Alla inlägg under oktober 2010

Av Britta Hammarström - 23 oktober 2010 22:44

...vaggar själen till ro.

Satt och läste - lyssnade till musik på CD,som flöt fram i bakgrunden....

Hittade den också på You Tube

Vilken fantastisk gåva dessa kompositörer hade!

http://www.youtube.com/watch?v=7OvsVSWB4TI


http://www.youtube.com/watch?v=gH1JMdWpJ54



Av Britta Hammarström - 23 oktober 2010 15:44

...inte blir det någon viltspårkurs i morgon inte (snörvel, hark, host...)

Har i alla fall gått en ordentlig prommis med vännerna - efter "drogning" med Alvedon och "snortning" av Nezeril - dock utan att bli särskilt hög   

Skönt ändå med frisk luft i lite grått men vindstilla höstväder. Det blir en sväng till om en stund.


Übrigens tillbringas tiden med slötittande på TV, the- och kaffesörpling och lite korsord - rätt trivsamt.

I går kväll hamnade jag på TCM-kanalen och där gavs 50-talsfilmen Mogambo (som tydligen betyder passion, på swahili), med Clark Gable, Ava Gardner och Grace Kelly - ja jösses.....

Blev nästan pinsam att titta på - kvinnosynen, huuuu, handel med vilda djur  huuuuu, fullkomlig slavbehandling av befolkningen, huuuu...mm mm...

Och så Grejsan och Ava, lika perfekt spacklade och piffigt klädda hela tiden - mitt i djungeln och under diverse olika strapatser. Clark Gables konto för hårpomada måste ha varit  gigantiskt   

Filmen var tydligen en riktig höjdare när den kom och nominerades till flera Oscars, vann också några andra vaddetnuvar-troféer.

Tror inte att den skulle vara samma hit om den lanserades i dag   







Av Britta Hammarström - 22 oktober 2010 13:33

 ...de långa kalsongernas natt   


Så här ser det ut hos mig i dag

  

Inte kommer snön att ligga kvar, men det är ändå en försmak av vad som komma skall...

Förra året kom snön också tidigt, försvann, men sedan vet vi ju hur det gick.....

Snö så in i......


Och mandrom är förkyld   rackarns också....

Får väl peta i mig ett par Alvedon och klä mig varmt på söndag, sista gången på viltspårkursen. Men blir vädret så uschligt som det spås, så vete katten.....

Det går att ta igen den gången senare, i fall av iråkad krankhet.


Vi tar det lugnt ett par dagar.....


Riktig sk-thöst   Utslag på armen, brak-allergireaktion (som faktiskt inte är riktigt bra än, varken allergin eller armen) hälsporre och så förkylning - blähhh.

Månne det är någon som sitter hemma och sticker voodoo-nålar i en docka liknande mig...???

Lyckas bra i så fall   









Av Britta Hammarström - 20 oktober 2010 19:16


Ledig tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning

Du får ansvar för följande områden:


- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön
: 0 kronor

Semester
: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav
: Honkön.

Önskvärt
: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer
:

1. Körkort
. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger 'Imse Vimse Spindel' och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef.
Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör.
Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg.
Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog.
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare.
Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör
. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör.
Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent.
Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).

Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt.
Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist.
Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare.
Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef.
Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!

 
 

Av Britta Hammarström - 19 oktober 2010 13:33

 Inte blev det sök och rally i dag inte  

Vi fick ju besök av tre små grå gentlemän - Valle, Ruben och Alex!

Trevlig fika- och pratstund

 


..och så släktporträtt förståss  

Alla har på sig bästa fotominen - utom "jaghatarattbliplåtad"-Stina...

  


Får bli söktjosan i morgon i stället.

Av Britta Hammarström - 18 oktober 2010 13:23

    


GRATTIS BÄSTA SYSTER HETSA!!

Säger Hippie till Fornborgens Heta Hera och matte Marie-Louise - de har nu gjort godkänt anlagsprov för viltspår!

 

Av Britta Hammarström - 18 oktober 2010 12:33

....tredje veckan av det takarbete som skulle ta tre arbetsdagar - himla tur att jag har ett fast pris på jobbet   

Inte bara jag, även grannar som också väntar på att få taket omlagt, börjar bli rätt så irriterade.

I dag har jag svavlat i telefonen på några av de eminenta planerarna - jo se det hade ju blivit alldeles fel i hela planeringen....

Nämen oj då, det har vi inte märkt  Nåja, det gjordes en del pudlar i telefonen och nu blir det väl lite mer fart på det hela.


Och NU! TARAAAAA!    GRATTIS

SÖREN och ANNIKA  STOLT OCH ASLAN!

Fornborgens Garp (Aslan) gjorde i i helgen godkänt vallanlagstest på Mårtensby Gård. Härligt!

Kennel Fornborgen har nu 5 collies med godkänt vallanlagstest. Förutom Aslan är det min Hippie, Mia och Ronnys Iris, Ingers Brasse och Barbros Issi.

 

I går var det näst sista gången på viltspårkursen. Vi har hittills haft en fantastisk tur med vädret - inte en droppe regn under fyra söndagar.

Viltspårarna i går var Hippie, Bitte, Duffy (irl terrier),Adam (golden), Elsa (blandras) och så Clintan (cairnterrier).

 

Hippie och Duffy fick svåra spår   . Jag kände mig som om jag var på väg uppför K2 vid ett par tillfällen...

Men hundarna löste sina uppgifter mycket väl - Hippie fick viltstörning vid ett tillfälle, men det syntes rätt tydligt på henne - det är bra att det händer, och att man  kan se det på hunden, annars kan det lätt bli förvirrande.

Bara att hoppas att man hajar det nästa gång det händer - för det kommer det att göra.

 

Alla hundarna gjorde jättebra ifrån sig, man ser att de blir allt säkrare. Det är så fantastiskt att se hur de verkligen tänker när det blir snurr i någon vinkel eller spåret har "blåst iväg" en bit. Då analyserar de, man ser hur det riktigt ryker i knoppen på dem - tillbaka i spåret, kolla, ruska på sig, fnysa ren nosen och så på´t igen.

Jag gick Bittes spår själv. Min hälsporre var vid det laget (runt kl 15) så elak att om jag satt mig och väntat på "fröken" så hade jag inte klarat att gå spåret. Bitte får ha Marita i släptåg nästa gång - jag vill gärna höra vad hon tycker om Bittes spårning. Måste säga att jag är jätteimpad av henne själv. Snoken i backen som om den var fastlimmad, oerhört koncentrerad och målmedveten - och den lilla råttan t o m morrar  när hon fått tag i skånken och huvva så förskräckt matte blir  närå, hon lämnar ifrån sig skånken i utbyte mot korvbitar, men liiite motvilligt.

 

Vi var hemma vid 16-blecket, vädrade alla tre, gav dem mat och sedan blev det raklång i sängen en timme - så skönt, så skönt!

Serverades jättegod middag hos U. och L. Underbart att sätta sig vid dukat bord efter en lång och rätt jobbig dag i skogen.

 

Jaha, just nu är det buller och bång på mitt tak - det läggs tegel för glatta livet. Har to m sett att diverse plåtdetaljer anlänt ......blir nog färdigt det här också.

Men sedan - tänker jag inte byta en planka till på det här huset under de närmaste 10 åren - tror jag i alla fall  

(och om jag nu får vara vid sådan hälsa att jag faktiskt kan bo kvar här i 10 år till) 

 

I morgon blir det sökträning i skogen ovanför klubbstugan.

Småttingarna får roa sig med rallylydnad - och dom har verkligen roligt när vi tränar det !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Britta Hammarström - 15 oktober 2010 17:12

...känner jag mig lite o-bloggig....men får väl skriva av mig lite ändå...

Har mest hållit på att jaga takläggarna med blåslampa de senaste dagarna. Takläggeriet började förra måndagen - på min husvägg sitter en arbetsorder upptejpad, sista raden säger: 3 arbetsdagar!

I dag är vi uppe i 10 arbetsdagar och i dag (halleluja) har det kommit tegel och nästan ena sidan av taket är lagd. Grabbarna som jobbar vet nog vad dom gör, men nissarna som basar för  jobbet borde nog ta en kurs i tidsplanering.

Ingen här i fredags - då var i alla fall pappen på och en presenning kom på i stor hast. Måndag - hallååååå...

Nja, då skulle ju huset mitt över gatan bli av med gamla teglet.....

Tisdag - spikades läkt, men inte all läkt....ringde och frågade hur det var tänkt - jo teglet skulle nog komma i morgon onsdag.

Onsdag - inget tegel, inga gubbar på taket - jo se teglet kommer i morgon torsdag.....

Torsdag - inget tegel, men några gubbar spikade färdigt läkten. Ringde - skulle inte plåtarna runt takfönstren målas och även skorstenen? innan  teglet las ? Jorå, vi ska rostskyddsmåla och sen´målar vi två gånger - närdå? Jo men det ska bli gjort sörru....

Fredag - gubbs vandrar runt och väntar....på teglet......och väntar.....

Hur blir det med målningen? Jo vi väntar på att Tommy ska komma med rostskyddsfärgen.....

T.kom så småningom och det målas förvisso med rostskyddsfärg. Kl 12 45 kom lastbilen med tegel och det började lastas upp på taket.

Och nu är då nästan ena sidan lagd - gubbsen har dragit och ses väl inte igen  förrän på måndag.Blir intressant att se hur de ska lyckas måla skorsten och plåtar svarta, utan att kladda ner teglet....


Nääää, tacka vet jag Andrei!!!!!


Fick ett mail med en del roliga bilder - den här gillar jag bäst

  



Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards