Alla inlägg under december 2010

Av Britta Hammarström - 22 december 2010 16:31

Då man inte vet hur man kommer att må i morgon.....

så gör jag så här...


        

Av Britta Hammarström - 22 december 2010 15:41

.... Montezumas hämnd drabba även mig. Valda delar av familjen är dock drabbade, men på bättringsvägen, kräklandet har upphört.

Och vi som träffades allihop i måndags kväll...huuu....

Då var vi på Hard Rock Café och firade Sams 18-årsdag. Kul plejs och gott käk - men så mycket  

Tror dock inte att det var käket som startade magsjukan, vi åt i princip samma sak allihop och inte alls något julbord. Nä, det kommer nog från Elis dagis (som det mesta....)

Jaha, vi får se hur det blir på julafton - firar man den ensam, med en del av familjen, med hela familjen eller i splendid isolation i badrummet   


Drog till Ikea i går och gav mig själv en fåtölj och ett soffbord i julklapp. Har varit på väg i flera år, men nu fick det ske.

Glasbordet har hängt med i....tja....säkert bortåt 30 år, har gjort god tjänst, men börjar nu bli repigt och dant, ett elände att hålla rent dessutom. Man torkar med fönsterputs, vänder ryggen till och så är det dags igen. Snurrfåtöljen (ledur) fick Peter när han fyllde 50, den är 21 år och har hållit sig fint, men jag är trött på'n.

Får se om Sam eller Lisa har plats för den.

Nu blev det en fåtölj Poäng med grå fårskinnsplymå - jätteskön att sitta i, bordet minns jag inte vad det heter, men det är helt ok.


Bordet fanns, fåtöljstommen fanns, dock ej plymån, skulle komma i dag. Jaja, fick väl bli en sväng till då....

Monterade ihop bordet, gick väldigt lätt och bra. Väntade med att packa upp fåtöljstommen, kände att den stackars vänsterhanden hade fått nog.

På förmiddagen i dag öppnade jag fåtöljpaketet - rackarns! Inte ek utan ett mörkare träslag - ähh, strunt samma, det får bli den här. Orkar inte släpa tillbaka eländet och släpa hem ett nytt.

Fåtöljen var lite knepigare att få ihop, men det gick.

Ringde Ikea för att vara säker på att plymån fanns inne i dag. Ikeas växel hade klappat ihop "tekniska problem, vi kan inte nås". Man rekommenderades att gå in på hemsidan för att kolla t ex lagerstatus.

Sagt och kollat - inte fanken fanns plymån i Barkarby i dag  inte...

Fanns dock i Kungens Kurva - bara att bege sig till färjan och åka över. På ett par dagar har isen lagt sig så tjockt att färjan lät som den värsta isbrytare - tur att den går så ofta.

Vistelsen på Ikea varade i ca 25 min. varav ungefär 15 gick åt till att stå i kassakön. Plymån dök jag på i lagret på nolltid.Nu har fåtöljen fått sin klädsel och fungerar utmärkt.

Själv sitter jag oftast i soffan - vännerna blir så sura om jag sitter i fåtölj, då kan ju inte dom vara med.


En promenad blev det på förmiddagen, då var det bara -14,5, nu är det redan -20,1 - i natt var det -24,5 - nää, blir ingen mer prommis. Det blir tomten som gäller. Bitte stackarn' får ju gå i koppel och kan inte röra sig lika mycket som de andra två, hon får köldkramp ibland.

Vi ägnar oss åt de två roliga aktiveringsspelen istället (från Nina Ottosson). Köpte dem på mässan - mycket populära!

Och så blir det julklappsinslagning och ugnsbakning av skinka.





 

Av Britta Hammarström - 20 december 2010 10:30

Opp, Amaryllis! Vakna min lilla!
      Vädret är stilla,
      luften sval.


Så skrev C M Bellman - mne det är icke förenligt med vädret här i dag (och förmodligen ingen annanstans i Sverige heller). Ca-10, blåser och snöar .

Jag får glädjas åt min egen praktfullt blommande Amaryllis. Har ett par till på gång, men de kommer nog inte att blomma förrän i januari någon gång, men det är välkommet det med.



Och så är årets Stora Stockholm över. Jag har väldigt dålig pejl på hur det gick i ringarna och i finalen. Står man i montern är det full sysselsättning.Vet bara att Nora blev BIR och Kjelle Käpphäst BIM, bland västgötarna - grattis!!!

Karin och jag hade sista passet på söndagen, vi hörde jubel och musik från stora ringen, men hade fullt sjå med att plocka ihop montern när klockan blev fem. Karins man kom och hjälpte oss, vi lassade jättevagn och pirra fulla och släpade iväg det hela mot bilarna. Ute var det omöjligt att förflytta vagn och pirra, bilarna hämtades och vi lastade in.

Det råder alltid fullständigt kaos efter St.Sthlm Alla vill iväg så fort som möjligt, bilar och bussar står hur som helst och folk knör sig fram med allt bagage så gott det går.

I går var det extra strssigt, alla ville iväg innan väglaget blev ännu värre! Vilket iofs nästan var omöjligt.

Det var bland det värsta underlag jag kört på, som att åka på en icke plogad isrink - fy tjyven så läbbigt det var!

Och stackars alla som måste åka långt, måtte de ha kommit hem välbehållna.


Asså - faktum är att vi bbörjar bli liiiite trötta och rätt sönderklappade - ere' inte dags att åka hem nu.....





    

Av Britta Hammarström - 18 december 2010 17:04

Jag kanske har fel, men jag upplevde att det var fler besökare än vanligt - definitivt fler som stannade, tittade, frågade, gullade/klappade vid västgötaspetsmontern.

Också fler som faktiskt visste vad detta är för typ av hund, vad den "jobbar" med och hur den är att ha i familjen.


Vi har fått en hel del positiva omdömen om montern, men SKK tyckte inte att vi skulle ha något pris i år - det tutilurades lite här och där, men inte hos oss..  


Våra små vänner uppför sig så trevligt i montern, kliver fram och hälsar på alla,och låter sig bli klappade och fotograferade. Vi har en bänk vid ena kortsidan - toppen! Där hoppar götarna upp och kommer på så sätt närmare publikum, så att man också kan pussa dom!!

Väldigt skönt dock att ha tre pass/dag - efter ca tre timmars omklappning och gullning ser man hur det börjar bli rätt tomt i ögonen på småfolket   - men dom ställer upp!

Förfärligt väder i dag! Blåser hårt och snöar, inte riktiga flingor utan små iskorn - isch! Snorhalt på vägarna.

Har hämtat Hippie, som varit hos kompisen Birgitta och flattarna Nadja och Bobby och ska vara där i morgon igen - utmärkt bra ställe att vara på  

Morgondagens pass är mellan 15-17, sedan ska Karin och jag riva montern, men det blir inte så komplicerat.

Jag tror vi lägger oss på sängen och läser en stund......



Av Britta Hammarström - 17 december 2010 21:53

..de två glada götarna på bänken med fårskinn är inte uppstoppade eller tovade - är i högsta grad live - det är Anna Jaranders Asco och Britta Asps Ida som provåker bänken.

Av Britta Hammarström - 17 december 2010 21:13

..visa en bild på västgötarnas rasmonter på Stora Stockholm-utställningen.

Vi som gjorde den (Karin Ernflo, jag själv, Britta Asp och Anna Jarander) är väldigt nöjda och sänder ett varmt tack till Historiska muséet, som hyrt ut de fina föremålen.

Hängselkjol,halsband, hjälm, brynja,svärd med skida, läderskor,flinta, eldstål och stekjärn.

Pricken över i-et är Annas otroligt fina tovade västgötar.

Bokstäverna med det häftiga textsnittet har jag fått från min son Jan - tog några timmar att klippa ut dem...

Karin och jag hjälptes åt att klistra dem på textkartong - himla petjobb, men vi är nöjda.

Plastgalgen som hängselkjolen hänger i, byts ut mot betydligt äldre typ av trägalge i morgon bitti. Skålen på bordet fylls med pepparkakor.

Återstår nu bara att se vad besökarna tycker om vår monter...

  


Av Britta Hammarström - 17 december 2010 13:12

...vi behöver oroa oss för en grön jul  

Enligt SMHI blir det väldigt vitt och tämligen kallt fram till och över julhelgen.

I går skottade jag fyra gånger   När jag avslutat sista skottningspasset och gått in - då kom plogen....

Vilket iofs är bra, gatan var väldigt snömoddig, men si då får man en rejäl vall vid infarten. Bara att bita ihop och dra ut igen. Hade jag inte tagit bort vallen i går, så hade man väl fått spränga bort den i dag.

Snöade duktigt i natt också - ut och skotta! Nu är det så myckat att jag fått skotta upp ett antal gångar på baksidan, för vännerna - precis som förra vintern.

När jag var klar med allt och backat ut bilen en bit på gången, för att kunna borsta av den ordentligt - DÅ kom hela taket   ..

ner på garagegången och trappan till pannrummet. Tung som bly är snön - jag jobbade på lite men kände rätt snart att nu hade min vänsterhand fått ungefär dubbelt så mycket som den tål - nu fick det banne mig vara nog! Kommer att få hjälp med det som är kvar  av kompisen Lasse - heders!


Bilen är lastad med prylar till västgötaspetsmontern - Karin har resten. Vi ska träffas på Mässan kl 16 - kommer nog att ta lite tid att ta sig dit.

Förmiddagspromenaden gick ner till sjön, dock ej över mitt fält - omöjligt att ta sig fram där - nä, fick gå gatan upp, pulsa över en vall och sedan ner till grusvägen. Den leder till en pumpstation nere vid sjön, så den vägen plogas alltid väldigt snabbt - mycket bra! Bitte ska ju absolut inte gå i djup snö, så nu blir det till att ännu mer klura ut var vi kan gå.

Blir väl att hasa fram och tillbaka på grusvägen i några veckor - kuuul!   

 

Jodå, jag är vaken, men jag ligger så himla skönt.......

Måste du bädda sängen precis nu?

  






Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards