Alla inlägg den 7 augusti 2008

Av Britta Hammarström - 7 augusti 2008 19:26

Blev bjuden på förmiddagskaffe till en av mina (tidigare)arbetskompisar, psykolog Elisabet, boende inte så långt från mig.

E. och hennes man bor i ett mycket vackert hus med en härlig trädgård.

Vi satt ändå inne eftersom det duggade lätt.


Före fikat hade det varit skogspromenad och vännerna fick vänta i bilen under kaffestunden.Vi pratade och pratade och pratade, hade jättetrevligt - men så kände jag att nu kan jag inte låta hundarna sitta i bilen längre. Visserligen hade de varit i skogen och de har plenty of room i den stora buren - men ändå...

Tackade och åkte till skogs igen  - doggarna for som tättingar runt buskar och trän´, jiiihaaa - frihet  :)


Fixade lite hemma, vännerna fick sin lunchmacka (JAA! De får dela på en macka till lunch - macka med smör och ost..eller leverpastej....OCH? )Själv åt jag youghurt - punkt.

Det skulle nämligen bli mer fika - i Kungsberga.


Hämtade Eli på dagis 14.30 och vi åkte hem till Ettans väg. Janne hade gjort rulltårta med smörkräm - och vilken smörkräm.....

Familjen Hammarström har varit på en liten husvagnssemester i Dalarna, husvagnen står nu hemma hos dem. Den är liksom en "familjehusvagn". Min och Peters från början, men eftersom jag inte tänker baxa runt med den, så får ungarna dela på den.

Dock reste sig nackhåret på modren när hon såg hur skitig den var - hade inte åkt en meter i den själv utan att skura den ;)


Den blir så när den står under träden hos Bettan och Olle och med tanke på vad de haft för händer senaste tiden så var väl inte rengöring av husvagn prio 1.

Familjen H-ström tar väl också lite lättare på sådana bagateller - men nu bestämde modren att hon åker till Kungsberga i morgon dag och skurar husvagnen.

Jajaja, säkert borde barnen sköta detta, men nu vet dom hur deras morsa är  och låter henne hållas ;)

Hon tycker att det är väldigt tillfredsställande att skura ren husvagnen och håller inte på och muttrar långa moralkakor under tiden.

Hemma sågade jag av en stor gren på ena äppelträdet - massor med äpplen, grenen blev för tung och brast.


Plockade också bort en hel del kart samt dessa förb... ruttna äpplen. Jag blir så frustrerad! Vet inte vad jag skall göra - varje år det blir äpplen inträffar samma sak, massor av äpplen ruttnar på grenarna.

Måste tala med en trädgårdsmästare och få råd - något borde väl gå att göra. Har hört  om att binda "något" runt stammen tidigt på våren för att hindra rönnbärsmalen t ex - men jag tror inte att detta bara är rönnbärsmal - förmodligen någon slags monilia också.

Någon som har ett bra förslag?


Körde ett varv med min "Swivle Sweeper" - väldigt händig sak, när man inte orkar släpa fram dammsugaren. SS är batteridriven och kalas när hundarna fäller - vilket Stina gör för närvarande, något kopiöst!

Spelar ingen roll att man kardar ur henne varje dag, det blir ändå ett fint lager hår på golven på nolltid.













Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards