Direktlänk till inlägg 26 december 2007

Nu får det vara slut...

Av Britta Hammarström - 26 december 2007 16:18

...med julmat!Tre dagar med julmat är  fullt tillräckligt, nu kan man leva på frukt och grönsaker fram till nyår.

Inte för att vi brukar ha så fruktansvärt mycket på julbordet, inte en massa korvar och revbensspjäll, dopp i grytan etc.

Skinka, Olles hemgjorda pressylta,mina köttbullar,ost, sill,inlagd strömming och så hade Olle fixat sikrom vid senaste Norrlandsbesöket. Räcker mer än väl.


I dag var gänget här hemma och åt...tja, vad skall vi kalla det....julbrunch kanske.Avslutades med favorit i repris - ris a´la malta.

Jag funderade lite över varifrån den här efterrätten kommer - är det verkligen så att malteserna trycker i sig detta?

Enligt Wikipedia är det så här:


Ris ā la Malta är en efterrätt som ofta äts till jul i Sverige. Namnet torde vara en förvanskning av danskans Risalamande, vilken i sin tur kan härledas till franskans Riz ā l'amande = "ris med mandel". Rätten har alltså inget med Malta att göra.


Vi äter den med saftsås, i år gjord på min egen svartvinbärssaft - smaskens!


En relativt kort hundpromenad på förmiddagen, innan familjen kom, har gått en längre nu innan mörkret föll, skönt att röra på sig.

Olle släppte av Bettan och deras hundar på vägen hit, Bettan gick över gärdena med dem och jemine så skitiga de var när de kom fram.

Det blev storsanering med varmvatten i slangen på baksidan, torkning och så låg de i bilen med kupévärmare på och ett par fönster neddragna. Skönt och varmt och luftning.


I övrigt en totalt händelselös och slapp dag.

Skall fixa lite med villaägarföreningens papirer, annars blir det nog TV-soffan som gäller i kväll - känns inte så där överhängande viktigt med middag kan jag säga :0)


Janne skall fixa en extern hårddisk till mig - mycket praktisk schyspangdyl!

En liten burk, size som en stor tändstickask ungefär. Här kan jag stoppa in alla dokument jag vill spara, samt alla bilder -behöver inte hålla på och bränna ner dem på CD - toppen! På externdisken kan jag ju också plocka ner vartefter, behöver inte smälla in allt på en gång, som på en CD.

En mycket bra back up-pryl alltså. Pajar datorn så har jag allt jag vill ha sparat på externdisken, pajar den så har jag det i PC:n.

Sannolikheten att båda pajar är nog tämligen liten - i så fall har antagligen huset brunnit ner också. Usch, sådant skall man inte ens tänka, än mindre uttala - mittåt !




Du och jag Hippie, du och jag.....






 
 
Ingen bild

lisbeth

27 december 2007 15:09

Sikrom!!! Som är så gott så man kan skrika...

Britta, Du önskas allt gott & god fortsättning av Lisbeth med familj & alla djuren i Vårdal

 
Ingen bild

Britta

27 december 2007 17:50

Ja visst är det rackars gott!

Önskar dig, familjen och hela menageriet detsamma!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards