Direktlänk till inlägg 21 februari 2010

Liite tokig är man nog....

Av Britta Hammarström - 21 februari 2010 16:19

Upp 05 30 i morse. in i duschen, på med kläderna och ut och skotta bort plogsträngen (bautaformat) vid infarten.

Frukost, vännerna hade redan käkat och varit en sväng på baksidan - det måste ha kommit minst 4 dm snö sedan i går morse   Mina fina gångar syntes inte ett skvatt av. Tjejerna rapidkissade och slängde sig in igen.

Kupévärmaren hade stått på halvfart hela natten i bilen -  utetemp i morse - 16!

Tog så vännerna för en lite ordentligare rastning - försökte gå på fältet - fetglöm det!!!! Vi vände efter 20 meter - omöjligt att ta sig fram.

Gick gatan upp och tänkte gå den lilla cypressallén ner till grusvägen mot sjön - jaaahaaa, hur gör vi här nu då   Här var en snövall som gick till brösthöjd på mig....

Tja, vovvarna skuttade ju över galant och jag klättrade på, inte riktigt lika galant, men över kom jag.

Pulsa, pulsa, men inte  lika illa som på fältet, grusvägen var inte plogad, men där gick att ta sig fram. Nödig rastning utfördes och så kämpade vi oss tillbaka hem.


Ner till färjan,i en varm och skön bil, där var ett knak och ett brak av isflak runtom, men färjan knogade på till Slagsta-sidan.

Så körde jag vidare mot Viksbergs ridhus - jojomensan,nu var det tävlingsdags igen!

Ringde för säkerhets skull och kollade att vägen var farbar och att det hela inte var inställt.

Gick bra att ta sig dit, även om vägen inte var plogad - men körde man lugnt och fint så.....

13 ekipage var anmälda i klass II -  6 kom    Vi borde egentligen ha fått medalj för tapperhet i fält - eller för att vi var en samling knasbollar - stryk det som ej önskas  

Hade varit stort manfall i klass I också.

Nåja, den här gången gick det inte lika bra - kände redan för några dagar sedan att Hippie började "lossna i kanterna" lite. Inte så att hon inte vill, eller har "glömt" - nej, bara en viss distans, okoncentration.

Det hon gjorde bra, gjorde hon kanonbra, men två feta nollor blev det.

(och nu kommer bortförklaringarna   )

Domaren hade röd toppluva....

Ljuset var fel.....


Närå...

Breda vita plastband som markering runt rutan - gillades inte, måste kollas!!!

Alltså blir det träning med breda vita plastband ! Sågspån och smala band har vi varit med om - inga problem.

Apporteringen - sprang ut, stod vid apporten och funderade, jag fick ge dubbelkommando, då körde hon ner nosen och tog apporten, men fick samtidigt nosen full med sågspån - tvii, atcchii - nä, den får ligga...

Ack ja, ack ja...

Nu är det bara att invänta löpet....

Och vänta med nästa tävling.....


Så var det  hemåkning och fortsatt skottning.....

Nu har några duktiga personer (läs, hundägare) trampat upp åtminstone en stig på fältet, så vi har kunnat ta oss till (den nu plogade) grusvägen och gå en lite ordentligare promenad.


Nu blir det en lugn söndagskväll.






 
 
Irene

Irene

22 februari 2010 08:11

Alltså, jag tycker ni varit värda en olympisk medalj av ädlaste valör för er heroiska insats! Intervjuer i tv... reportage i tidningarna... och sådär! Mottagningskommitté när ni kom hem, är väl det minsta man kunde begära?

http://vastgotaspetsochtradgard.blogspot.com

 
Britta

Britta

22 februari 2010 08:27

Dotter med man - Hippies uppfödare - bjussade på fika på eftermiddagen. Kände mig väl omhändertagen :0)

http://www.oxberget.se

 
Bitte

Bitte

22 februari 2010 12:00

Du Britta!
Har funderat på det du skrev om att du inte är nervös/spänd/konstig (stryk ev) vid tävling längre. Avundsvärt! Jg var inte nervös/konstig/spänd när jag tävlade Beardisen i klass 1 och två (sen satte non ner tassen och tyckte att det räckte). Inte heller med Briarden – förrän i elit. Då blev det plötsligt så VIKTIGT och alla andra var så ERFARNA och så så snabba (läs: border collies). Tidigare hade jag bara tyckt att, äh, det här kan vi ju. Och att det var så rasande roligt att gå in på planen och jobba med sin duktiga vovve. Men nu är jag nervös ända tills jag går in på planen och kanske genom fria följet också och det är ju inte bra. Åh, ge mig ett bra tips och ett användbart råd!

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Britta

Britta

22 februari 2010 12:53

Hej Bitte!
Det är svårt att ge ett råd som stensäkert skulle passa just dig...
Det låter ju ändå som om du har rätt bra koll på nerverna.
Samlad och koncentrerad skall man ju vara och helt fokuserad på sin hund och inget annat - men det tror jag att du är.
Är du säker på att du är nervös under fria följet? Inte bara superkoncentrerad?

Det jag verkligen trummar in i mitt huvud är just att det här gäller BARA mig och min hund - går det bra, då har jag lyckats träna rätt, går det mindre bra, då är felet mitt och ingen annans.
Förra gången vi tävlade kände jag att Hippie var "helt i min hand", hon var fokuserad, glad och helt "med".
I går visste jag att det inte skulle gå lika bra - kände som jag sa - någon vecka innan att den där "superkontakten" hade glidit iväg, vi var inte riktigt på samma våglängd. Hormonerna rörde till det :0)
Dock fanns ingen direkt anledning att inte tävla - Hippie var inte sjuk, visade inte på något vis att hon inte "ville".
Tävlingen gav oss båda ytterligare lite erfarenhet - och eftersom jag inte "surar" om det inte går lika bra varje gång, så blir heller inte hunden negativt påverkad.
Bra resultat - kanonkul - det lever man på ett bra tag :0)
Mindre bra resultat - äh, solen går upp i morgon också och det kommer en ny tävling så småningom.

För min egen del tror jag att det är den inställningen som gör att jag inte är nervös - det handlar inte om kronjuvelerna - det handlar om att jag och min kompis skall in och jobba lite ihop.

Det är ju så många bitar som skall passa ihop - speciellt i elitklass! Sk-t i BC:arna :0)
Titta på vad som gick bättre för dig och din hund den här gången jämfört med förra gången!
Det kan vara rakare sättande.... snyggt hopp.... inget tugg på apporten....ta rätt apport.....
Det finns alltid några små guldkorn att plocka ut :0)


http://www.oxberget.se

 
Bitte

Bitte

23 februari 2010 14:27

Du har förstås rätt, Britta! Och ja, jag försöker verkligen vara fokuserad och jag kan ärligen säga: jag blir ALDRIG irriterad på Cirkus. Hon är så oerhört arbetsvillig och angelägen om att jobba tillsammans med mig. Men jag får erkänna att hjärtat sjunker som en sten när jag går in och känner att min fantastiska, duktiga vovve är osäker och bekymrad. Hon är ju en stor hund och blir därför inte så smidig och snabb i sättandena (kan bli lite "schäfertramp" om hon är osäker). Får vi dessutom "sakta march" i början av fria följer hiner hon sjunka rejält. I "dumrutan" måste jag vara så väldigt varsam med mina kommandon för att hon inte ska bli tryckt (hon är väldigt förig). Sen kommer de moment då hon arbetar från mig och där ligger vi på i snitt 9: rutan, dirigerad aportering, metall över hinder. Vittringspinarna är säkra. Och fjärren en katastrof eftersom hon åter blir väldigt låg. Så förmedlar jag naturligtvis det: nu kommer den katastrofala fjärren... Men vi jobbar med varandra och klurar och försöker och är så varsamma. Och f.n den som ger sig. För det är ju så kul! Och det är roligt att diskutera det också, eller hur?

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Britta

Britta

23 februari 2010 15:48

Ja du - den dag ALLT fungerar perfekt........
Tänkte på fjärren - hur tränar du den?
Om du bryter ner momentet i småbitar (men det kanske du har gjort) och bara gör ett enda stå från ligg eller sitt, ett enda sitt från stå eller ligg - o s v och så belöning direkt - inte kör hela serien med upprepning av alla lägesändringar...
Och kanske ibland kör fjärren från jättelångt avstånd....och nästa gång nära..

Och visst överför vi känslor till vovvarna! Dom läser ju oss med millimeterprecision!
Själv säger jag ärligt - jag tycker att elitlydnaden är urtrist! Tänker mig att Hippie skall få LPII, sedan fokuserar vi helt på brukslydnaden och söket , som jag tycker är betydligt roligare!
med västgötarna blir det rallylydnad - en befrielse!!!!

Nä, jag har hållit på med "lydnadslydnaden" sedan -81, ok fått fram två lydnadschampions och är jättestolt över goldenflickan Rakel och västgötaflickan Clara - men jag tänker nog inte ödla mer krut på det.

Du kanske skulle pröva på rallylydnaden med din polare? Jag garanterar att de tkommer att "lyfta" henne och öka kontakten ännu mer.




http://www.oxberget.se

 
Bitte

Bitte

28 februari 2010 18:51

Britta!
Hur jag tränar fjärren? På ALLA sätt! Jag lovar, jag har verkligen provat allt jag kan komma på. Men i vinter har vi bara tränat teknik - ligga på rätt sätt, bara belöna snabbhet ch exakthet, på nära håll och i korta pass. Möjligen, möjligen kan vi vara en pyttebit på väg...
Rallylydnad känns inte rätt i det här läget. Har ju jobbar bort dubbelkommandon och hjälper successivt.
Nu hoppas jag på barmark till träningstävlingarna i grannklubbarna. Och två inbokade träningstillfällen med riktigt, riktigt suveräna tränare i mars och april.

http://www.dietdog.se/dogblogg

 
Britta

Britta

28 februari 2010 20:02

Hoppas att träningstillfällena i mars och april ger bra resultat!
Det brukar ju vara en rejäl kick - att träffa riktigt kunnigt folk!
Det är ju just det där - att någon står och verkligen iakttar vad man gör och så - heureka - kommer ett kanonbra råd!
Ofta (så har i alla fall jag upplevt det) så tänker man "men så himla självklart, varför tänkte jag inte så"....
Best of luck!

Ser själv fram emot kennel Fornborgens träningsläger på Gålö i maj - där vi också har två superdupertränare! De var även med förra året - Camilla Johansson och Anders Sjöstrand - otroligt duktiga, med diger erfarenhet och bra på att vidarebefordra sina kunskaper.

http://www.oxberget.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britta Hammarström - 15 november 2012 18:50

I går var det glad familjeträff på Skytteholms golfbana - västgötaspetsfamiljeträff! 8 götar och en collie flängde runt och hade kul. Mina tre - Stina,Bitte, Skrållan och Hippie förståss- och så matte Birgitta och grabbarna Feldt-von Otter, Valle (...

Av Britta Hammarström - 6 oktober 2012 17:26

.....efter mycket funderande har min lilla hjärna kommit fram till detta:   Jag har bloggat sedan 2007, snart 6 år. Jag tänker inte ta bort bloggen - förutsatt att inte själva sajten tänker lägga av. Har haft lite tankar på att flytta den till ...

Av Britta Hammarström - 28 september 2012 20:14

.....bara lite "snapshots" från dagens eftermiddagspromenad i Myra. Lite gråmulet, men ändå en vacker och framför allt fridfull prommis.   Ormbunkar är vackra även när di är vissna.         Collie...      Bitvis ganska brant ......

Av Britta Hammarström - 26 september 2012 20:54

I dag åt vi lunch hos Ida med matte, i Järfälla. (Ida = dotter till Bitte och mamma till "mina" valpar från förra sommaren). Idas matte Britta Asp har stor del i den kullen, hon "lånade ut" Ida och ställde upp alldeles otroligt fint under hela tiden,...

Av Britta Hammarström - 24 september 2012 18:15

...att fullkomligt bombardera oss med sin fantastiska färgprakt - liksom för att mildra det bistra och ofrånkomliga faktum vi står inför  - nämligen  att nu är " de långa kalsongernas natt " väldigt nära...   Mina dahlior går nu på 10:e året. Blo...

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards