Direktlänk till inlägg 7 oktober 2008

Njaeee...

Av Britta Hammarström - 7 oktober 2008 18:53

Fick en förfågan från USA om en tikvalp efter Bitte.

Men det blir nog inget av med det.För det första vet jag inte om hon levererar 5 små gossar ;) och för det andra vet jag inte om det kommer att avlas mer här å Oxberget- det får framtiden utvisa.

För det tredje - jag vill inte skicka "valp i låda" - punkt!

Nej, de här små typerna - om allt går väl - skall nog stanna inom landets gränser.


I dag la vi verkligen manken till på sökträningen, la pannorna i djupa veck och funderade inför varje hunds träning. Man kan inte bara mala på likadant varje gång, träningen måste utvecklas och man måste putsa på de detaljer som inte funkar så bra - det som funkar bra är ju s a s självgående.

Beträffande Hippie så jobbade vi extra med skallmarkeringen - det är ju där det behövs lite mer power.

Hon skäller bra, men har lite för långa uppehåll  i markeringen ibland - och det är inte så att hon inte orkar skälla - ha! Det kan hon minsann ;)det gäller att öka motivationen.


I dag hade vi lattjolajbanslek på stigen, så försvann figuranten ut i skogen och jag gick undan med H. Tillbaka med H. när figgen försvunnit och en heltänd H. drog iväg ut.

Likadant med alla figgar, den sista fick bli en "hare" - dvs figgen står en bit ut i skogen, H. får se figgen, figgen springer och H. får springa ikapp.

Blev jättebra markeringar!

Så kan vi köra ett par gånger nu och så växla med lite djupare slag och något tomslag dessemellan.


Träningen får aldrig bli stereotyp och aldrig påfrestande för hunden, inte köra ner hunden i hasorna - måste vara positiv med hög motivation och gärna sluta innan hunden blir trött.

På elitnivå blir det lite annorlunda, där måste också finnas mer uthållighet och en attans kondition.

Kondition behövs även nu (behövs förståss på alla hundar) men den kan man träna upp vid andra tillfällen än på sökträningen.

Vi smaskade i oss den goda äppelkakan vid fikat och så gick jag en tur med vännerna innan det var dags att åka hem en snabbis, byta lite kläder från "ligga-i-skogen-överdragsbrallor" och stövlar till lite lättare mundering och åka och hämta Eli.

 
 
Halla, Finland

Halla, Finland

7 oktober 2008 19:55

"Nej, de här små typerna - om allt går väl - skall nog stanna inom landets gränser."

Jag skulle heller sälja till USA till någon jag inte känner om - MEN! - jag hoppas att alla uppfödare tänker inte likadant: att inte sälja valpar till utomlands. Att skaffa nya blodlinjer är mycket viktig till uppfödare som bor utom Europa och som har även smalare avelsbas än uppfödare i Norden. Jag har skickat valpar till USA, Australia & Holland och jag vet 100% att dom är mycket lyckliga och älskade hundar!

Om uppfödare av mina hundarna i Australia & Sverige skulle ha sagt "Nej" hade jag inte mina älskade Sonja & Casper & Piitu och inga nya blodlinjer heller... som vi behöver!

För mig är det viktig att uppfödare i olika länder hjälper varandra och är villiga att sälja BRA valpar till utomlands - om blivande hem håller hundar som uppfödare kräver. Att sälja till någon stor kenneln.. Tack nej!

Jag har hittills importerat 3 västgötar från Sverige och 2 från Australia (som kom i låda och fick inga trauman..) och jag är mycket tacksam till deras uppfödare att jag har fått dessa hundar även jag inte bor i deras hemland.

Bara mina tänkar om saken!

http://www.konnunkodon.net

 
Ingen bild

Britta

8 oktober 2008 08:51

Jodå Halla!
Om jag hade flera tikar och en så att säga "pågående uppfödning", så skulle jag nog också kunna tänka mig att valpar kunde få exporteras.
Men helst skulle jag i så fall se att köparen hämtade valpen själv.
Det är dyrt att skicka en valp, kanske inte dyrare då att åka själv ?
Ingrid Low flög från USA och hämtade valp i Sverige, valpen satt i hennes knä hela resan tillbaka.Det kom folk från Holland och hämtade valp i Sverige nyligen..
Jag vet uppfödare här i Sverige som regelbundet importerar hundar (kelpie)från t ex Australien, där hundarna fått sitta 32 timmar i låda - och ändå kommit fram ok - men det tilltalar inte mig - du får ursäkta Halla - men det är min uppfattning.

Och i mitt fall är det också precis som jag säger:
Jag vet inte om jag någonsin kommer att få en kull till - därför vill jag följa dessa valpar här hemma.
Jag har hittills bara fött upp två valpar och nu kanske det blir fem.
Det finns många uppfödare som producerar fler kullar,under många år, där valpar kan gå utomlands och visst behövs det nya blodslinjer.

Om jag någonsin (vilket inte är troligt) skulle sälja en valp "långt bort" så skulle jag vara oerhört noggrann med till vem jag sålde.
Jag har sett en hel del av hundhållning i andra länder och mycket av den är inte förenlig med mitt sätt att se på livet med en hund.
Självklart finns det utmärkta och ansvarsfulla hundägare runt om i världen,som t ex dem du skickat hundar till, men motsatsen är nog tyvärr överrepresenterad.


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards