Alla inlägg den 23 augusti 2007

Av Britta Hammarström - 23 augusti 2007 16:20

Underbart sensommarväder, soligt, väldigt varmt, nästan lite åskvarning i luften.

Hippie fyller 6 månader i dag - grattis lilla vän :0)


Har haft litet kalas med ett par kompisar, kaffe och jättegod glass.

Vi gick en ordentlig skogspromenad  för ett par timmar sedan och minsann! hittade jag inte en påse kantareller + några jättefina kremlor - kremlor är en mycket god matsvamp, man får bara passa sig så att man inte får någon bitter sort. Lätt att kolla! Bara att ta en pytteliten bit på tungan, är den bitter, bränner det genast, bara att spotta ut och kasta svampen, smakar den bara "svamp" - bara att plocka!


Njuter av de blommor som fortfarande blommar i trädgården - är så glad över att de hortensior jag planterat ut (fått som "inneblommor") tagit sig så bra och blommar nu, alla klasar är inte utslagna ännu.


Bitte och Stina ägnar sig åt lite kantklippning av gräset...


Bouganvillean  har också börjat blomma, även här finns det massor med knoppar - förra året blommade den långt in i november (jag tog in den när det började bli lite snålt ute).


Olivträdet, som jag fick i "föllsepresent" i år, mår jättebra, hoppas att det överlever vintern i garaget, har ett litet "blomsterrum", där jag försöker hålla runt + 7-8 grader. De flesta blommorna brukar klara sig.


Man ser att Brunna gärde sakta sakta börjar ändra färgskala - höstfärgerna smyger sig fram - gräset är nu mest brunt och några träd börjar så smått glöda i rött. Naturen gör sitt bästa för att vi skall få njuta av sprakande färgglädje och inte bli så bedrövade över att ljuset försvinner och vintern kommer :0)


Hoppsan!

Nu ringde Hippies uppfödare d v s Bettan och Olle och beställde kaffe - bara att  sätta igång "happaraten" igen !


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards