Alla inlägg under december 2009

Av Britta Hammarström - 12 december 2009 18:06

Titta!!!   

Man tror inte sina ögon!!!


 

Bitte skuttade ut - "mamma kooom - det har snöat"!



"Kära barn, jag tror du har rätt - myyysigt"...


     

Av Britta Hammarström - 12 december 2009 15:42

...av Stora Stockholm avklarad.

Som vanligt trevligt att träffa västgötaspetspolare, både två- och fyrbenta. Glad och trevlig stämning runt ringen. Dömde gjorde Per-Erik Wallin, som alltid väldigt mjuk och trevlig med hundarna och motiverar alltid ,artigt och vänligt,sina bedömningar.

Bitte-barnen fick båda ettor, Skrållan fick också HP, men inte Ida. Det är ju det här med nosen.....som kanske kunde vara någon cm kortare.....tycker en del....

3:a och 4:a kom de i juniorklassen. Bitte kom 4:a bland championtikarna - inget CK -nosen igen   .

Stina vann veteranklassen - fick HP- är rätt urfälld -  så det blev inget mer skuttande i ringen för någon av damerna.

Vi är nöjda ändå - alla flickorna uppförde sig exemplariskt. De två "småflickorna" har ju aldrig varit på en sådan här stor tillställning förut - inte en tillstymmelse till ängslan eller undran. Frimodigt travade dom in, hälsade på alla som ville hälsa på dom, morsade på diverse hundar - i övrigt satt eller låg dom lugnt hos mattar, mamma och mormor - kalastjejer  


Bittes kritik:

Tik med härlig kropp och utmärkta rörelser, för flackt stop vilket ger ngt långt nosparti. Vackra mörka ögon, vacker päls och färg. Rör sig väl, stabilt temperament.


Stinas kritik:

Mycket feminin, väl bibehållen. Feminint huvud och uttryck. Vackra ögon, bra hals, stark rygg. Lång bröstkorg. Bra front. Bra vinklar runt om. Rör sig väl. Bra päls och färg, stabilt temperament.


Skrållans kritik:

Nätt feminin tik,

Könspräglat huvud, vackra mörka ögon. Något flackt stop  Bra hals, stark rygg. Lång bröstkorg, bra ben och tassar. Bra vinklar runt om. Rör sig effektivt, bra päls och färg. Mycket vänligt temperament.


Idas kritik kommer i morgon.


BIR blev  inte helt otippat   Skogsbygdens Nora Supernova och BIM Grålötens Zvenne Znözlask, 10,5 år men fortfarande i mycket god form.

Grattis till båda!


Efter bedömningen gick vi till montern - bilder kommer i morgon - jättefina bilder på väggarna - en film rullar oavbrutet, med "Mission possible", freestyle agility, sök - det är mer, men jag har inte sett hela filmen - kompletterar i morgon.


En efterlängtad fika blev det sedan och så drog vi hemåt.

Jag och Idas matte skall stå i rasmontern i morgon förmiddag, så det blir tidig revelj igen - Stina, Bitte och jag skall också gå i rasparaden.


Jag vet inte, jag kanske har helt fel, men det kändes som om det var mer folk på Mässan än det brukar vid Stora Stockholm, väldigt trångt ute i mittgångarna...

I år användes inte B-hallen alls, endast A och C-hallarna - kanske det bidrog till att man tyckte att trängseln var mer kompakt....


Nu tar vi det lugnt......





Av Britta Hammarström - 11 december 2009 19:20

..julköttbullarna är klara -blev gjorda i dag i stället för i går p g a dålig Stina.

Hon är ok i dag, har ätit små portioner "snällmat" med god aptit.

Ingen "Montezumas hämnd", men jag har köpt Pro-Kolin - just in case (tack för tipset Ulle!)


Bilen är packad och glad (nytvättad, därför glad :0) ) - vi avreser mot Mässan kl 07 30 i morgon bitti - för att få hyfsad parkering och slippa gå från andra sidan Huddingevägen....

Möter Britta,Ida, Ylva och Skrållan utanför stora entrén kl 08 30 - sedan är det bara att titta på alla fina västgötar och dansa i ringen så gott vi kan   - det blir som det blir..



Av Britta Hammarström - 10 december 2009 22:15

...Stina mådde dåligt i morse. Åt sin mat som vanligt, men någon timme efteråt började hon susa runt som en förgiftad råtta (förlåt Stina), krummande med ryggen och ängslig blick.

Så kom kräklandet....

Våra älskade vänner är fenomenala på att pricka in mattor vid dessa tillfällen eller hur....

Min lilla finflicka mådde verkligen dåligt och hade riktigt ont i magen. Ingen diarré - fullständigt normal ni-vet-vad, ingen förhöjd temp. Definitivt inga flytningar eller andra tecken på livmoderinflammation - Stina är 9 år och sånt´kan hända.

Åkte för säkerhets skull till Årstakliniken, där Eva J finns och braiga  veterinären Malin.

När vi kom dit hade Stina slutat vomera och faktiskt sovit en knapp timme hemma - Malin klämde, kollade och kände igenom Stina. Vi enades om att vaddetänvar så hade hon gjort sig av med det - oralt!

Händer inget mer så är det inga problem med Mässan på lördag, vi avvaktar morgondagen och serverar små portioner dietmat.

Hittills allt lugnt!

Som alltid när någon av hundarna är dålig (vilket tack och lov händer mycket sällan) kommer jag av mig - all övrig verksamhet läggs ner, jag kan bara ägna mig åt den sjuka polaren. Inte så att jag "håller på" med dom hela tiden, men det är svårt att koncentrera sig på annat.

Nu har det dock hängts tvätt, vattnats blommor och lite annat -som att vi alla 4 intagit soffan och kollat på Nobelbanketten. Stina tätt tryckt till mitt ena lår och lugnt sovande.



Av Britta Hammarström - 9 december 2009 22:13

Till klubben kl 09 15 - walkade runt på golfbanan med vännerna före sökträningen.

I dag hade gruppen sex deltagare - lottning om startordning, jag och Hippie drog nr 3. Vi såg ut en ny bana i skogen och satte igång. I dag skippade vi vallningen eftersom alla skulle göra markeringsövningar och transporter. Alla hundar jobbade väldigt bra - Lobo och Stella som blivit "omlagda" från rulle till skall verkar båda väldigt lättade över att få markera på detta sätt nu.

Hippie höll i skallet fantastiskt bra - sex figuranter och ingen avmattning i skallet - du är bäst Hippie   Nu skall jag gå tillbaka till att lägga in lite tomslag och bara 2-3 figuranter, för att inte trötta ut henne med att behöva skälla vid varje slag - på tävling blir det ju bara tre figuranter hädanefter. Så småningom kan vi återgå  till markeringsövningar ett tag , för att se till att skallet inte "kroknar".


Hämtade Eli, som var ute med de andra barnen, vovvarna var med i bilen, Eli strålade som en sol när jag öppnade bakluckan och ena grinden, han lutade sig in i buren och blev vederbörligen överpussad av alla tre flickorna. Dagisfröknarna och några av barnen (som inte var allergiska) kom också och tittade på hundarna. Eli hoppade upp och ner och sa gång på gång "det är MINA hundar, det är MINA hundar"   "Fröknarna" sa att Eli talar ofta om hundarna, men mest om Hippie -"Hippie är bara min hund" - dom två har verkligen en väldigt speciell relation.


Eli hämtades av pappa Janne - jag vädrade vännerna, gav dom kvällskexen lite för tidigt och drog iväg till Ältahallen (ishall), där jag hade möte med SBK:s Stockholmsdistrikts valberedning. Ishall var ordet  - vi satt visserligen i ett konferensrum, förmodligen med någon slags uppvärmning - men att ta av ytterkläder var bara inte tal om - bakom glasvägg pågick hockeymatch och utanför hallen låg drivor av konstis - kanske det enda snölika man får se i vinter.....

Mycket engagerat och konstruktivt möte - en del telefonsamtal bådade också gott - fortsätter det så här kan vi nog presentera ett bra förslag vid årsmötet i mars.


På hemvägen  såg jag Globen - i ett underbart vackert blått skimmer - har läst någonstans att olika färger skall lysa upp Globen under vintern - det här blåa ljuset var helt fascinerande !














Av Britta Hammarström - 8 december 2009 20:59

...borde man inte avsätta honom?

Kung Bore - vinterkonungen - jo jag tackar    den ger jag inte mycket för - detronisering ögonakrök!!!

På den här bilden ur "Olles skidfärd" av Elsa Beskow - där sköter han sitt jobb - men nu.....

 


I kväll var det medlemsmöte på Mälarö BK - trivsamt med kaffe, lussebullar och pepparkakor. Vi pratade bl a lite om vad som skall göras med stugan nästa år - bygga ett tak över en del av verandan och ett litet tak över ingången bl a.

Vi vet ju inte hur länge vi får vara kvar på den här marken - den är stadsplanerad - men det projektet verkar ligga minst 15 år framåt  i tiden. Lite svårt att veta hur mycket det är värt att lägga ner på stugan - men vi håller den ändå  i så gott skick som möjligt. Kommunen har lovat att ge oss annan mark om vi måste flytta - men med en sådan verksamhet som vi har går det ju inte att placera oss varsomhelst. Nåja, den dagen den sorgen - än så länge funderar stugan bra,

medlemsantalet ökar, ekonomin och stämningen är god.



Käre Snygg-Göte, klart du får se en bild på min(a) Paddington(s). Fast dom heter:

Från vänster "Stor-Nalle" (som du ser har han verkligen inte mycket päls kvar), "Teddy" som beklagligt nog saknar en arm, ovanför dom sitter "Nille-Nalle" och hunden Katja.Dom bor i den här gamla spånkorgen, som användes vid utflykter.

Alla mina uppstoppade vänner är  runt 65 år gamla - så dom har rätt att se lite "schletna" ut   Jag älskade dom alla, men dom blev nog lite omilt behandlade ibland.....


     

Av Britta Hammarström - 7 december 2009 19:02

...prommis på Jungfrusundsåsen - vad får jag se? Jo, två rätt stora gula kantareller vid sidan av stigen - men bästa herr och fru kantarell, är inte detta i senaste laget? Rätt som det är fryser ni hatten av er;)


Hemma igen blev det till att hålla sig inomhus och vänta....

Värmepannsservicemannen skulle komma, mellan 13 och 16 - jag förstår att gubbsen inte kan säga exakt när de skall komma, men det är alltid lite frustrerande att behöva vara bunden - men det är bara att gilla läget.

Den här mannen kom redan 13 30   och pannan mådde bra.


När pannmannen gått tog jag itu med projekt ny köks-TV. Min fina lilla köks- Tv som tuffat på och varit så snäll - i går, när jag skulle slå på den, började det knastra å det gruvligaste i adaptern - här rådde ingen tvekan, nej, här rådde kortis!

Rackarns då - ingen frukost-TV - ingen stryk-TV - ingen jobba-i -köket-TV - abstinens, paniiik  

Kollade att TV:n verkligen var redo för återvinnings-containern - jo men om man nu kunde få tag i en ny adapter....

Kontaktade Coop där jag köpte den för 3 år sedan - och precis som man kunde befara "nej, det märket finns över huvud taget inte längre, finns inga delar kvar i lager"...

Nähä....

Men jag VILL HA en köks-TV!

Surfade runt lite och kollade priser - fastnade för Siba, där jag köpt en hel del elektronik och alltid varit nöjd, dessutom är de väldigt serviceminded på Siba.

Reserverade en lämplig burk via nätet, tog vännerna på en liten promenad i skogen vid Sandudden - kl var 15 15 och jag behövde ficklampa för att ta mig fram sista biten utan att stå på näsan....men det är inte så långt kvar innan det vänder!


For sedan till Siba i Bromma och köpte min TV, en 19-tummare till extrapangpris- liten snäll gosse hjälpte mig att kolla att det gick att använda min digitalbox till TV:n - i dag vet man inte hur pass kompatiiiiibla elektronikprylar är - det kunde lika gärna vara så att jag måste tjacka ny box också. Men det här skulle funka ihop.

Hem med TV:n - plocka upp, kolla olika delar, adapter, sladdar, fjärrkontroll, bruksanvisning......

I med batterierna i fjärren, kopplade ihop adaptern med nätsladden, tog scartkontakten från gamla TV:n och kopplade ihop boxen med TV:n, kopplade in antennen - finemang - här kan ni skåda en teknisk dam  

Slog på TV:n och boxen - jaha, det såg ju bra ut - men vad nu då? Ingen signal !

Vadå ingen signal??????

Kollade sladdar och anslutningar igen ....ehhh äsch då   ...

Mandrom hade ju satt antennen i TV:n och inte i boxen, teknisk -  pfffuiiiii...

Men med ett raskt handgrepp var antennen flyttad dit den skulle vara och TV:n fungerar så bra så bra- hurra, hurra  





Av Britta Hammarström - 6 december 2009 15:47

..kalas i går.

Blogglusten infinner sig inte i dag - så bloggandet får vila till i morgon  

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards