Alla inlägg den 11 augusti 2007

Av Britta Hammarström - 11 augusti 2007 23:40

Varmt! kladdigt! Men en trevlig utställning. Härligt att arrangörerna tagit till ordentliga "gator" mellan ringarna - man kunde röra sig tämligen fritt och ogenerat inom ringområdet, utan att hamna i ett utställningstält eller snubbla över tältlinor...

Flickorna och jag bodde på en camping 5km söder om A-sund, över natten fredag-lördag. Välskött,oerhört väl organiserad camping  - här verkade allt gå ut på att överglänsa grannens förtält, alternativt grannens plantering utanför tältet...

Har aldrig - trots över 20 års stugboende - sett så många små får, tomtar, alver, utanför husvagnar/tält. Huvva! Passar säkert "där-boende", men semester där skulle driva mig till vanvett - en natt i stuga, ok!


 Hittade snart en cykel/gångväg till Stjernsunds slott, som var väldigt lite frekventerad. Där kunde flickorna springa lösa och ha kul!


Packa, rasta hundar, duscha (gudomligt) , bära ut i bilen  - hundarna in i bilen - våttorka golvet i stugan (ity det regnade i går afton).


På utställningsplatsen umgicks alla med varandra - som vanligt numera :0)

Bitte - "den totalt avlövade kalkonen",fick ett CK , H-Å Sperne sa  " hon rör sig så förbannat bra"!!, Bitte  vann öppenklassen, men placerade sig inte i bästa tik (inte att undra över med tanke på hårlösheten  - CK var verkligen jätteroligt).

"Prydliga Stina", vann championklassen med CK och kom 4:a i bästa tik.

När hon stod på bordet tittade H-Å Sperne länge på henne och sa sedan "hon  är verkligen så lagom"!

BIR blev - inte helt oväntat :0) Skogsbygdens Nora Supernova

BIM - förlåt snälla, men jag vet inte säkert...återkommer...


Missade tredje certet med en hårsmån igen - certet gick alltså till Skogsbygdens Nora Supernova.  Nora har väl säkert 6-7 cert vid det här laget, före två års ålder. Nora är en jättefin liten tik! Visar sig kolossalt bra, som Kims alla hundar!

Fortsättning följer när jag sovit ut...


Det har jag gjort nu :0)

Åt goda svenska kräftor tillsammans med bästa kompisarna efter hemkomsten i går kväll - vilken fantastisk sommarkväll det var! Inte så äckligt varmt som tidigare utan en stilla, ljummen sensommarkväll - vi satt ute till efter midnatt och njöt - inte en mygga!

Tittar man på grönska och blommor så ser man att nu bär det obönhörligen åt höst - men än är det en bra bit kvar.


Jag tror att det var Sänningegårdens Frank Stagg som blev BIM-hund i går - måste kolla med någon som har bättre ordning på detta än jag själv :0)

Hans-Åke  Sperne är verkligen en väldigt trevlig domare. Glad, pigg och pratsam - mjuk och go' med hundarna och alltid med ett vänligt ord till ägarna.

När han var klar med v-götarna sa han till oss alla "tack för att ni kom hit med era hundar i dag, jag uppskattar verkligen det skall ni veta".

Hur många domare gör så?







 













Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards