Alla inlägg under oktober 2008

Av Britta Hammarström - 23 oktober 2008 13:55



Njae, jag föredrar nog två götar och en collie i sängen:0)




http://www.youtube.com/watch?v=gpS3P-Co_TQ

Av Britta Hammarström - 22 oktober 2008 17:36

I dag har vi varit ute i trädgården  mest hela dagen - underbart väder!

Vovvarna har strosat runt och kollat vad jag gör, eller legat på trädäcket och njutit i solen.

Två korta vändor runt fältet - får räcka.

Själv har jag hutat åt  den ena klätterhortensian igen, den som finns på baksidan och som klättrar på garageväggen.

Såg att den började smyga upp armar på garagetaket och lite här och var - den växten är otrolig!


Får mig att tänka på någon läbbig engelsk (tror jag) skräckserie som gick för många år sedan. Handlade om hemska växter som kunde hasa fram själva och som slungade ut tentakler som dödade folk momentant och de var dessutom köttätande - vad katten hette den?

JO! "The day of the Triffids"! kommer ni ihåg den?


Förutom stympning av hortensian har jag också klippt lite i hagtornsträdet, rensat en del och så klippt ner alla växter i rabatten utefter husets långsida. Den sidan liksom bara är, det är något som man bara går förbi, man är egentligen aldrig där och i ena änden är det också en grind som leder in till baksidan av huset, där den egentliga trädgården finns.


Rosorna ger sig inte - kommer nya fina knoppar.



 Och den "vanliga" hortensian har fått spunk :0) Sätter fullt med nya blomklasar - hur skall det gå i nästa vecka när det utlovas betydligt kallare väder. Jag kanske får klippa av och ta in.



I övrigt är allt lugnt. Tjock-Bitte har fortfarande frigång över trösklarna ;), men benämningen "spärrballong" kommer osökt i ens huvud när man tittar på henne.



 



Av Britta Hammarström - 21 oktober 2008 17:56

Satt och rensade lite i mina mappar på PC:n och hittade i mappen som heter "glam och stoj" den här!Ryska nationalsången, som sjungs på ryska men med den svenska text som lagts på, kunde den lika gärna sjungas på svenska. http://www.youtube.com/watch?v=1oP2i5gXOFUUrsäkta, men så enkel humor har jag :0)

Av Britta Hammarström - 21 oktober 2008 11:16

...dag.I morse spöregnade det men vid vår lilla vända på närmaste fältet hade det i alla upphört.

Bitte och Stina är nu "lättbadade" - lika bra att ta det när di ändå var blöta efter promenaden.

Bittes sedvanliga "breakdance" avvärjdes lätt genom utdelning av liten gnagpinne :0)

Även i Bittes stenkrosskäftar tar det några minuter att döda den och sedan var tokruset bortglömt.


Skall i dag bunkra upp diverse förnödenheter, promenerandet får nu organiseras. D v s för Bitte blir det stillsamma turer runt fältet precis utanför tomten - tar inte många minuter - sedan får hon vara hemma och så får jag rusa runt med de andra två en stund till, men inte för länge.

Det blir görtråkigt för vännerna, som är vana vid betydligt vidsträcktare färder - men så får det bli fram tills det är dags för lilla damen någon gång i nästa vecka.

Stina och Hippie får ägna sig åt diverse små hjärngympa-övningar inomhus. Bitte är inte alls lika "på" när det gäller sådant nu, lilla klokgöten förstår, att nu tar man det lugnt :0)


I vanliga fall hade hon protesterat vilt om de andra "fått göra" och inte hon, men nu ler hon bara överseende och sitter förnöjt med sin stickning (både i rosa och blått...) i soffan och tittar på ;)

När vädret tillåter kan vi också ägna oss åt lite mer pysslande i trädgården, finns mer att klippa ner, lite rensning här och där, lite grävning här och där...

Sådana aktiviter brukar alltid övervakas noga av vännerna.

Hörni, så varmt det är! Inte brukar det vara så här varmt i slutet av oktober?Trots ruskväder så var det alldeles ljummet ute i morse.

Nej, nu drar jag till affärn´.

Av Britta Hammarström - 20 oktober 2008 18:20

I dag hava vi icke förhastat oss :0)

Masade runt i morgonrock till 8 30, tjejerna var ute en halvtimme i trädgården medan jag duschade och fick på mig paltorna. En kopp kaffe, ostbitar till ivrigt väntande vänner,noggrannare läsning av DN (ögnade bara igenom den vid "första uppstigningen"), lösning av kryss och bryderi.


En ganska kort promenad och så drog vi iväg till Upplands-Väsby veterinär klinik där Bitte fick sin andra herpesspruta. En gullig vet.ass kom ut och gav den vid bilen. 300 pengar kostade det, 600 pengar för att slippa herpes, det är inte dyrt tycker jag.


Hemma och pysslade ett tag och så åkte vi till gamla Myra sandtag. Har hittat en slinga ner i sandtaget och så upp igen, tar ca 20 minuter - lättgången och  lagom för Bitte.

Hippie flänger som vanligt ut och in i buskagen, ibland jagad av Stina, så dom får ordentlig motion ändå.


Hemma blev det borstning av pälsar, kloklippning och klippning av Hippies tassar - alla tre blev så prydliga så .

Skall nog ta och duscha över småtrollen  i morgon, med en dutt champoo. Det blir inte mer än 3-4 ggr/år högst! Västgötar har någon slags självrengörande funktion och dom luktar aldrig illa - men några gånger /år känns det bra att sanera lite extra.


Jag har väldigt svårt för hundar som luktar hund, om ni förstår hur jag menar :0) Det händer ibland att man klappar om en hund på klubben eller annorstädes och sedan vet man inte var man skall göra av handen - den luktar bara så himla illa.

Men det är verkligen inte många hundar som luktar så, jag undrar ibland om ägarna verkligen inte känner.....

Men man kanske vänjer sig.


Jaha, och vad skall vi roa oss med nu då ?

Jag tror att jag tar och lirar några omgångar Mahjong, det är något jag aldrig tröttnar på.








Av Britta Hammarström - 19 oktober 2008 17:42

Just hemkommen från en trevlig collieträff på klubben.

Nu är vi minst 8 stycken collieägare som skall träffas regelbundet och träna - kul!

För min del blir det ju inte så mycket fram till årets slut, men sedan.Vända i skogen först, Stina fick jobba lite, lycklig, lycklig :0)

Och sedan var det Hippies tur - hon är i en så himla bra period, arbetsvillig till tusen - lite synd att jag inte har möjlighet att tävla med henne nu.


Men vi hinner - snart skall hon löpa och så kommer skendräktigheten, sedan är det dags att ta tag igen och då skall väl lugnet ha återvänt till casa Hammarström.

Tjock-Bitte var bara med i skogen, satt sedan och surade i bilen, tinade upp högst betydligt när det serverades middag ;)

Alla tre fick förstås mat - i dag serverades ovanpå den vanliga maten,  en "topping" bestående av kokt ris blandat med kokt hjärta - mums!

I dag gjorde Bitte också sitt sista "offentliga framträdande", även om det inte var särskilt offentligt ;)


Nu håller vi oss hemomkring - i morgon blir det visserligen en färd till veterinärkliniken i Upplands-Väsby, för den andra herpessprutan, men den kommer hon att få i bilen.

Av Britta Hammarström - 18 oktober 2008 15:44

..på klubben var det i dag.

Rätt dålig uppslutning - 400 medlemmar och 13 stycken som kom och jobbade! I våras var det många fler.

Vi som var där jobbade i alla fall på, hårt och beslutsamt.

Vegetationen runt infartsvägen hade börjat ta över, buskar trängde in på vägen och grenar hängde ner, så där röjdes kolossalt och en jättebrasa hann brinna ner innan vi åkte hem.


Jag sällade mig till inomhusgänget och här tvättades fönster, skurades i entrén och i skrubben innanför entrén, där diverse prylar förvaras. Köket fick sig en mycket behövlig omgång - jösses så skitigt det var - hälsovårdsnämnden hade fått krupp om dom sett hur det såg ut bakom kyl och frys t ex.

Men nu är det så rent, så rent.


Det gick säkert åt minst 25 dunkar med vatten - vi har gubevars inte rinnande vatten så varje droppe måste bäras dit.

Undrar hur många liter man kånkat dit under 28 år :0)

Grålöten-Eva fixade god lunch åt oss alla, pajer och sallad och så kaffe och kaka.Eva hade lilla västgötavalpen Gunni Goding med och Mia hade collievalpen Iris med, så dom två busade ordentligt inne i storstugan. Bara två veckors skillnad i ålder, så det passade perfekt.


Vi hann naturligtvis inte gå igenom hela stugan, det får bli en städdag till under vintern, värvning av städare kan ske när vi har medlemsmöte på Luciadagen - brukar det nämligen vara många som kommer och deltar i Lussefika ;)


Tränade med Hippie, hon är så duktig nu och jättepositiv att träna med.Sedan åkte vi hem och jag gick en vända med alla tre.

Nu har jag dammsugit upp ännu mera Hippie - suck - och nu tänker jag inte göra mer i dag, så det så!




Av Britta Hammarström - 17 oktober 2008 16:38

...att Hippie eventuellt skulle vara färdigfälld och släppa det sista vid bad.

Badade henne alltså i går kväll, champo, balsam och så fönblåsning - Hippie behagfullt utsträckt å stort badlakan i min säng och jag icke alls lika behagfullt krummande över henne med hårtorken.

Detär en ergonomiskt totalt vansinnig ställning :0) men jag byter av med att sitta bredvid henne och blåsa, hon gillar verkligen detta, somnar nästan.

Stina och Bitte hoppar upp med jämna mellanrum och pussar till henne, för att se att allt är ok och att hon inte svimmat.

Jag borstar ju H. hela tiden medan jag blåser, fäller hon så samlar jag det urborstade i en plastpåse. Tänkte alltså att nu skulle det sista hamna i borsten.

Jo mors! Gick väldigt bra att karda och borsta ur massor i dag - växer det ut nytt under natten som släpper med en gång???

Nu börjar H. se ut som något som stryker på bakgårdarna och rotar i soptunnorna.


Efter flunsasprutan hos syster Bettan svängde jag in till Blå lagunen och gick runt den med brudarna. Lagom stillsam och lättgången promenad för Bitte och Stina och Hippie kunde flänga runt bäst dom ville. Vi var helt ensamma, såg inte ens en fågel - än mindre några älgjägare, vilka annars är i farten i våra skogar.

Här är dock så öppet så skulle dom förväxla mig, två västgötar och en collie med en älg, då bör dom nog hänga upp byssan för gott:0)

I dag såg man inte alls den vanligen intensivt turkosblå färgen på vattnet, jo om man gick riktigt nära, men inte på håll.

Men omgivningarna var desto mer intensiva i färgen.


Hippie lyckades gå i närstrid med några växter vars hullingförsedda frön passade på att åka snålskjuts i hennes päls, det var vid sanering av dem jag kunde borsta ur ännu mer löst hår;)

På västgötar fastnar aldrig någonting.....

 Men Hippie är så go´så lite extrajobb gör inget alls.


Valplådan står nu på sin plats bredvid min säng, bäddad och klar, den står liksom i en liten nisch, blir som ett bo för Bitte.

Detär fånigt men jag vågar nästan inte skriva om lådan - känns utmanande - men vad tjyven, jag kan inte ändra vare sig hit eller dit, det blir som det blir.

Alla tre vännerna nosade över lådan mycket noggrannt när Olle ställde den på plats. "Mmmhhmmm, här kommer det grejor från Helgö, här luktar det bekant"!

Efter ett par timmar la jag in rena kläder i lådor i sovrummet. Bitte tjafsade med, stod en stund och glodde rakt ner i lådan och så - plötsligt -  klev hon i lådan, bäddade runt noggrannt och så la hon sig på högen med vetbed och påslakan och såg väldigt nöjd ut.

Förliden natt vaknade jag (för urtonde gången) och bökade mig till en ny ställning, Bitte tyckte att det var varmt och hoppade ner - klev i lådan, rafsade runt igen, la sig och somnade.

Ingen av de andra hundarna har gjort en ansats att kliva i lådan - Bitte! En klokgöte!







Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards