Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Har den äran Bitte och Ruben

Av Britta Hammarström - 27 februari 2009 17:42

I dag är ni 4 år!

Känns helt osannolikt att det är 4 år sedan de här två stora pupporna föddes.

Bitte kom i mina händer på väg till Bagarmossen. Stina hade krystat väl länge och Bettan körde oss till Bagis. 100meter innan vi var framme kom Bitte.

-20 ute. Jag stannade i bilen med mor och barn, Bettan älgade in på djursjukhuset. Kom tillbaka och meddelade att personalen tyckte att vi skulle åka hem igen "hon har ju fått en valp och ni vet att det är två, här har vi en akutoperation".

Hem till Ekerö (ca 50min). Stina tog hand om Bitte och så började hon krysta igen, skrek,krystade ,skrek....

Vi ringde Bagis, fick rådet att gå med tiken, vilket jag redan gjorde (inomhus visligen), inget hände. Då åkte vi tillbaka till Bagis - jag kände att om dom inte tar emot oss så slår jag dom på käften! (faktiskt kändes det så).

Jodå, vi fick komma in, Bitte hade jag innanför tröjan. En helt underbar liten veterinär tog hand om Stina, kände till hennes tragiska historia med den tidigare kullen, där alla dog p g a bakterier, tittade på Bitte  och sa "även den här valpen skall hon ha"!

Hon och Stina slet i ca 20 minuter, till slut lyckades veterinären lirka ut Ruben. Jag var övertygad om att han var död, men vet.assistenten sa "den andas" och ut for dom båda två med Ruben i en handduk.

Efter en evighet kom de tillbaka och där låg Ruben och nickade med huvudet och såg högst levande ut, lades ner till sin mamma som genast energiskt började slicka honom. Bitte hade då redan ätit ett par gånger och mådde bra.

Vi stannade tills Ruben också hade ätit och så var det hemgång.

Sedan följde 8 veckors totalt lugn och frid. Valparna utvecklades precis som de skulle, Stina var en underbar mamma - jag och Peter njöt av varje sekund, jag lovar!

Jag har nog skrivit om detta förut, men det känns så bra att skriva om det igen - jag var så oerhört lycklig :0)

Och nu har jag också fått uppleva en komplikationsfri förlossning och 8 komplikationsfria veckor med Bittes valpar  - tack, tack!


I dag var jag hos Ida.

Bitte snusade över sin dotter mycket noga, Ida pep förtjust och Bitte hade små "mammaljud" för sig.


"Men kära barn, nu har du allt slarvat med nedre toaletten igen"


Vi fikade och så tog vi en liten tur med Ida.

Matte hade redan använt "vattentricket" på Ida ett par gånger med gott resultat och efter lite kontaktträning gick vi ut på en lagom trafikerad lokalgata. De första två, tre bilarna var Ida intresserad av, men jag hejdade henne innan hon riktigt hunnit tänka tanken - det räckte med allra som minsta knycket i kopplet och ett stadigt "nej" och så beröm så fort hon fokuserade på mig.

Det tog inte mer än 4-5 bilar till så var Ida inte särskilt intresserad - matte tog över och det blev samma resultat.

Jag gjorde lite ringträning med Ida och då tittade  hon inte ens efter bilarna som for förbi 4-5 meter vid sidan.

Det där blir nog inget problem!

Det här nyllet kan Bitte inte svära sig fri från :0)






 
 
Hilmas family

Hilmas family

27 februari 2009 20:24

Happy birthday Bitte and Ruben !
Ida seems to be a big girl too. Hilma was weighting 7,5 kg yesterday.

http://www.hilmis.vuodatus.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards