Alla inlägg den 8 april 2009

Av Britta Hammarström - 8 april 2009 19:02

...i dag.

Har nog mest påskaktiviteter i knoppen.

Men jag får väl pränta ner något;)


Trevliga valpkursarna fick spåra denna gång. Genomgång inomhus först samt utdelning av liten burk med köttbullsbitar och några snitslar till var och en.

Vi traskade upp i skogen och efter koll av vinden  fick deltagarna gå ut ett ca 50 m långt och rakt spår var -  Birgitta och jag kollade noga att de gjorde återgången en bra bit från spåret och i lä om detsamma.

Tillbaka till första spåret och så gick jag bakom varje ekipage när de spårade. Duktiga valpar! Och som vanligt oerhört stolta valpägare.

Ett par valpar spårade inte hela vägen utan kom av sig lite ibland, men tog ändå sista biten och hittade sin belöning.

Svårt att missa doften från köttbullar, även om de låg i burk med lock.

Flera valpar tog sniffet av bullarna på ca 20m håll.


Återtåg till stugan när alla var klara och lite genomgång, tips inför vidare spårning. Sedvanlig allvarlig  varning för att nu rusa hem och lägga spår varje dag!Högst ett par gånger i veckan ,bara raka spår och smask i slutet.

Tids nog kan de börja en spårkurs och lära in vidare grunder för spårning - börjar man tokträna spår med liten erfarenhet är det så himla lätt att lära in fel, eller börja "tycka" åt hunden och så lägger vovven av att spåra.


Lite prat om hur viktigt det är att ta vara på spontant kontakttagande från hunden. Tar hunden kontakt på promenaden, tittar på dig, kommer emot dig spontant, puttar lite på handen eller benet - ta för jesse namn vara på det kontaktförsöket, besvara det med vänlighet och glädje.

Några ord, en klapp, lite lek.....

Är man inte uppmärksam, eller bara struntar i ett sådant kontaktförsök även om man uppfattar det, så slutar hunden snart med det och så har man missat en väsentlig grej i kommunikationen.


Tänker nu titta på en ny australisk serie i tvåan - låter lite spännande, men jag hoppas att det inte blir alltför mycket döende djur.....


Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards