Direktlänk till inlägg 22 augusti 2007

Information

Av Britta Hammarström - 22 augusti 2007 18:01

"På förekommen anledning" som det heter, vill jag också klargöra en sak beträffande ögonlysningen på Albano i går.

Det står i en blogg (yes, "pajkastarbloggen")att undersökningarna i går skulle ha" kostat SKV:s medlemmar 5.000:-"


Fel, fel fel!!!

Jag har (villigt) betalat 900:- för mina båda hundar. Lysningen kostade 390:-/nos - här blev det över 120:- (för mina 2). Övriga som lyste sina hundar för första gången i går betalade lika mycket (450:- minus 60:- =390:-)

 Ägare till hundar som redan har anmärkningar erbjöds att komma och lysa om sina hundar, i de fall ögonspec. önskade, skulle de även ERG-undersökas.

Dessa hundägare skulle inte behöva betala för lysning och - i förekommande fall - ERG, men betalade ändå själva sin resa.

Bldoprov togs också på samtliga hundar.


Kostnaden för de hundar som lystes om + ERG etc uppgick till 2.500:- av den summan hade vi andra bidragit med en del - resterande upp till 2.500:- sponsrade SKV med.

Tycker man att 2.000:- är för mycket för att göra ett seriöst försök att reda ut vad de här ögonförändringarna betyder - Inget? Lite? Mycket? - då skall man nog  inte över huvud taget tänka på att syssla med avel.


Den gamle mannen med sin blinda hund (som dessutom är blå, men märkligt nog är registrerad som grå - uppfödaren kanske är färgblind - eller skrev fel på reg.anmälan.....) reste alltså närmare 100mil (47 enkel resa) för detta och var intresserad och tacksam över vad som  gjordes för att ta reda på varför hans hund blivit blind.

Han hade kontaktat sin uppfödare i slutet av förra året för att tala om hur dåligt hunden såg -sedan dess har han inte hört ett ljud från uppfödaren.


Det var detta inlägg som raderades från "pajkastarbloggen"- jag var förbannad när jag skrev - som vanligt kastades lösa antaganden och påståenden ut i tomma luften - och jag tyckte att blogginnehavararen för en gångs skull kunde knipa käft  och ta reda på de mest elementära fakta innan hon gick ut och kräktes mer på sin infekterade blogg (ungefär så skrev jag också) .

 Dessutom skrevs i insinuant ton att intresset för att kontrollera ögonen är mycket svagt.

Jag vet ett antal vsg-ägare runt om i landet, som redan beställt tid för sina hundar - men inte hade möjlighet att komma i går, p g a arbete, lång resväg etc.


Om tre veterinärer, varav åtminstone en har erfarenhet sedan 1966 (Garmer) och dessutom sitter i SKK:s ögonpanel, tycker att SKV skall begära anslag från SKK för ytterligare utredning och undersökning i den här frågan - ursäkta, men då tror jag mer på dem än på ignoranta, förnekande, fega människor som försöker gömma sina elakheter bakom fasaden "jag vill ju bara lära mig" - skitprat!

Vad det gäller är att så länge som möjligt stoppa huvudet i sanden, skydda ryggen på varann - och genom fullständigt idiotiska, pompösa och verklighetsfrämmande inlägg - självklart anonyma  (där jag och andra alltför väl känner igen tongångarna och sättet att skriva) - krampaktigt försöka hålla skenet uppe  - med mycket liten framgång!

Det finns inte ens ett sken att hålla uppe längre , det finns bara mörker och ynkedom! TVI!!!!


Nu är jag färdig :0)

Jag lovar att inte fortsätta  "på detta viset" i min blogg - den är inte till för det - men just i dag krävdes lite tuffare toner.












 
 
Ingen bild

Lisbeth

22 augusti 2007 19:13

Britta, bra att Du tar bladet från munnen och talar om vad det är frågan om då Du skändligen blivit raderad i Ditt förklarande inlägg. Jag tillhör också de bortsuddades skara. Det är för ynkligt att ge sig på hyggliga ärliga människor i något slags ömkligt försök att ställa en sjuk sak - den färgblinda uppfödaren? - i bättre dager. När de som vet bättre vill förklara och komma med fakta, då blir dessa deletade och stackars pajkastar´n själv darrar på läppen - har känt sig sååå PÅHOPPAD.

Har inget annat än förakt för sådan ynkedom.

Tyvärr så förstör den så kallade "debatten" mycket för rasen/klubben och dessvärre också för oss själva. Energitjyvar!

Men det blir fler och fler som ledsnat på p-kastarbloggen så dess saga är nog all. I vart fall finns det ingen anledning för SKV att ha länk till innehavarens hemsida.

Lisbeth

 
Outi

Outi

23 augusti 2007 03:26

900 SEK för 2 hundar ?! Det är "bara" 95 EUR ! Jag har betalt 55 EUR för EN hund. Och om man tänker att en utställning kostar ca. 35 EUR...Hmm, vilken är mer viktig? Om man har en chans att veta att hunden ska SE bra eller gå till 2 utställningar...??? Och OM man vill ha valpar med sin hund ?
Det ÄR så som någon hade skrivit i en blogg:
"Frisk är endast den som inte är tillräckligt undersökt."

http://vilavallarens.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britta

23 augusti 2007 08:25

Hej Outi!
Oj, det var mycket pengar för en enda hund!

Jag måste säga att jag förstod inte den där kommentaren - såg den i en blogg. "Frisk är endast den"......
En undersökning i sig gör ingen hund sjuk - däremot kan resultatet ha en väldigt stor betydelse för huruvida det är lämpligt att avla på hunden eller ej!
Undersöker du din hund när det finns skäl till det - antingen om den visar tecken på sjukdom ELLER om det visar sig att det inom rasen dyker upp defekter och förändringar - av vilket slag det vara månde - vad är det för fel med det?

Är det då bättre att avla hej vilt på vad som helst, aldrig ta reda på vare sig det ena eller andra, huvudsaken är att det blir valpar och att man får håva in pengar!

 
Ingen bild

Outi

23 augusti 2007 09:59

Hej. Förlåt. Jag skrev fel. Jag menade att ha ??? efter komentär "Frisk..."
Jag är inte svenskspråkig....
naturligtvis hundens resultat har en betydelse för hans framtid. Men därför jag har gjort alla slags undersökninga och testar med mina hundar. För ja vill veta innan jag gör en beslut av deras avelsbruk eller annan bruk. För jag tävla i agility med mina hundar vill jag veta att dom kan göra det, det menar är friska i höfter. Och att är friska också i armbågar, för hoppning är strängande för hundens framparti. Jag har betalt mucket pengar och körd ånga hundra kilometer för att ha alla prov etc. gjord men i min mening det är värd av alla tid och pengar. Nu vet jag nästan allt av hurdana mina hundar är och jag kan göra beslut om deras framtid.
Det är också helt bra om man ska inte undersöka ens hundar. Men om man avlar man skulle undersöka dom hundar. Jag själv skulle vara ledsen om en av mina hundar hade någon seriös sjukdom och jag skulle inte vilja alva en sjuk hund. Man kan dock inte vet för säkert att hunden som är själv frisk kan inte lämna en sjuk avkomman men om man har inte undersökts ens hundar hur kan man säga att mina hundarna är friska?

 
Ingen bild

Britta

23 augusti 2007 13:03

Hej igen Outi!
Jag menade att jag inte förstod den konstiga kommentaren, när jag läste den i den blogg den var införd.

Jag har samma uppfattning som du - vill jag arbeta med mina hundar (och det vill jag - västgötar älskar att arbeta och det behöver inte specifikt vara med vallning!)så bör jag ta reda på att deras fysiska förutsättningar är ok.
Tänker jag avla på en hund - självklart gör jag de undersökningar som jag anser bör göras - oavsett vad andra tycker! Jag hör mig också för, kollar bakåt i linjer, tittar på avkomma till den hund jag tänker para med osv, osv...
För min hunds bästa, för att den skall kunna klara dräktighet och valpning på bästa sätt, för att den skall få så friska och livsdugliga valpar som möjligt - för att valpköpare skall kunna känna förtroende för mig.
Fel kan det bli ändå - naturen råder! Men då har jag ändå gjort så absolut gott jag har kunnat.

Ännu så länge har jag inte åstadkommit mer än två valpar med mitt kennelnamn - men min förhoppning är att det skall bli fler :0)

 
Ingen bild

Outi

23 augusti 2007 15:42

Hej. Jag har haft inga valpar ännu. Planer finns dock. Det är inte hur många valpar men hurdana dom är. Min väninna har fått 2 valpar i hennes kennelnamn (2 x 1 valp) men hennes första uppfödning var BIR och BIS i vår rasspecialen i år ! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards