Alla inlägg den 3 augusti 2007

Av Britta Hammarström - 3 augusti 2007 20:30

...känns det som i dag. Inget särskilt att "bloggbladdra" om...

En timmes skogspromenad med vännerna - kantareller, javisst! Sedan till bilverkstaden för nollställning av datorn, ity abs-lampan haver lyst sedan batteridöden inträffade (och avhjälptes).

Tocket annorlunda sätt att åtgärda fel på bilen det är nuförtiden ! Bil-meken tog ut lilla laptopen, knappade hej vilt på den efter anslutning i motorn - "inga fel hittade" - blinkade "confusern" glatt - "jaha, då kan du nog köra hem nu"...

Tackade och körde från verkstaden "ABS-fel ,verkstadsåtgärd erfordras" röt dispalyen  åt mig. Hmmmmm...

Åter till verkstaden, killen ut med laptopen igen - "det kanske är så att du verkligen har nåt' vaj på ABS-systemet"...

Jag försökte med "tror du eventuellt att det kan vara något med säkringarna, min son fipplade med dem när jag råkade ut för batteridöd"?

Bil-meken: "tänkbart, var har du instruktionsboken"? Fram med den, han bläddrade, mumlade,  tittade i en (av tre!) säkringsdosor, och halleluja!!! Janne hade råkat sätta tillbaka  en säkring ett snäpp fel, när han höll på - förståeligt, eftersom den raden med säkringar bara innehöll två, en i mitten och en överst i raden, resten var tomma hållare. Med en frågvis och irriterad morsa hängande runt sig, är det lätt att placera en liten säkring i fel hål.

 Alles in ordnung!


Lyckad shoppingtur i Vällingby med Lisa, vidtog sedan. Vi hittade allt som vi tänkt oss, utom ett par shorts - Lisa har shorts, men kunde behöva ett par till - det kommer hon plättlätt att hitta i England.

Jättestora räkmackor avåts på gamla säkra kondiset Pallas, sedan gick vi till leksaksbutiken och köpte tre små bilar till Eli - han är total bil-, traktor- och bussfreak ;)

Hemåt - Lisa beundrade oavbrutet sina "Foppadojor" med Simpsonfigurer på i bilen. Ut med vovvarna i trädgården - "veeet ni hur länge ni har varit borta" ? "Yyyyyyyyl (Hippie), gnyrrrfff, gggrrummmpppfff, piiiiip (Stina och Bitte)"-

Vi hade varit borta 2,5 timmar - ohyggligt! Fixade mat till hundarna, ställde in den i bilen, in med Lisa och vännerna och så åkte vi till Ettans väg i Kungsberga, där Pernilla och Eli väntade med nybakad äppelpaj och glass.

Först tog jag flickorna på en tur i skogen, gav dem mat och så fick de vänta i bilen medan vi fikade.

Plockade en kasse Tranparent Blanche - två träd hos Janne och Pernilla bara dignar av dessa äpplen (men fler sorter är inympade på varje träd) - sedan finns flera äppelträd, hur skall man kunna ta vara på allt? Transparenterna skall jag göra mos av - snabbt! Övermogna slika är bläääähhh, blir väldigt fort mjöliga och otrevliga.


Sedan var det väl inte så mycket mer.........










Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards