Alla inlägg under februari 2009

Av Britta Hammarström - 5 februari 2009 17:50

Jag har hämningslöst kopierat den här bilden på Lovis  från Sagogårdens blogg.

Den är bara så ljuvlig - och återigen dessa fantastiska ögon :0)


Av Britta Hammarström - 5 februari 2009 14:54

Så mycket "västgötskt" det är i senaste numret av Hundsport.

Förutom  vinnarbilder från My Dog - hunden "vars namn man inte vet" (som Monkan sjöng i den sista jäntan) - är ju Anita Whitmarsh med fina Samuel Skräddare. Sedan är det appselut inte uppfödaren Lena Jarming som håller i snyggingen Sydspetsens Roy-X, utan förmodligen en väldigt glad matte.


Anna Jarander (som har Yra och Asko) är med på var och varannan bild från finalringen - Anna i sin fina folkdräkt och på en bild Åsa Karlsson i vikingaklänning när hon visar visar två västgötar i rasparaden.

Kim och Skogsbygdens Super-Nova, som vann  blå-gula hund, är naturligtvis avplåtade.

Och så finns där en bra  bild på rasmontern, där Britta Asp (som nu har Oxbergets Pippi Långsvans) och Gunilla Falck, som har Skogsbygdens Ingrid Yrväder, för tillfället håller ställningarna.

Trevlig text också om montrarna, där står bl a att SKV:s monter erhållit hederspris (förutom 2008) både 2002, 2006 och 2007. Dessutom tog rasen första pris i rasparaden 2005 - där var det faktiskt jag, som till min stora förvåning sopade hem det priset.


Iklädd blå jätteoverall (används vanligen som "Dumpe" på Mälarö BK:s mentalbeskrivningar), stora stövlar och Atlas Copco-smäck, med en hink i ena handen och ledande  Clara och Stina i den andra, tog vi oss förbi 108 andra raser och vann. Helt otroligt !

Roligt att också Karin Ernflo ochg Lena Larsson nämns i texten samt att det framgår att det är Anna som tovat de fina götarna  - att fixa en bra rasmonter är inget man gör på en kafferast :0)














Av Britta Hammarström - 4 februari 2009 17:07

Sökträning i klubbskogen.

Jag var ute i god tid, hann både gå promenad med alla på golfbanan och träna lydnad med Bitte innan vi drog igång vårens sökträning.

Vi kände oss ringrostiga lite till mans så i dag var det endast markeringsträning som gällde.

Samtliga hundar var verkligen på bettet och skötte sig strålande.


Azlan gick som första hund. Birgitta och jag som var figuranter hade kommit på plats på varsin sida om transportstigen och Azlan skulle just skickas. Plötsligt brakade det till 4-5 meter bakom mig och två älgar for förbi och vidare genom skogen i stiligt trav, jag såg på spåren senare att de stått väldigt nära.

Azlan sprang ut så fort de försvunnit och brydde sig inte ett vitten om att de två bjässarna farit förbi alldeles nyss - jobb är jobb :0)


Här har Azlan hittat mig och gafflar på för fullt

 


Och här transporteras upphittad Birgitta tillbaka till stigen


Dags för Hippie att jobba


"Kom och hjälp,vovovovov -  människan har virrat bort sig igen och nu verkar det riktigt illa"....


När alla hundar jobbat klart i skogen gick vi ner och åt vår medhavda lunchmat och tog en fika i stugan.

Stina, Bitte och Hippie satt i bilen med sina varma täcken på sig.


Efter fikat tog jag alla tre och gick en promenad till på golfbanan. Så var det dags för mig att åka  hem, snabbt byta kläder och åka och jobba - jojomensan!


I morgon blir det lydnadsträning för alla tre. Det startar en lydnadsträningscup mellan 4 lokalklubbar i Stockholm den 14/2. Fantastiskt bra tillfälle att få träna under tävlingsmässiga former. Varje klubb "dukar upp" för träningstävling åt de andra tre, en gång var. Även när detta sker på Mälarö BK så har jag möjlighet att vara med själv, man hjälper till ett tag och så kan man köra sina egna hundar.

Himla bra initiativ!



Av Britta Hammarström - 3 februari 2009 18:10


 I dag fick jag ett väldigt trevligt besök till lunch. Min barn- och ungdomskompis Karin var och åkte långfärdsskridskor nere vid Tranholmen och kom hem till mig och käkade lunch. Vi har inte träffats på flera år, men det är ju så lätt med kompisar man känt så länge. Man tar bara upp tråden där man slutade, även om det var 4-5 år sedan.

Peter och jag hyrde Karin och hennes dåvarande mans hus här på gatan det första året vi bodde på Ekerö. Karin med man jobbade då för SIAB på Island. Så blev Växthusvägen 1 till salu, vi köpte det illa kvickt och här har man nu blivit kvar i 42 år :0)

Och i det hus vi hyrde, bor nu mina bästa kompisar.


Lyssna på denna radiolänk - helt underbart rolig :0)

http://www.rixfm.com/webbradio/audio.php?mode=rixfm&id=3529



Gulp! Det är nu över 360 hundar anmälda till den inoff. utställningen i Katrineholm !

Av Britta Hammarström - 2 februari 2009 18:14

Nu är alla "valpaggremanger" som funnits i nedervåningen bortplockade, brädor för att gömma  sladdar, grindar fastsatta med märlor här och där m m.

Back to basics!

Bitte ser verkligen rent bedrövlig ut, tämligen tunn, och knappt ett hårstrå på kroppen. Nu får hon lite extra käk ett tag och så duttar vi i lite Viacutan varje dag och ett par äggulor i veckan så blir hon nog rätt snygg om ett par månader :0)


Till dagens besök.

Det var lilla Ida som kom på besök med Matte Britta Asp.

Hade åkt buss och tunnelbana från Järfälla och det hade gått utmärkt.Ida blev vederbörligen manglad av mamma Bitte, Stina och Hippie passade på att mangla lite dom också, så dom fick vackert vara bakom grind ett tag.

Vi åkte ut till klubben, gick en liten sväng med Bitte och Ida och då tyckte Bitte att hon kunde leka lite med dotera i alla fall.


Jag hade med goda mackor och vi gick in i klubbstugan med Ida och käkade macklunch och umgicks med lite folk. Ida fick mat och så traskade hon runt och viftade med sin fina svans och var social. Vi gjorde  även lite "stå-på-bord-och bli-pillad-på-träning".

Så tog vi alla hundarna och gick en sväng till i skogen. Nu tyckte Hippie att Ida var rätt gullig - Stina ignorerade henne totalt...

Jag tränade lite trava i cirkel, samt stå , med Ida och hon var riktigt duktig.

Gav matte lite tips om kontaktövningar och så såg vi att nu var Ida trött!

Jag skjutsade hem paret till Järfälla och klippte Idas klor innan jag åkte hem.


Så här söt är Ida :0)



Har i dag också fått mer trevlig information om hur Skrållan har det - bara bra!

Av Britta Hammarström - 1 februari 2009 19:57

...fel av mig :0)Det blir inte någon utställning av Ida och Skrållan i Katrineholm. De fyller fyra månader den 1/3 (februari har bara 28 dagar i år och de är födda 29/10) och man måste räkna från dagen efter de fyllt fyra månader.....Jahaa...Då är det bara att avbeställa stugan, tala om för valpägarna att de kan ta det lugnt den helgen, fundera på om jag skall anmäla Stina i veteranklass (anmälningstiden går ut i morgon och penningar är ju inbetalda), Bitte ser förfärlig ut, knappt ett hårstrå på kroppen...Grrrr....Nåja, det blir så att jag och Karin åker tillsammans, hjälper till där det behövs under förmiddagen och så ställer vi ut varsin västgöte efter lunch.Huvudsaken är att SKV får den hjälp de behöver och så får Karin ovch jag visa varsin fin göte i ringen :0)

Av Britta Hammarström - 1 februari 2009 15:59

En totalt händelselös söndag....

Ordentlig promenad på förmiddagen. En något kortare på eftermiddagen.

Har stirrat på DN:s söndagskryss, började tro att jag plötsligt drabbats av total "dumhet" - hajade nada. Visst brukar söndagskrysset vara svårt men man brukar ändå rätt snart hitta någon ingång.

Så ringde Eva (Grålöten) och sa "du, antingen är jag heldum eller också är krysset heldumt" - skönt! Då är vi i alla fall två som inte begriper nåt´ :0)


Nu har jag lyckats klura ut några ord, men det gäller att komma in i konstruktörens "tänk".


Pratade med SKV:s ordförande för en stund sedan. Karin och jag skall ju hjälpa till under förmiddagen  på den inofficiella utställningen i katrineholm, arrangerad av whippetklubben och SKV i samarbete.

Det är över 300 hundar anmälda!

Blir en fin slant i SKV:s kassa, även om pengarna delas av två klubbar.

Åter till krysset..

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards