Alla inlägg under november 2009

Av Britta Hammarström - 26 november 2009 10:33


*fniss*



Subject: Dog for Sale


A guy is driving around the backwoods of Montana and he sees a sign in front of a broken down shanty-style house: 'Talking Dog For Sale.' He rings the bell and the owner appears and tells him the dog is in the backyard.

The guy goes into the backyard and sees a nice looking Labrador retriever sitting there.

'You talk?' he asks.

'Yep,' the Lab replies.

After the guy recovers from the shock of hearing a dog talk, he says 'So, what's your story?'

The Lab looks up and says, 'Well, I discovered that I could talk when I was pretty young. I wanted to help the government, so I told the CIA. In no time at all they had me jetting from country to country, sitting in rooms with spies and world leaders, because no one figured a dog would be eavesdropping.'
'I was one of their most valuable spies for eight years running. But the jetting around really tired me out, and I knew I wasn't getting any younger so I decided to settle down. I signed up for a job at the airport to do some undercover security, wandering near suspicious characters and listening in. I uncovered some incredible dealings and was awarded a batch of medals.' 'I got married, had a mess of puppies, and now I'm just retired.'

The guy is amazed. He goes back in and asks the owner what he wants for the dog.

'Ten dollars,' the guy says.

'Ten dollars? This dog is amazing! Why on earth are you selling him so cheap?'

'Because he's a liar. He never did any of that shit.  



  








     

Av Britta Hammarström - 25 november 2009 18:35

I morse blev det lite tidigare revelj än vanligt - uppe, duschad och påklädd kl 07 00. 08 30 på klubben, rastning av alla tre på golfbanan.

Kl 09 00 samling utanför stugan. Vår onsdags-sökgrupp hade hyrt in Lena Enström för en "relationsdag".

Lena och en elev till henne, blivande jaktinstruktör Kicki kom. Snabb fika, lite presentation och så gick vi ut och började med hundarna.

Var och en fick gå med sin hund (bara gå, inget "lydnadspass"), Lena tittade på samspel, signaler, korrigeringar, beröm,belöning, kroppsspråk , både hos förare och hund,attityder.....


Otroligt lärorikt och många "aha"-upplevelser. Lena går efter Barbro Börjessons

"fyra enkla steg"-metod - lättfattligt, rättvist mot hunden  - och! Som det mesta som kommer från Barbro - så fullständigt självklart....om man bara kommit på det...Glad

Vi fick alla god respons från våra hundar, varje hund gicks noggrannt igenom och här fanns inget schablontänkande - Lena behandlade varje hund (och förare) efter just deras förutsättningar och behov.


Det blev en intensiv dag - 8 hundar gicks igenom, sedan lunch med muntlig genomgång av hundarna igen inför eftermiddagspasset.

På förmiddagen handlade det i huvudsak om relationen förare-hund, på eftermiddagen utökade vi detta lite med olika situationer i sökarbetet, där vi kände att nya impulser kunde vara bra. Var och en hade sin lilla "grej" som behöver putsas upp och tittas på.

Visst - vi har en god kunskapsbank i vår grupp, alla har hållit på med sök tämligen länge och har jobbat med flera hundar - men inget går upp mot den "kick" och "vitamininjektion" man får, när det kommer en duktig instruktör utifrån, med nya fräscha idéer och tänk och som ser på oss med "objektiva" ögon.


Det är så himla lätt att stagnera i träningen, att det går slentrian i den - även om vi nog kan anses vara rätt kreativa i vår grupp, tänker och klurar så fort någon kör fast, testar nya idéer.....

Men - till slut behöver man ny "input" - och det fick vi verkligen i dag!


Jag fick (tyvärr) lämna gruppen innan de två sista hundarna var klara - dags för Elihämtning.

Eftersom de flesta i gruppen har mer än en hund, så blev det lite "kom-och-gå"under dagen, hundar behövde rastas (och vi också) - men man hade inte lust att egentligen missa en enda minut.


Och tänk hörni, så underbart - nu fullkomligt vrääääker regnet ner utanför - men sluuuuuta nu då Skrikandes








Av Britta Hammarström - 24 november 2009 19:42

I dag blev det lite träning

( nu är hon igång igen, den hemska människan Flört)

Bitte höll på att spränga burdörren när hon insåg att hon skulle få på sig sin lilla "bikini" och leta folk - halleluja!

Vi var hela sex stycken i "den lilla sökgruppen" - som alltså inte är så liten längre, nu får vi införa anteckningsblock och struktur där också!

Alla var dock mycket disciplinerade, hundar värmdes upp och hämtades i god ordning, inga "vänteluckor" uppstod.


Vid fikat efteråt deltog ett antal övriga klubbkompisar som också var där och tränade lite olika saker.

Nu blev det upprop till träningstävling! Kul, det var längesedan. Det blir  en tocken den 5/12.


Efter kort rastning fick Hippie jobba lite på appellplan- lika glad hon!

Slutligen gick jag och Monica med våra vänner, mina tre och Monicas lilla rara pudelflicka Sassa en sväng på golfbanan. Stina fick stå över i dag, vi gör nåt´i morgon...


Och var kom nu rubriken "kottar" in i sammanhanget?

Jo - när vi var uppe i skogen och tränade sök, lät det plötsligt som om det kom hästar!!

Jag tittade, men  såg inga hästar, däremot såg jag grankottar som dråsade i backen - i stort sett oavbrutet ramlade det ned stora och små kottar - och dom lät!

Jag har aldrig tidigare sett så många kottar trilla på en gång. Det satt en del fåglar högt upp i träden och förmodligen "hjälpte dom till" med kottramlandet.

Är det så månne, att kottarna är "mogna"nu , fåglarna plockade frön ur dem och då trillar di ner?

Inget ämne värt vetenskaplig analys, utredning och skriftlig dokumentation - bara  en liten kul grej att fundera över när man åkte hemGlad

Av Britta Hammarström - 23 november 2009 17:05

I dag blev det promenad på Lovö. Varken Marianne eller Sören har gått Rävstensslingan förut, nu var det dags.

Vi knallade iväg med våra 7 hundar, Stina, Bitte och Hippie, Mariannes Fia och Exi och så Sören med Azlan och daghunden Rocky (snäll, glad kastrerad hane, blandras mellan leonberger, stövare och setter!)

Hundarna hade inga som helst problem att promenixa ihop, lugn och trivsam flock som ömsom jagade varandra, ömsom sniffade...eller badade lite....eller hoppade upp på stenar....

Azlan hajade inte riktigt att Bitte faktiskt slutat löpa, han fliiiirtade med henne och hon svor åt honom, Azlan flinade och försökte igen - Bitte svor ännu mer....men det var inte så allvarligt, verkade mest som om båda två hade lite kul åt det hela.

Här ser man alla utom Bitte, hon står framför Azlan och hutar åt honom - kolla hans svans Glad "hehe, kul brud"


Här har nästan alla fastnat för samma sida i tidningen - kan det vara skvallerspalten??



Och här har vi hela det fina gänget, när vi kom tillbaka till bilarna.

        


Sören, Azlan och Rocky avvek mot hemmet, Marianne och jag åkte till närliggande Brostugan (vid Drottningholm), drack choklad med vispgrädde och åt macka + smarrigt havreflarn Tungan ute



När jag var barn och tonåring, åkte vi skidor eller spark på isen ändå från mitt hem i Smedslätten och till Brostugan - även då för intag av choklad med vispgrädde. När stora Nockebybron byggdes fick Brostugan flyttas, den rullades på stockar till den plats där den ligger nu.

Detta (bl a ) står på webben om Brostugan

"Själva huset är från 1700-talet. I en del av huset bodde brovaktaren som tog broavgift. Den andra delen av huset hyrdes ut som sommarnöje till stockholmare. En av dem var författaren Hjalmar Söderberg. Vid 1930- talet började upprustningen av Brostugan till en kaffeservering. 1934 införskaffades bord, stolar och bänkar från NK. Det roliga är att det fortfarande är den inredningen som används i Brostugan. Verandapelarna på västra gaveln har en gång varit placerade i rikssalen på Stockholms slott. De fördes över till Drottningholm av Gustav den III. "



Och så fick jag den här länken i dag - det gick inte många sekunder förrän man satt där med tårar i ögonen - farbrorn är 97 år gammal!!!!!! Taxen verkar ju inte purung den heller...

Det tog ett tag innan jag fick igång länken, men det gick - enjoy!!!


http://vimeo.com/7356697




Av Britta Hammarström - 22 november 2009 16:55

Gårdagskvällen förflöt under glam och tornej i glada vänners lagSkrattande 

Gästerna for hemåt vid 23-tiden, alla hade ju sina vovvar att tänka på.

När vi hade hunnit till kaffet och jag skulle ta in kannan, tänkte jag slänga på en panna till för säkerhets skull - då blev det nermörkt i hela kåken - jordfelsbrytaren slog till, eller ifrån, hur man nu vill se det. Jag provade en gång till, i med kontakten - kolsvart! Vi klarade oss dock med det kaffe som var, annars hade det ju gått att välja annat väggurtag. Hmmmm, nydragen el.......

Kollade upp det hela i morse och si! Då visade det sig att det var skarvsladden och inte alls väggurtaget som fallerade - bort med den skarvsladden!


Är just hemkommen från Collieklubbens Östra LO:s årsmöte. Lugnt och fridfullt, årsmötesförhandlingarna klarades raskt av utan några som helst åthävor. Så blev det utdelning av KM-priser och vandringspriser. Avgående ordförande Mia (som suttit i styrelsen i 11 år!) berättade att det aldrig varit så många som ansökt om de olika priserna - alltså finns det många aktiva collieägare inom Östras område - kul!

Fornborgen-hundarna höll sig verkligen framme, både gällande KM-priser och vandringspriser.

Här är Bettan till vänster med en tredjeplacering  i KM appellklass och en andraplacering i KM lydnadsklass I  och Kennel Triporas vandringspris till aktivaste collie- som alltså är Fornborgens Gamma.

Hippie (Fornborgens Helylle Heidi) blev klubbmästare i lydnadsklass I och fick även Östras hederspris till bästa lyudnadsklass I collie.

Hippies kullsyster Exi (Fornborgens Häftiga Häxa) och stolt matte erövrade kennel Fornborgens vandringspris till bästa appellcollie och Exi blev då också klubbmästare i appellklass.


Här är klubbmästare Hippie herself med sina pokaler


  


Samlat stort grattis till övriga som kammade hem KM- och vandringspriser Skrattande




Av Britta Hammarström - 20 november 2009 18:00

Jaha, den kom och gick igen efter några timmar - men man njööt så länge det varadeGlad I går kväll var det som vanligt igen - kraftigt regn.....

I dag har vi tacknämligt nog sluppit regn, litte duggdimmigt och grått....

Kompisen Birgitta och jag tog Rävstensslingan  - tänk så roligt det är att ha hundkompisar som också är pangisar, som man kan gå tillsammans med i princip när som helst Skrattande

Vi halkade runt slingan, där var verkligen både geggigt och halt, men hundarna hade hur kul som helst. Hippie hängde på flatpojken Bobby och dom två  lyckades hitta de flesta stora vattenpölarna och klafsade glatt runt i dom.Flat-flickan Nadja badar också, men inte lika frenetiskt som Bobby.

Stina och Bitte - dom tittar bara på badgalningarna. Bitte tycker att man skall bada i sjön (hur mycket som helst) och Stina tycker inte att man behöver bada alls - möjligen gå lite i strandkanten.


Dagen började med leverans av bil till Mulle Meck. Två varningslampor för respektive bromsljus och positionsljus har blinkat och haft sig några dagar. Tog med vännerna och promenerade hem från verkstan´. Efter bara någon timme ringde Mulle Meck och sa  att jag kunde hämta karetan. Det var en lamphållare till positionsljuset som pajat, "kommer på måndag, kostar 93:-, har du råd med det eller vill du ha en avbetalningsplan, hehehehe"...

Bromsljuset var det lite annorlunda med "vi har tömt akvariet, tagit ut guldfisken och torkat"...

"Jaha, överlevde guldfisken"" "Nää"..

Översatt till begriplig svenska betyder detta att det uppstått en liten spricka vid ett skruvfäste, där bildades kondens och kom in fukt och då blidde det väl kortis antar jag.

Skruvfästet kommer man bara åt om man viker in sig i bakluckan, tar bort en platta och glor neråt - alltså bör någon M-Meck har skruvat lite för hårt någon gång vid lampbyte - jag har aldrig gett mig på bromsljusen. " Du måste byta hela rampen" - "går det inte att limma med lite superlim vid skruvfästet" "jo, det håller nog ett tag, men nu är det torrt så du kan köra på ett bra tag".

En sådan ramp går förmodligen lös på ett antal lakan - det får vänta. Jag satsar nog på en dutt superlim så länge.


*tänker*, *tänker igen*

Det är nog som jag haft i bakhuvudet ett tag, nästa sommar är det dags att byta bil. V70:an är superfräsch, går som en klocka, är servad regelbundet, har aldrig haft en anmärkning på besiktningen - gått drygt 24.000mil - är en 2001:a.  Men med snart 10 år på bakluckan, så kan man nog förutsätta att det snart kommer fler "smågrejor" .

Vintern skall alltså delvis ägnas åt att surfa runt på beg. bilsajter - funderar lite på en Toyota, en combi måste det ju vara. Jaja, vi får se, långt dädan och dit.


Har just avslutat förberedelser inför morgondagens middagspartaj - vi blir 7 pers. inkl mandrom - idel hundfolk - samtalsämnen kommer icke att saknas Flört 


Cissi - självklart kommer en bild på ljusträdet ! Funderade lite på att tjyvstarta redan i morgon, men nej!! Jag skall ståndaktigt invänta första advent!


Anna - tvättmaskinen går för jämnan tycker jag....



Av Britta Hammarström - 19 november 2009 17:59

... i de glimmande snår, sol, sol är det var jag går – en speleman, en hjärteglad, en speleman, en speleman är jag ...

 
Nu skall jag inte ta i så livstycket spricker - men lite så kändes  på förmiddagen - redan å morgonen, när man drog upp persiennerna och skådade ett ljusCool

Humör, livsandar och initiativkraft ökade med minst 80% på nolltid- otroligt så mycket bara en liten solglimt kan åstadkomma!


Birgitta och jag tog en skön vända på en behagligt tom golfbana vid klubben, lunchfika med lite ostpaj och så lite kort träning. Jag tog bara en vända på plan med Hippie - "jösses matte, skall vi jobba - härligt"!!

Åkte sedan hem och aktiverade småttingarna utanför trädgården. Ägnade sedan drygt en timme åt densamma (trädgården alltså), klippte och rensade lite, krattade in löv i häcken och under buskar.

Jag har inte så mycket löv på tomten, helt enkelt för att det inte finns så många träd därGlad. I vår klipper jag resten av det som skall bort och krattar bort det som maskarna inte halat ner i jorden.

Vännerna deltog intresserat i arbetet.


För ett par veckor sedan köpte jag en "kul grej" på Lidl. ett "ljusträd", d v s något som ser ut som en gran, när man böjt ut diverse tunna grenar på vilka det sitter mängder med små lampor. Tyckte att den kunde vara dekorativ på min mörka baksida. Jag har lite ljussslingor både på bak- och framsidan av huset, men den här var lite annorlunda och inget tjafs med kulörta lampor, blink och dylikt, bara vanliga smålampor.

Kartongen har stått i garaget hela tiden, nu tog jag fram den för att plocka upp ljusträdet och kika lite på det, se hur man anslöt o s v.

Öppnade den långa kartongen och skakade försiktigt på den - inget hände - skakade igen, lite hårdare - inget hände.

Kikade ner i kartongen, såg nada! Jag kände ju att det var en tyngd i kartongen, något måste finnas där - var eländet ihopfällt???

Tog i och skakade rejält - då hasade det fram en liten vit kartong - "men herreminje" en så lång kartong för en liten pluttlåda"???Förvånad

Öppnade lådan - i den låg en kontakt och en transformator - that´s it folks! Inte ett dyft mer fannsi kartongen....

Mmmhhmmm, dags för ett besök på Lidl.


Sanerade vännerna, släppte in dom och lovade dyrt och heligt att jag snart skulle vara tillbaka och drog till Lidl (som ligger väldigt nära mig).

Föreståndaren på Lidl, jätterar och förekommande, bytte genast ut min kartong mot en med rätt innehåll - trots att jag inte hade kvittot kvar - men han  konstaterade lugnt att "det är nog bara vi som säljer dom här" och så var saken biff.

Handlade lite, åkte och tvättade bilen och så hem till vännerna som otåligt väntade på middag.

Putsade lite silver, gnolade lite julsånger - jo,man börjar allt få lite julkänsla redan....


Rekommenderar ett besök på "collievänner" - se bland mina länkar. Där finns en som vanligt, välskriven, intelligent och upplysande artikel av Bodil Carlsson.





Av Britta Hammarström - 18 november 2009 22:51

Skippade söket i dag  - både kroppen och knoppen sa nej! Vi tar rast vila en vecka och hänger med nästa vecka igen.

Bestämdes att vi är på klubben även nästa onsdag. Blir det skruttväder är det skönt att kunna gå in i stugan efteråt.

Vovvarna ligger bra i bilarna med varmt under och täcken på sig om det är kallt.

Tog en skogssväng på morgonen, gjorde sedan strandhugg på Lidl och så hem. Städade, fixade med tvätten - kände att det var väldigt skönt att inte ägna 4 timmar åt sökträningen den här gången.

Så ringde Janne och sa att Eli var hängig, Pernilla skulle hämta honom på dagis. Jaha, ingen Eli heller, lite trist - men det gav mig ytterligare några timmar i splendid isolation och tid att dona lite mer här hemma.


Håller på med sista finputsningen på Rapportören - den bör vara färdig att gå till tryckeriet på fredag.

Åkte iväg till återvinningsstationen och langade den gamla trädgårdsbelysningen + lite annat. Svängde upp till klubben på hemvägen och gick på golfbanan. Vi var tillbaka kl 16 - då var det nermörkt och började dessutom regna kraftigt - igen!


Nu går jag och lägger mig - och läser några sidor i en G W Persson-bok, det brukar inte bli mer än ett par sidor.....


Släppte ut vännerna i trädgården medan jag gjorde mig i ordning för promenaden i morse - surikaterna höll på att smälla av innan jag kom ut och hämtade dom så att de fick hoppa in i bilen...



"Queen of the garden table" tog det med ro



När jag hämtade flickorna, klippte jag av de två sista rosenknopparna - undrar om dom orkar slå ut?


        

Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards