Direktlänk till inlägg 25 augusti 2007

Hur har ni det i sängen?

Av Britta Hammarström - 25 augusti 2007 09:03

God morgon!

Nej, jag är inte på något sätt opassande -  jag vänder mig till hundägare i allmänhet.

Har själv en stor dubbelsäng - och tre hundar - som gärna delar den med mig. På kvällen, efter sista besöket i trädgården, vilket sker medan jag fixar deras morgonkäk  och "nattar" huset, kommer de farande in i sovrummet.

Så fort jag lagt mig i sängen - hopp, hopp, hopp - upp kommer alla tre .

Stina intar sin plats vid mina fötter, Bitte längs min ena sida och Hippie spiller ut sig, delvis så nära mig hon kan komma, delvis i den andra delen av sängen.

Själv försöker jag få plats med en bok mitt i detta för att läsa en stund.

Under natten sker vissa rockader och omflyttningar, om det är varmt återfinnes västgötarna på morgonen utfläkta i den andra delen av sängen, gärna på rygg med tassarna i vädret, medan Hippie har hoppat ner och ligger antingen under sängen eller på fårskinnet bredvid densamma.

Hippie börjar få lite svårt att kasa in under sängen, det börjar bli för trångt - jag undrar om hon kommer att haja  när gränsen är nådd, eller helt enkelt kommer att fastna en vacker dag.


På morgonen, när vi haft vår väldigt tidiga frukost och hundarna varit ute, så drar vi oss tillbaka till paulunen för ytterligare ett par timmars sömn.

Då! vidtager den stora kelstunden! Alla tre skall då ligga närmast mig och på något sätt så lyckas alla tre med det.

Då skall det pussas, tvättas, puffas i örat, småsjungas (Hippie), gnyrfas och gnuffas (Stina och Bitte), kråmas, liggas på rygg och bli smekta på magen  - en fullkomlig orgie i kel:0)

Efter denna trivsamma stund rullar alla tre ihop sig, som på given signal och så "snark" - jag bläddrar i blaskan en liten stund, somnar snart själv - med västgötarna limmade efter båda mina sidor och Hippie i stort sett draperad över halsen.


Detta är naturligtvis självvalt och jag vill inte ha det annorlunda. Klart att flocken skall vila tillsammans :0)


Lite fönstertvätt och annat huspyssel i dag, lägga in de prylar som behövs i morgon, i bilen. Det blir rätt tidig avfärd mot Almare-Stäket och utställning. Inte för att vi skall in i ringen subito, utan för att det är över 2000 hundar anmälda och det kommer att bli köbildning vid parkeringen.

Bettan ställer ut både flera collie (bl a Hippie)  och Örnie  (riesen) och jag västgötar, så det kommer att bli ett rantande mellan ringar, kan jag säga.

Tur att kompisen Mia kommer med och hjälper till. Mitt utställningstält får bli "basstation".







 
 
Ingen bild

skogstrollet

25 augusti 2007 10:02

Precis så har nog skogstrollet det i sängen också.Men va då det finns ju tvättmaskiner.
I detta huset får man väl vara glad att man fortfarande får bo kvar
Ha en trevlig dag.

 
Ingen bild

Britta

25 augusti 2007 11:36

Hej skogstrollet!
Just - det är bar´å´ tvätta :0)
Önskar dig och vovvarna också en trevlig dag!

 
Anna

Anna

25 augusti 2007 11:58

Mina hårbollar trängs också i sängen så gott det går :)
Skulle lämna dem till hundvakt som mycket bestämt förklarade att här blir det inga hundar i sängen! - Då får du nog stänga in dem i köket sa jag. Gissa var hundarna hade sovit... Det går ju inte att motstå två gosiga västgötar :)

http://www.freewebs.com/stubbochsvans

 
Ingen bild

Britta

25 augusti 2007 12:31

Hihihi....
Just det!

 
Lisbeth

Lisbeth

25 augusti 2007 12:33

Jag har en jättestor säng, där har bevisligen funnits plats för a) stor tant, b) 3 vuxna västgötar. Under våren har pojkarna dvs Jack och Gunvald samsats om det utrymme som är över när matte fått sitt; Jack lite nängre ner vid mina ben Gunvald med huve´t på kudden. Just nu får pojkarna bo med äldsta tiken Ada och slagga i köket. Det går bra det med. Det gör inte en min av att vilja följa med upp i sovrummet. Precis som de förstår att de andra tjejerna är mammahundar och ska bo för sig.
Lilla tibben Mimmi har sin valplåda med bebisar och allt i min säng. Ja, jag sa ju att det är en STOR säng. Med valparna i öronhöjd har jag blykoll och hör vips om något skulle inträffa.

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Isabel

Isabel

25 augusti 2007 13:10

Hahaha....känner så väl igen det. I vår dubbelsäng har vi 2 st 90 madrasser istället för en 1.80 På mannens 90 madrass ligger mannen och på min 90 madrass ligger, ja just det......jag, Gizzmio, Birka och Bessa.

Ha en skön dag

http://kennelviking.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gudrun

25 augusti 2007 14:12

Det är härligt med djur i sängen.
Golden Nadja vid mina fötter, vgs Märta mellan husse och matte, katten Bonus vid mina ben och Tussan på armen. Det stör inte ett dugg. Bara mysigt. Man är väl lite galen.

 
Ingen bild

Britta

25 augusti 2007 18:42

Härligt med så många själsfränder :0)
För många år sedan, när vi hade en golden, en västgöte och katt utspelade sig denna förnöjsamma lilla episod:
Jag låg på min sida av sängen och läste morgontidningen, en golden på ena armen, en västgöte på den andra och katten rakt över magen.
Min man kom in i sovrummet, stod en stund vid fotändan och tittade, log sedan milt och sa: "om du vill så kan jag gå ner och hämta akvariet åt dig"!

 
Ingen bild

Outi

25 augusti 2007 18:52

Hade bestämmt att MINA hundar ska INTE sova i MIN säng...Nu jag har köpt mig (eller oss ??) en 120cm vid säng där 2 människor kunde sova. Mina hundar har nu mer rum när dom sover i VÅR säng.... :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards