Alla inlägg under augusti 2008

Av Britta Hammarström - 19 augusti 2008 18:44

Sökträning på förmiddagen.

Hippie = duktig

Matte = nöjd

Nu skall vi kika lite på om det kan finnas en lämplig söktävling i Stockholmsområdet, innan det blir för risigt väder.Hade anmält Hippie till lydnadsettan på Apollogruppen den 27/8, vi stod på reservlista, men även om vi kommer med så blir det tji tävling denna gång.

Jag och småbrudarna är då i Skåne och Hippan är på kollo på Helgö.

 Småvalparna får en lektant till, nu har de tant Gamma som lajar med dom, förutom morsan (som börjar bli rätt trött på sina barn).


Tog en tur i skogen på eftermiddagen - håhåjaja, nu ligger det en svampskörd på diskbänken och väntar på rensning - det får snart vara slutplockat nu - även ungarna börjar väl få nog.

Hämtade Eli på dagis, Sam och Lisa börjar skolan i morgon, men de ville också hänga med till farmor, så jag fiskade upp dem på en busshållplats.

Lite lek och stoj med "hunnarna" sedan kom Lejonkungen 3 fram och så var Lisa och Eli helt upptagna fram till middagen. Sam läste tidningar.

Gjorde en stor form makaronipudding. Det var längesedan jag gjorde det och ungarna viftade och hojtade "yipppiiii".

Det åts och åts - så kom pappa Janne och lassade upp en bautaportion han med - kvar finns en liten klutt....

Nu har gänget åkt hem.


Jag har fått tid att tänka lite.En mycket god och kär vän miste sin man i går, efter en lång och svår tids sjukdom.Du vet att vi alla tänker på dig som är kvar. Jag har gjort exakt samma resa själv och vet precis hur det är.Det kommer att gå  - du har också barn och barnbarn omkring dig och du har hundarna - och du har oss!

Av Britta Hammarström - 18 augusti 2008 21:20

Den här invaderade stubben såg jag i dag.Märkligt Undrar vad det är för små svampar som trivs så bra på en gammal stubbe - dom påminde lite i utseendet om honungsskivlingar, fast mycket mindre och är förmodligen inte alls ätbara.


Av Britta Hammarström - 18 augusti 2008 16:56

"min" urmakare var här i dag igen - nu får det väl ändå vara slut på den här klockans dumheter !

En liten rackarns arm är det som har bråkat hela tiden - men nu skall den vara fastlödd i rätt läge. Man tycker att det är stora rejäla grejor i de här golvuren, men ändå kan det hänga på 10-dels millimetrar för att allt skall fungera rätt.

Än så länge sköter den sig.....


Har en halv pappkasse full med stolt fjällskivling att ta hand om - det finns hur mycket som helst! Har just rensat färdigt förmiddagens skörd - Karl Johan, små fina, kantareller och några fräscha mandelkremlor.


Sisådärja, nu slog golvuret fyra kvartsslag och fem timslag - duktig klocka :0)


Mot "fjolliga stoltskivlingen" - som Bettan sa när hon var liten.



Av Britta Hammarström - 17 augusti 2008 16:49

Så kan denna söndag beskrivas - tvärsur!

Efter en promenad uppe på åsen, åkte jag till Fornborgen och gullade med valparna samt tilltvingade mig en kopp förmiddagskaffe. Bettan och Olle skulle inte ha något besök förrän till lunch och jag tyckte ju att det var synd att dom skulle behöva vara ensamma i flera timmar :0)


Kl 14 tog Birgitta och en promenad med alla vännerna - då regnade det bra - men vi gick ändå i ca en timme - nu blir det inga fler prommisar i dag - har inte lust!


Partajet i går var trevligt och glatt. 50-60 pers. på ett plejs som heter "en trappa ner" och det var precis vad det var - källarvalv.

God buffet - liite för stark för min smak men inte värre än att jag tog om :0)

Det skall ju vara så förbenat mycket chili och "hot stuff" i allting nuförtiden ;)

Roliga tal av vänner, ett fint och kärleksfullt tal av hustru Marie till sin make. Härligt att känna hur fint de har det tillsammans.

Det allra gulligaste talet hölls dock av en av de tre sönerna.


Johan hoppade upp på en stol, påkallade allvarligt uppmärksamhet och sa: "nu skall jag hålla ett tal till min pappa för att han fyller 50 år. Han är en jättesnäll pappa, skjutsar mig till alla matcher och träningar, jag har inte behövt åka buss en enda gång. Han ställer alltid upp och är en kanonpappa....ja, jag har ju bara känt honom i 13 år......(alla andra hade nämligen berättat om hur länge de har känt Björn)...ja, det var väl allt"

Gissa om han fick applåder och skratt ;)


Jag drog mig baklänges vid 22-tiden, fast Björn försökte hålla mig kvar. Kände att det var dags att dra hem till fyrbeningarna. Dessutom skulle rockbandet och dansen dra igång och det tänkte jag kanske inte delta så mycket i ändå ;)

Bjöd mig själv på en "bulle" hem - kände inte riktigt för att krångla med tunnelbana och bussar i över en timme.

Janne och Pernilla stannade betydligt längre, bandet var toppen och spelade en massa Stones-covers, till Stones-fantasten Björns stora förtjustning.


Lille Björn, att du är 50 år!  Hihi, jag har i alla fall känt dig längst av alla som var där - ända sedan du bara var en glimt i din faders öga :0)



Av Britta Hammarström - 16 augusti 2008 13:51

...börjar ett nytt äventyr!Fröken Bitte har bestämt sig - "ok, jag löper"!Råder ingen tvekan om saken.Planera, planera, planera. Veterinären nästa fredag - första vaccinationen mot herpes - här skall vi ha både hängslen och livrem.Hitta stuga i Skåne. Åker väl ner 25-26, det är nog för tidigt att vänta sig något resultat den 26, men bättre att vara på plats - sedan får det ta den tid det tar, jag har ingen brådska.Väldigt vänligt av Bitte att sätta igång nu, hade hon dragit ut ännu mer, så hade Hippies MH-datum varit i farozonen. Hippies kull skall mentalbeskrivas den 6/9, men då är jag tillbaka.Hade det kört ihop sig så kunde Bettan ha gått med Hippie, men helst vill jag naturligtvis själv gå med henne.Och i afton skall jag "gå på lokal" - det händer verkligen inte ofta. Systersonen Björn fyller 50 och har megapartaj på en festvåning inne i Stockholm.

Av Britta Hammarström - 15 augusti 2008 23:38

Började dagen med att gallra äppelkart - skulle ha gallrat betydligt mer än jag gjorde, i våras....

Nåja, ännu så länge kan jag plocka goda, ätfärdiga äpplen utan röta och rönnbärsmal - även om dessa båda gissel förekommer talrikt i båda träden....



Besök på klubben å eftermiddgen, prommis i skogen och lite lätt platsliggningsträning med Hippie.

Lägger henne, går ifrån ca 20 meter , lägger  demonstrativt ner "boll-med-snöre" bakom mig, väntar.....

Efter ca 1 minut går jag tillbaka, berömmer, berömmer, sätter upp Hippie och så "varsågod, gå och ta den"!!!!

Hippie far som en raket ut och hämtar sin älskade "boll-med-snöre", kommer skuttande tillbaka till mig och vill ha dragkamp. Grejen i sig är jättekul, men ännu roligare är det att leka med den tillsammans med matte :0)

Förhoppningen är den att Hippie skall sluta med att äta gräs och sniffa runt på platsliggningen - hon ligger still, men de här aktiviteterna betyder avdrag i poäng.

Kan hon lära sig att fokusera på en "älsklingspryl", är det toppenbra - på träning får hon den alltid - på tävling får hon den utanför tävlingsbanan - belöningen uteblir aldrig!  Verkar fungera bra.


I skogen blev det en del "hopp upp på sten"


"Får vi godis nu"? Visst!



Och så "sakletaren" Hippie - var i hela friden hittar hon alla öl- och läskburkar? Miljöhund...


 Hemma igen plockade jag bort en del vissnat i rabatterna -

än så länge har hortensiorna bidragit med en - men en magnifik! - blomklase.


I afton har jag och polarna Ulla och Lasse käkat kräftor. Svenska! Från Vättern! Dyra!

Men vi är lite besvikna ändå - de motsvarade absolut inte priset (325:-/kilot)! De småländska jag köpt tidigare (under flera år) har varit kolossalt mycket bättre (245:-/kilot) . Vätternkräftorna var alldeles för söta och menlösa i smaken - köpta på ICA.

Nästa år blir det smålandskräftor igen - hittills har de varit oslagbara!







Av Britta Hammarström - 14 augusti 2008 13:55

I går kväll kom alla små collievalparna på besök med sin mamma.

Bettan och Olle brukar ta med varje kull hem till mig, för lite bilåkningsträning och ny miljöträning.


Stina, Bitte och Hippie får vara inne, den här gången är trädgården bara valparnas;)

Alla 7 valparna traskade morskt in genom grinden och började genast gå på upptäcktsfärd, inte en enda tvekade, pep eller såg bortkommen ut. Nehej då, svansen i vädret och full fart.

Olles yngsta barnbarn Joakim är på "valpkollo" några dagar - ser inte ut att vantrivas precis ;)


Och precis som Sam, Lisa och Eli har Jocke och hans två bröder lärt sig umgås med små och stora hundar redan från babystadiet.


Besöket var vid 19-tiden, men det var inte riktigt lika mörkt som bilderna antyder - det var bara kameran som tyckte det...


T o m de här små krabaterna upptäckte att smultron var gottgottigottgott.


 Hög svansföring - hörnu, så här får ni inte se ut i ringen :0)


Här lyckades jag få med hela bunten, inklusive mamma Nadja.


Efter ca en timmes explorande och lekande och efter att ha blivit gullade med av mig och vännerna Ulla och Lasse, så däckade alla valparna, i stort sett samtidigt, på gräsmattan - bara tvärslut!

Då var det dags att stuva in gänget i bilen och åka hem.

Jö jö små vänner, vi ses snart igen -  men dröjer inte länge nu förrän ni åker till era nya hem.

Av Britta Hammarström - 13 augusti 2008 18:25

Har gått och sneglat utåt fältet i flera dagar - känt utmaningen!

Dels behövde stigarna klippas, det går relativt snabbt och lätt med min trogna självgående Jonseredare - men....

Den ca 100 meter långa stigen ut till grusvägen, efter själva fältet, där träd och sly börjar, den har verkligen vuxit igen i sommar, rena djungeln, riktigt marigt att ta sig fram.



Klippte gångarna och tog så grensaxen, en sekatör och handskar och påbörjade röjning - herreminje så det har vuxit! All möjlig sly plus ett otal vildrosbuskar - och dom är elaka dom :0)

En och en halv timme höll jag på, genomsvettig och svärande attackerade jag slysnår på slysnår, gick i närstrid med rosenbuskarna (fast ändå med visst avstånd;), släpade avklippa grenar och la i högar där det fanns plats.

När jag äntligen var klar kunde man  nästan se ända ut till grusvägen - snyggt!

Även om man med visst besvär ,innan jag lekt Tarzan där ute, kunde ha tagit sig fram sommartid, så hade det blivit hart när omöjligt i vinter.

Lite blötsnö så finns det inte en chans  - det tynger ner grenarna ända till marken och då är det bara att vända.

Men nu kan snön komma :0) Ja, inte nu alltså.....


Fin dag i övrigt, det har försökt ta itu och regna ett par gånger, men har liksom kommit av sig - varmt och skönt.

Fikastund med prat på klubben och lite aktivering.


Jag undrar jag om inte Bitte funderar på att.........

Inte värt att nämna ordet.......







Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards