Alla inlägg den 26 augusti 2007

Av Britta Hammarström - 26 augusti 2007 19:56

Kompletterande upplysning om dagens utställning :0)

Jag hade inte en susning om vem som tog hanhundscertet i dag - for mellan ringar hela tiden och kom till v-götaringen lagom till bästa hane.

NU vet jag vem som tog hanhundscertet, det var:

Elke's Buster Bus - stort grattis Ewa Sundin, uppfödare och grattis Busters ägare.


Av Britta Hammarström - 26 augusti 2007 16:26

Voj, voj! Undrar hur det kommer att gå nästa år?

När circuitutställningarna under världsutställningen skall gå på denna utställningsplats. Själva "plejset" är jättefint, vackert, stort, grönt, massor med skog runtom, där man kan rasta hundar.

Men infarten!! I stort sett varje ring fick skjuta upp bedömningarna 1-1,5 timmar, för att bilkön ringlade sig nästan ut till E18. Ändå hade folk verkligen försökt vara  ute i god tid. Bettan och Mia åkte 07 30 från Bromma, där de möttes och fortsatte med Bettans bil. Ca 5 över 8 var de på parkeringen och kunde välja plats för tältet, sätta upp det i godan ro och rasta hundar. Jag åkte hemifrån 8 (Hippe skulle bedömas runt 11 00 och så även västgötarna).

Jag fick snigla i kö rätt länge men var ändå framme strax efter 9 - men efter detta! Det tog aldrig slut med folk som kom flåsande från parkeringen  - och som sagt, bedömningarna sköts upp och sköts upp.

Det här måste nog STOKK utvärdera ordentligt före världsutställningen - 80 specialutställningar i 4 dagar. Tänker man sig då 20 raser/dag och så kanske 80-100 hundar i många raser.....

Men i övrigt var allt helt ok - lite trist var dock att man inte fick någon CK-rosett (ja jag vet, jättebarnsligt, men jag samlar dom) - det gick inte ens att köpa dem.


Kalhygget Bitte fick sin etta och kom 4:a i öppenklassen, inget HP, inget CK.

Stina vann championklassen , fick CK och blev reserv i bästa tik.

Hippie kom 2:a i valpklassen, hyfsad kritik och särskilt beröm för "mycket lovande och välskött päls".

Bettans riesenpojke Fornborgens  Örnie fick en etta i unghundsklass, men inget mer,fin kritik men han behöver mer massa.

Fornborgens  Gamma vann unghundsklassen bland tikarna, men gick inte vidare, Fornborgens Speedy vann unghundklassen hanar med HP och kullbror Azlan kom 3:a. Ett enda CK delades ut av colliedomaren.

Bettan var nöjd!

Mia, som har Hippies moster Tilda, var en klippa, hjälpte till med det mesta, så även Annika och Sören, Azlans ägare. Underbart att ha så hjälpsamma, intresserade och glada människor med.


BIR, cert (12:e?) till Skogsbygdens Nora Supernova  och BIM till Möllebos Jesper.


 Nu får det vara färdigutställt för mig, ett bra tag famöver.....



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards