Direktlänk till inlägg 20 december 2007

3 dagar till julafton och läget är lugnt

Av Britta Hammarström - 20 december 2007 18:40


Jobbade på förmiddagen, fick med mig en liten julklapp från mottagningen, missade julmiddagen på Lilla Hasselbacken, var upptagen då tyvärr.

Stor julkramning med alla - vi ses igen den 5/1, då jag skall jobba nästa gång. Lagom - jobba var 14:e dag sisådär :0)


Promenad äver gärdena, sedan tog jag med vännerna i bilen och åkte till Siba för att hämta Janne och Pernillas  julklapp, en.......nä, hemlis.....

En fika hemma, hundarna fick mat och trädgårdsbesök och så for jag iväg till Kersgata och min trevliga frisös som har en liten salong i källaren, en kompis till Bettan och Olle, innehar svart ljuvlig schäferhane samt 9 höns och en tupp.

Här klipptes och kröktes (lätt) mitt hår, resten är som vanligt.......


Körde över lite bilder från kameran till datorn. Bilder från Närlunda-området, där jag bor, skall användas i villaägarföreningens vinterblänkare som jag skall tota ihop på lördag tänkte jag. Även bilder från gårdagens besök på golfbanan vid klubben - de bilderna får jag väl ta fram på julafton och titta på - då skall det bli +5 grader i di här trakterna, det är väl själva den att inte minusgraderna kan stanna kvar nu.


Apropos bilder - det är rent märkligt så lätt det är att stoppa in bilder i datorn, nu har jag samlat på mig en rackarns massa bilder igen - här måste saneras! Blir ett jobb för mellandagarna, att plocka bort dåliga bilder och lägga de bilder jag vill ha kvar, på CD. Nästa steg - puuhhh! DET blir ett jobb - blir att gå igenom CD-skivorna och plocka ut de bilder jag vill ha papperskopior på. Hur det nu är tycker jag att det är rätt trevligt med fotoalbum.


Tomorrow - julstädning av hus och aktivering av hundar. Köpte gran i dag också, en jättevacker silvergran, inte vanlig gran, inte ädelgran, det här är väl något mittemellan.


Här är bilderna från golfbanan.

Ett av hundarnas godisställen - frusna nypon, mums!





Vi springer hitåt.......                       Hej vad det går....


 ...och vi springer ditåt...


Klart för tornerspel!

 Nä, bara liten mannekänguppvisning - det var rätt kallt och jag tränade alla tre, det tar lite tid, då är det skönt med rock på när man väntar i bilen.


 
 
Ulrika

Ulrika

20 december 2007 19:21

Ååh vad avis jag blir på rimfrosten! Här i Götet klafsar vi i lera...

Tycker också det är trevligt med "riktiga" kort, sysslar med scrapbooking light ;)

http://sagogarden.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britta

20 december 2007 20:20

Jo, det var underbart så länge det varade - vi får se i morgon.....
Back to the mud puddle :0)

 
Ingen bild

lisbeth

20 december 2007 22:17

Blev glad när jag såg de fint ekiperade hundarna. Det finns folk som tycker det är fånigt med kläder på vovvarna - det tycker inte jag. Gamla, trötta, små, frusna eller tunnpälsade hundar må förunnas en tröja eller täcke vintertid. Samt, de som tränar/jobbar hårt och dessemellan får sitta still och vänta. Man har ajaj och ryggskjut på halsen innan matte ens hinner blinka.

6-åriga Topsy vallar 30 hästar varje dag och ligger i som en rem . Däremellan får hon sitta och vänta - och, just det, bli kall.

Jag köpte förra vintern en rock till Topsy, lika som dina vgs-damers, alltså egentligen ett täcke som knäpps fram och under magen. Mycket uppskattat!

 
Ingen bild

Britta

21 december 2007 09:12

Bra! - skönt för Topsy!
I andra sammanhang tycker jag att kläder på hundar är en styggelse! Gucci! Lägg av!!
Men när det gäller att ligga still i en bil och bli kall, oavsett om det gäller träning eller att bara vänta i bilen eller ute, av andra skäl -att låta dem bli stela i muskler och leder - där är det befogat med täcke eller tröja.
Även "det hårdföra bruksfolket" sätter numera på sina hundar täcken vintertid - något man inte såg särskilt ofta för ett antal år sedan - även de har insett att hundens leder och muskler far illa av kyla och stillasittande/liggande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards