Alla inlägg den 1 april 2009

Av Britta Hammarström - 1 april 2009 16:43

..dag för dag.

I dag är det så varmt att man fick lov att lätta ordentligt på jackan.

Trots det ihållande regnet i går kväll och natt har det torkat upp rent otroligt - eller kanske tack vare regnet, mycket av tjälen försvann och jorden kan ta emot fukten.


Det bränner ordentligt i kinderna, totalt 4  timmar ute, först prommis och så träning med vovvarna, sedan valpkurs och så en rastning igen.Roligt att se att valpkursdeltagarna tagit till sig råd och dåd och tränat duktigt i veckan som gått.


I dag tränade vi, förutom obligatoriska kontaktövningar, också "hälsa på folk" - d v s matte/husse hälsar först på personen som kommer fram , sedan är det hundens tur.

För undvikande av genomlerig hoppande hund och så är det åter så att hundena skall "fråga om lov" först - och "lov" får den naturligtvis och beröm av både ägare och påhälsande person - men initiativet skall tas av ägaren.

Lite "hantering" gjordes också. Bra att öva inför veterinärbesök eller eventuell utställning (även inför tandvisning vid eventuellt tävlande).

Vänja hunden vid att bli hanterad av andra än familjen - lugnt och stadigt, med beröm!


Så fick valparna prova på agilitytunnel, alla gick igenom, en del ville fortsätta hur länge som helst, en ung långbent dam var lite tveksam men till slut var hela hon inne i tunneln och det fick räcka med det.

Vi tittade på en video om SBK och så fick deltagarna en allvarlig påminnelse om varma bilar,drag genom bilen,olika sätt att "solskydda " bilen, vatten till hunden, kolla var solen står när du parkerar, tänk på hur länge bilen skall stå där - ingen hund i bilen på stora parkeringar, dels med tanke på solen, dels med tanke på stöldrisken  etc etc.


Nu är det snart slut med de härliga promenaderna på golfbanorna nu dröjer inte många dagar förrän golffolket slår ut i blom, bbuuuuääähhh...

Vi gick i alla fall där i dag.

På ett ställe låg en ca 10 meter lång presenning. Jag kunde inte riktigt komma på vad den skulle skydda, den verkade mest bara ligga där. Rätt bubblig och prasslade ordentligt  i vinden.

Alla tre hundarna stannade och tittade uppmärksamt på konstigheten.

Västgötarna gick fram och sniffade lite "aha, presenning - ointressant" och så traskade de vidare.

Hippie hade öronen mitt uppe på huvudet, svansen gick och hon kastade sig fram och skuttade som en galning utefter hela presenningssjoket,ungefär som om hon sprungit i vatten, fram  och tillbaka - "men kom igen då, det är jäääättekuuul"!!

"Äääähh" sa götarna och fortsatte med sitt.

Då angrep Hippie pressen - först från ett håll, sedan från ett annat - jag fick lov att hejda henne, annars hade det blitt en väldigt otät press, man man säga.


I kväll är det styrelsemöte i villaägarföreningen, brukar vara en stillsam men trivsam tillställning.


Många fina bilder på Sagogårdens blogg.

Ja lilla Lovis, det är inte bara till utseendet du är lik din mamma Bitte.

Här har vi en "hoppgöte" till :0)

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards