Alla inlägg den 7 april 2009

Av Britta Hammarström - 7 april 2009 17:38

Fick "sommarsvålarna" påhängda av trevlig bilmek.

Har haft däcken hemma i ett förråd ett par år - jobbigt! D v s att släpa fram dem och lägga in dem. Nu lämnade jag dem till förvaring hos ovannämnda mek. De förvaras, tvättas och byts vår och höst till ett överkomligt pris och jag slipper kånka.

Visst kan jag be Janne eller Olle, men jag tycker att de har fullt upp ändå.


Efter däcksbytet åkte jag  vidare ut till Kungsberga och gratulerade svärdotter Pernilla som fyller 34 i dag. Vi satt ute och fikade, lite blåsigt men uthärdligt tack vare solen.

På vägen hem stannade jag och tog ett par bilder på några otroliga anhopningar av mistlar. På ett några kvadratkilometer stort område i Kungsberga finns massor med mistel - överallt!

Men bara där, ingen annanstans på Mälaröarna så vitt jag vet (men det kanske det gör).

Det ser ut som grönt lövverk, men det är mistlar.



Ur Wikipedia om mistel:

"Den i Sverige förekommande misteln Viscum album.

I den nordiska mytologin berättas hur misteln genom sin märkvärdiga växtplats undgick Frigg när hon gjorde sin världsexkursion för att av alla levande varelser ta löfte att de inte skulle skada Balder. Förutom detta är misteln mycket välkänd för många botaniska egendomligheter. Misteln förekommer endast som en halvparasitträd, vanligen på grenar och kvistar högt uppe i kronan. Den växer som en tät rundad buske som syns bäst när trädet är avlövat. Misteln har nämligen vintergröna blad. I Norden är den sällsynt och påträffas i lövskogsrika trakter i södra Skandinavien, till exempel i östligaste Småland, på Mälaröarna, på Kinnekulle och i sydöstra Norge. Den växer här oftast på lind."



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards