Alla inlägg under oktober 2008

Av Britta Hammarström - 10 oktober 2008 22:26

Väldigt ätande i dag - och gott :0)

Var bjuden på lunch i Stenhamra hos hundkompisen Marianne (som har två collieflickor från Bettan och Olle, den ena är Hippies kullsyster Exi, den andra är Fia, från en tidigare kull).

Andra hundkompisen Birgitta var också bjuden. Vi fick en sagolikt god trattkantarellsoppa + vitlöksbröd, glass med frusna bär, kaffe med små mazariner med chokladöverdrag - så himla trevligt och  g o t t!


Efter ätande och lite prat tog vi en promenad med alla hundarna, jag avvek rätt tidigt, var nämligen  även bortbjuden på middag.

Hemma pysslade jag lite i trädgården,under noggrann övervakning av flickorna, hundmiddag och så  ny promenad - märker att Bitte börjar bli lite flåsig så vi kortar av prommisarna.

Upp till bästa polarna, 4 hus längre upp på gatan, snacks och bubbel, gratinerade pilgrimsmusslor, fläskfilet i god sås, bandspaghetti + fräsch sallad  och mitt favortivin - Gnarly Head - rekommenderas å det varmaste.

Ost och kaffe med liten whisky.


Hemma igen strax efter 22, precis lagom tycker jag :0) Släppte ut vännerna, som inte var särskilt begivna på att vara i trädgården - kanske beroende på att jag kutade hem kl 20 00  i ca 5 minuter och släppte ut dem samt gav dem deras kvällskex ;)


Nu skall jag hänga lite tvätt och "göra kväll".I morgon mentalbeskrivs de resterande 3 vovvarna i Hippies kull, på Mälarö BK, dessutom är det lydnadstävling och bl a kompisen Birgitta tävlar med sin flat-tik Nadja.

Jag åker ut och tittar lite - men inte precis kl 08 00 - har absolut inte bälgat i mig alkoholhaltiga drycker i afton, men ändå tillräckligt för att ta det lite lugnt i morgon bitti.


På väg till lunhen i Stenhamra så möttes Birgitta och jag på Närlunda Trädgårdsprodukter, för att köpa en blomma till värdinnan. Den kvinnliga innehavardelen av denna butik är också hundpolare...

Alltså stog B. jag och denna kvinnsperson och pratade lite vid disken, när en ny dam steg in i affären.

Både affärsinnehavaren och min polare B. kände denna dam - kramar och hejsan-rop utbyttes. Jag tittade på damen i fråga, som klart var i min ålder - kände oerhört starkt att den här kvinnan har jag träffat för länge sedan, närmare bestämt när jag var i skolåldern...


Sa detta till kvinnan, talade om vad jag hette som ogift, var jag bodde som barn, vilken skola jag gick i och vilken lärare jag hade haft och si! Visst hade vi gått i samma klass :0)

Vi hade några väldigt roliga minuter innan B. och jag måste störta iväg för att inte komma alltför sent till lunchen - tänk så det kan bli!!








Av Britta Hammarström - 9 oktober 2008 19:05

..har jag "vintrat" i trädgården.

Blommor i amplar och krukor har tatt´slut och resterna har åkt långt ut på fältet.

Krukorna med pelargoner är insatta i mitt blomsterrum i garaget, ett par har jag tagit in, de blommar som galningar :0) och när det är klart får de åka ut till kompisarna.

Olivträdet har vuxit en del i sommar, har inte sett några blommor på det, men det kanske kommer nästa sommar.

Måste läsa på hur man skall beskära.


Bouganvillean har stått och tjurat i vardagsrummet ett tag, jag tog in den för ett par veckor sedan i förhoppning om att den skulle komma igång och blomma,men nähä...

Den är nog sur för att jag beskar den så hårt i våras, jag får låta bli den i vår.

Det knepigaste är att få in jätteurnan av sten eller cement eller vad det är, med pelargoner. Man skulle antagligen behöva vara tre man för att lyfta den.

Tänk, tänk.....

Förra sommaren lyckades jag baxa in den meddelst pirra, borde väl gå nu också.

Ut med pirran, vrickade ner urnan på pirran så långt det gick, tippade den bakåt och tillhöll vännerna att hålla sig borta (dom skall ju lägga näbben i allting, alla tre). Kom fram till garagedörren, men när jag skulle dra upp pirran på det lilla trappsteget så var det tji!

Hmmm....

Det gick ju förra hösten!

Det nya trappsteget, tillhörande mitt likaledes nya däck är alltså högre än det gamla.

Det var väl då själva f......

Ide´!

Hämtade en skiva, lite smalare än dörröppningen och gjorde en landgång, ena änden på däcket och den andra på tröskeln - HAH! Lätt som en plätt att dra upp pirran - tippade den försiktigt till golvkontakt inne i garaget - tog landgången och gjorde om proceduren - landgång från garagegolvet till tröskel i blomsterrummet.

Där hade jag förberett med plastskynke och en gammal gummimatta från någon bil, på golvet.

Fint som snus! Nu står den där och kan få några skvättar vatten under vintern och så kör vi transportprogrammet baklänges i vår :0)

Man får inte vara dum - då kan man hamna i kommunalfullmäktige, sa min mamma :0)


 

Av Britta Hammarström - 8 oktober 2008 20:29

Blev i dag inbjuden att inspektera tillverkningen av Bittes valplåda. Tillverkas av snälle Olle.

Den blir jättefin! Lent och fint virke runt om och rundstav runt insidorna på det att Mme inte skall klämma fast någon liten puppe mot lådväggen.

Nu tror jag inte det är så aktuellt bland västgötar, sådana olyckor händer nog mest när det gäller storvuxna raser - men det skadar inte att ha den där.

Linoleummatta på bottenskivan.Blir finemang!

Byggmästaren fick en flaska whisky och lådan levereras i helgen.


Fick tillbaka en helt nybyggd elhare i dag. Lämnade ut den på klubben, skall bli spännande att prova den - men det får vänta.

Gick i skogen ovanför klubbstugan med vännerna och tog sedan ner Hippie på appellplan och tränade - där var tomt.

Bitte och Stina fick stanna i bilen.


Jag har också infört restriktioner när vi går i skogen häromkring.

Kommer det hundar, även om de och mina har träffats tidigare, så är det koppel som gäller nu och ingen av mina vänner hälsar.

Alla tre är jätteduktiga, går inte fram utan kommer prompt när jag kallar tillbaka.

Hippie var ju rätt vidlyftig tidigare, men inte nu, kommer snällt .

Nu håller vi oss lite så här fisförnäma tills det är dags :0)

Man kan inte driva försiktigheten in absurdum, men försöka ha sunt förnuft och inte frottera sig i onödan.








Av Britta Hammarström - 7 oktober 2008 18:53

Fick en förfågan från USA om en tikvalp efter Bitte.

Men det blir nog inget av med det.För det första vet jag inte om hon levererar 5 små gossar ;) och för det andra vet jag inte om det kommer att avlas mer här å Oxberget- det får framtiden utvisa.

För det tredje - jag vill inte skicka "valp i låda" - punkt!

Nej, de här små typerna - om allt går väl - skall nog stanna inom landets gränser.


I dag la vi verkligen manken till på sökträningen, la pannorna i djupa veck och funderade inför varje hunds träning. Man kan inte bara mala på likadant varje gång, träningen måste utvecklas och man måste putsa på de detaljer som inte funkar så bra - det som funkar bra är ju s a s självgående.

Beträffande Hippie så jobbade vi extra med skallmarkeringen - det är ju där det behövs lite mer power.

Hon skäller bra, men har lite för långa uppehåll  i markeringen ibland - och det är inte så att hon inte orkar skälla - ha! Det kan hon minsann ;)det gäller att öka motivationen.


I dag hade vi lattjolajbanslek på stigen, så försvann figuranten ut i skogen och jag gick undan med H. Tillbaka med H. när figgen försvunnit och en heltänd H. drog iväg ut.

Likadant med alla figgar, den sista fick bli en "hare" - dvs figgen står en bit ut i skogen, H. får se figgen, figgen springer och H. får springa ikapp.

Blev jättebra markeringar!

Så kan vi köra ett par gånger nu och så växla med lite djupare slag och något tomslag dessemellan.


Träningen får aldrig bli stereotyp och aldrig påfrestande för hunden, inte köra ner hunden i hasorna - måste vara positiv med hög motivation och gärna sluta innan hunden blir trött.

På elitnivå blir det lite annorlunda, där måste också finnas mer uthållighet och en attans kondition.

Kondition behövs även nu (behövs förståss på alla hundar) men den kan man träna upp vid andra tillfällen än på sökträningen.

Vi smaskade i oss den goda äppelkakan vid fikat och så gick jag en tur med vännerna innan det var dags att åka hem en snabbis, byta lite kläder från "ligga-i-skogen-överdragsbrallor" och stövlar till lite lättare mundering och åka och hämta Eli.

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2008 20:28

Sisådärja - äntligen färdig med renskrivningen av minnesanteckningarna från avelskonferensen - många sidor var det .

Lillemors anteckningar var så prydligt skrivna, inga problem med dem - vi turades ju om att skriva under de två dagarna - själv skriver jag inte alls så fint, ofta korta stolpar, men jag brukar faktiskt komma ihåg vad de handlar om ;)

Nu får de gå till vår ordförande f v b till klubbens styrelsemöte i november, där styrelsen får ta ställning till de önskemål och förslag som kom upp under helgen.


Fina vädret igen - brittsommar - och kompisen Birgitta och jag har ju båda namnsdag i morgon.

Så här står det om brittsommar i Wikipedia:

"Brittsommar är en ovanligt varm period, med temperaturer över 20 grader, som kommer efter en period av kyligt väder i höstens inledning. Uttrycket brittsommar hänger samman med Birgitta och Britta, som har namnsdag 7 oktober. Det var då det hölls Brittmässa (ibland skrivet Brittmäss), en officiell höstmarknad. Ofta inträffar en riktig brittsommar i den perioden.

Uttrycket indiansommar, som är en motsvarighet till brittsommar, kommer av att de nordamerikanska indianerna brukade gå på buffeljakt om det var en varm och solig höst.

Brittsommar har även benämnts som britmässesommar, fattigmanssommar och gräflingssommar (tiden då grävlingen är ute och samlar till sitt förråd av livsförnödenheter för vintern)."


Bara två fönster kvar att tvätta  - och jag behöver bara tvätta på två sidor, tralala..

Väldigt skönt.


Bettan och Olle kom och fikade, vi satt i solgasset på baksidan och käkade äppelkaka. Sista utefikat, sedan åkte möblerna in i garaget, jag fick hjälp av Olle med bordsskivan, den är så tung att det är jobbigt för två personer att lyfta den.

Tog en promenad på gärdet med vännerna. Ett par som bor alldeles intill kohagen var hos djuren med en halv skottkärra med äpplen - väldigt populärt. Kossan Rakel och hennes svarta kalv (som är namnlös, bara "svarta kalven") samt den jättesöta ungtjuren Albert käkade äpplen med stor förtjusning.


I morgon blir det sökträning.




Av Britta Hammarström - 5 oktober 2008 14:14

Jäsiken så det regnar - och blåser!

Två promenader har det blivit hittills, men inga långa - drypande regnställ och genomblöta hundar båda gångerna.Fönstertvätt är inte att tänka på - fast de blir ju tvättade på utsidan i dag....


Har ägnat mig åt korsord och redigering av bilder, bl a från Lisas födelsedagsfirande.

Nöjd födelsedagsflicka  - Lisa blev väldigt glad över cykeln.


Far och son  - föreligger vissa likheter tycker jag ;)


En son till, men den här lille nissen är mer lik sin morfar. Tror dock inte att morfar äter med hela ansiktet....


Självklart serverades favorismaskens - hovdessert - ett stadigt återkommande födelsedagssmask i både familjen Hammarstörm och Landfors.


Nu regnar och blåser det ännu mer! Får bli lite godisletande inomhus och kanske någon liten trick-träning. En promenad till får vi väl genomlida, men inte blir den lång ..

Framöver får promenaderna över huvud taget bli lite kortare, väldigt vad Bitte lagt ut, bara på ett par dagar, men det är ju nu som småttingarna växer som mest.


Man kanske skulle ta och frosta av frysen....apropos ingenting...PS Har inte en susning om varför Eli dyker upp två gånger - går inte att ta bort bilden heller.



Av Britta Hammarström - 4 oktober 2008 18:07

..i det här landet. Vi kan gå i markerna, i princip var vi vill och hur länge vi vill.

Man tänker inte så ofta på vilken ynnest det är, detta med allemansrätten.

Försök att gå så här i skog och mark i England t ex - "trespassing"! Böter! Eller kanske ännu värre!

"Public footpaths" är det enda som är tillåtet att gå på och dom brukar väl inte vara så kul.

Har åkt två veckor med husvagn i Skottland för många år sedan - där var det minsann inte tal om att köra in och ställa sig i någon fin glänta i skogen - campingplatser var vad som gällde, inget annat.

Men man får nog vandra runt rätt fritt i the highlands tror jag ? I varje fall finns det många "trails" att gå och i vissa nationalparker får man faktiskt campa i dag.


Gick och tänkte på detta under promenaden utmed Myra sandtag i dag.

Vännerna skuttade runt - här har dom hittat lite blåbär - jag smakade på dem, inte smakade dom mycket, men vovvarna tycker "här skall inget förfaras" och muggar i sig.


Det är tur att man inte plockar svamp bara efter vilken färg de har ;)

De här exemplaren skulle man kunna ta för de smarrigaste karameller....


..men dom är livsfarliga!


Fönstertvätt å övervåningen har skett i dag, i morgon blir det resten.

Satt och tittade på Bitte i går kväll när hon låg på rygg och snarkade i soffan . Visst är det ett lustigt fenomen detta - att pälshåren vänder sig framåt på magen när tiken är dräktig! Undrar varför?

Fortfarande rätt naket efter ultraljudet.

(och så min feta tumme igen....)


För övrigt är jag väldigt avundsjuk på Bettan och Olle som gjorde ett nytt besök i varghägnet på Kolmården härom veckan  - lika fascinerande denna gång - och nu var det 7 vargar i hägnet. Ungvargar och både tikar och hanar.





Av Britta Hammarström - 3 oktober 2008 15:02

Härlig promenad i solsken, hög och klar luft. Färgsprakeriet är i full gång.


Hippie försöker med alla medel få igång Bitte till en lustiger jakt i skogen.


Men Bitte, som vanligtvis antar alla sådana inviter, har nuförtiden en helt annan attityd - mycket att tänka på...


Stina (urfälld) har lite tagit på sig att flänga med hippie, men bara något varv, sedan får det vara bra.


Stina ägnar sig mycket åt undersökande verksamhet...


.. och Hippie får till slut springa själv...


Vi gick en dryg timme - jag fick ett återfall och plockade en påse stora fina trattkantareller - har hållit mig i skinnet rätt bra ett tag, men när man ramlar på så här fina och många trattisar, då går det bara inte att låta bli.

Så nu blir det lite rensa.

Och i kväll blir det födelsedagsfika hos Lisa - då får hon sin fina röda cykel :0)



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards