Alla inlägg den 6 augusti 2008

Av Britta Hammarström - 6 augusti 2008 08:08

Det blev bara inte av.

Dagen ramlade på och var fylld med aktiviteter - som liksom dök upp efter hand  :)

Det idoga regnandet avtog frampå förmiddagen, min regnmätare var fylld till brädden, det hade nog ramlat ner mer än 50mm.

Passade på att åka till skogs och vi gick länge kors och tvärs i Jungfrusundsskogen.

Det blev en kantarellskörd, dock inte lika mycket som dagen innan, men bra ändå.


Donerade densamma till Olle när han kom med en säck hundmat.

Klarade av diverse ärenden, passade på att hälsa på på kneget. Glada, men få fejs där, tog en fika och pratade lite.

Beslöt att den obligatoriska kantarellmackan kunde vänta till slutet av augusti, då alla var tillbaka.Det är  en liten tradition, mandrom bjuder på gräddstuvade kantareller å rostad macka - ve mig om detta skulle utebli :)

Drog upp de tre sista rödbetorna ur mitt lilla land - giganter! Åt en grönsaksmiddag - allt från eget land - färskpotatis, morötter och rödbetor, allt med smör.


Låter ju väldigt präktigt "från eget land", det är så förvisso, men inte har jag en jätteodling, nä 6-7 potatisstånd har det varit, ca 15 rödbetor och kvar finns  en del persilja , förutom den jag frusit in  och en rad morötter  finns också kvar - lite men ändå väldigt tillfredsställande att äta "eget".


Bestämde träff på klubben (i dag) kl 11, vi blir bara 4, övriga är semestrande.

Nu är det dags att ta kontakt med det colliegäng på andra sidan stan´som också tränar sök, vi pratade på Collie-SM och kom överens om att träffas under hösten och jobba ihop.

Bra med nya marker och nya figuranter och trevligt att lära känna nya träningsintresserade.

Övervägde att åka till klubben för lite aktivering, men se då tog regnet i igen, valde en liten blöt promenad här hemma och efter torkning skar jag upp massor med pyttesmå ostbiter och preparerade hela övervåningen med dem. Vännerna fick jobba ett bra tag innan de hittat alla - roligt och gott :)


På kvällen fick jag besök av en mycket god vän, som jag  inte träffat på säkert 4-5 år.Vi satt och pratade till kl var halv tolv på natta, det har ju flutit en del vatten under broarna sedan sist för oss båda, mycket att ta igen.Det är så skönt att träffa gamla vänner, bara att ta upp tråden där man slutade, all historia finns, inga långrandiga förklaringar behövs.


Därav utebliven blogg.

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards