring av husvagn prio 1.

Familjen H-ström tar väl också lite lättare på sådana bagateller - men nu bestämde modren att hon åker till Kungsberga i morgon dag och skurar husvagnen.

Jajaja, säkert borde barnen sköta detta, men nu vet dom hur deras morsa är  och låter henne hållas ;)

Hon tycker att det är väldigt tillfredsställande att skura ren husvagnen och håller inte på och muttrar långa moralkakor under tiden.

Hemma sågade jag av en stor gren på ena äppelträdet - massor med äpplen, grenen blev för tung och brast.


Plockade också bort en hel del kart samt dessa förb... ruttna äpplen. Jag blir så frustrerad! Vet inte vad jag skall göra - varje år det blir äpplen inträffar samma sak, massor av äpplen ruttnar på grenarna.

Måste tala med en trädgårdsmästare och få råd - något borde väl gå att göra. Har hört  om att binda "något" runt stammen tidigt på våren för att hindra rönnbärsmalen t ex - men jag tror inte att detta bara är rönnbärsmal - förmodligen någon slags monilia också.

Någon som har ett bra förslag?


Körde ett varv med min "Swivle Sweeper" - väldigt händig sak, när man inte orkar släpa fram dammsugaren. SS är batteridriven och kalas när hundarna fäller - vilket Stina gör för närvarande, något kopiöst!

Spelar ingen roll att man kardar ur henne varje dag, det blir ändå ett fint lager hår på golven på nolltid.













Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards