Direktlänk till inlägg 18 mars 2008

Dom är här nu!

Av Britta Hammarström - 18 mars 2008 19:35

Kortvarigt snötäcke, det mesta är redan borta, men det lär komma mer sägs det.

Eftersom det inte är någon tjäle i jorden, blir det ännu geggigare när snön smälter - ggrrrrr....


Vilka är det som är här? Jo, de vidriga småkrypen, bärare av Erlichia, TBE och Borrelios - tvi!!! Vilket existensberättigande har fästingar - absolut inget alls! Mat till småfåglar - ÄÄÄHHH! Det finns tillräckligt med kryp till småfuglarne.

Nu är flickorna Frontlinade - brukar hålla 5-6 veckor. Hittills har det fungerat bra på mina tre.

Hade Exspot till för några år sedan, då det plötsligt blev ett förfärligt kliande på västgötarna när de fick på sig Exspot - helt hysteriskt - det var bara att skölja bort det.

Halsband vågar jag inte ha, eftersom damerna hänger varandra om halsen så att säga.

 Så är vardagen tillbaka, ordningen återställd, tvätten tvättad och man ser att det behövs ett kraftigt tag på fönstren före påsk - om det nu är någon ide´, med tanke på att det verkar bli miserabelt väder ett tag framåt.


Trevlig träning på klubben i dag, med fika både i början och slutet. Hippie börjar haja det här med att svänga in rumpan vid halter och sättande, men det är en bit kvar.

Bitte börjar också få kläm på "stanna"  vid inkallande med ställande- det har tagit tid:0)

Stina var glad som en lärka och gjorde allt fortfortfort:0) Den lilla damen - mattes lilla pärla - lyssnade på vad jag sa häromdagen...

Det är så att herrarna Feldt, far Valle  och son Ruben, skall bo här några dagar fr o m 13/4 - inget bra koncept om Stina skulle löpa då.

Jag pratade med Stinba och sa "du gumman, kan du ta och svänga igång löpet nu, så att du blir klar tills grabbarna kommer".

"Självklart matte, tänkte inte på det", sa Stina och började löpa två dagar senare  - gullunge!


Apropos gullunge så vara alla mina tre gullungar här i dag. Eli käkade köttbullar och gurka! Det hemgjorda pot-moset (med smör i) passade inte honom, men väl hans syskon. Nåja, köttbullar och stora gurkbitar är väl ok - då får man efterrätt:0)


Det blir extra fart på springet och stojet när det är snö



Tänk att jag tycker att flickan är snygg  - för långa ben - pppffffuuuuiii!


I morgon skall mandrom till bergsprängaren och holka ur en tand, för att senare få någon slags krona - bara han bedövar (och det gör han pronto) så får han göra vad han vill - sådana där självplågare, som av någon underlig martyranledning  underkastar sig tandläkeri utan bedövning - nej tack, inget för mig - jag har heller  aldrig varit särskilt bekymrad över tandläkarbesök - har också hittills varit begåvad med "snälla" tänder.





 

 
 
Ingen bild

Karin

18 mars 2008 20:27

De små äckliga krypen, plockade bort två som satt sig på Deja på samma ställe. Det gjorde både ont och blev ett fult "hål". Jag hatar dem. Flott, som de heter på norska och avskys också av mitt brorsbarn Evelina som kom åkandes från Oslo i går.
Nog om detta// Karin

 
Ingen bild

Anna

19 mars 2008 10:16

Har också plockat fästingar på hundarna :(
Kan de verkligen fylla en funktion i näringskedjan?

 
Ingen bild

Sundin

19 mars 2008 10:23

Du kan prova Frontline i stället mot fästingarna det innehåller "ett annat gift" Paavo reagerar mot expot - det kryper i hela kroppen på honom och han far omkring och försöker "ta av sig pälsen" Zimon klarar det mesta men båda hundarna reagerar mot "halsbanden" med att få dålig glanslös päls vilket resulterar i håravfall och massor av damsugning. Det botas med avtaget halsband och en förlust på närmare 1000 pix, det kostar på att försöka så det får bli frontline - problemet då är att komma ihåg att fylla på depån.

 
Ingen bild

Britta

19 mars 2008 10:48

Hej Sundin :0)
Du kanske inte såg det i bloggen, men det är Frontline jag använder nu, sedan flera år tillbaka. Helt riktigt, man får inte låta det gå för lång tid mellan skvättarna.

 
Ingen bild

Sundin

19 mars 2008 12:18

Minnet är bra men kort - läste din blogg i går kväll men kom på att jag kanske skulle skriva något oxå - idag - hur som verkar det som om vi är överens.

 
Ingen bild

Larsson

19 mars 2008 13:55

Hej i stugan!

Vill bara önska en Glad Påsk!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards