Alla inlägg under november 2009

Av Britta Hammarström - 3 november 2009 20:39

I går kväll kroknade mandrom plötsligt!  Började frysa å det gruvligaste, skakade verkligen, hackade tänder - kom som en blixt!   Förb.... ocksåSkrikandes Vi skall ju åka på leeeeger.

Tog en skållhet dusch - länge! Satt sedan framför TV:n i tjock morgonrock, med fleecefilt runt benen - rotade t o m reda på en termometer och stoppade under armen - näää, 37,0 prick!

Fattade ingenting...Förvånad

Kände efter....

Fylldes jag av en obetvinglig lust att gå ut och stoppa näsan i jorden och böka? Letade sig grymtanden upp ur min strupe? Nej och nej!

Alltså inte svininfluensan - kunde det ju inte vara eller hur Flört


Ont i lederna som bara den.....

Gick och lade mig vid 22-blecket, vännerna kom raskt in efter sista trädgårdsbesöket och fylkades runt mig i sängen. Sov inget vidare, sov i 30-minutersintervaller, vaknade, måste ändra ställning för antingen värklte någon led här eller också där - gggrrr...

Blev tidig frukost för oss alla fyra - före 05 30! Jag drack en stor kopp hett thé, kände mig fortfarande stel och valen - kröp till sängs igen och sov faktiskt stenhårt till 08 30 -oj!

Hmm, kände mig något bättre  - men sökträningen fick väljas bort - kände inte alls för det. Vevade så långsamt igång organismen, drack kaffe och käkade lite - och vad gör jag nu då?


Fick en rätt galen idé - skulle ju ändå köra in till Islandstorget i Bromma och tjacka upp mig på fyra navkåpor till vinterdäcken - man kanske skulle ta Rävstensrundan samtidigt - passerar ju rätt nära......

Kände efter noga - är detta lämpligt? Är du dum i huvudet eller..... Njae, nu skall vi inte vara såna´.......

Beslöt mig för att göra ett frest på slingan. Vädret var fint, slingan är inte alls jobbig att gå och jag har mobiltelefon (om jag nu skulle drabbas av plötslig orkeslöshet). Om nu detta blev den enda promenixen i dag så visste jag att vännerna fått röra på sig ordentligt.


Vi gick slingan, vännerna for runt, tjo och tjim, jag gick med lugna steg. Tog en paus vid själva stenen och tittade lite närmare på samlingen av klippblock. Märkligt! Man undrar hur det gick till när de föstes hit - vilka krafter!

Kom tillbaka till bilen, visst var jag lite matt, men inte så farligt. Mekonomen-besöket gick i ett huj och sedan åkte vi hem. Var sedan bara en sväng ut till Helgö för att kika lite i husvagnen,Olle hjälpte mig att fylla vattendunkarna bl a.

I kväll känns det betydligt bättre, lederna är lite stela men appselut inte som i går - undrar verkligen vad som hände? Jag kanske bara var totalt genomblåst - det blåste ju verkligen inte måttligt i går och vi var ute rätt länge - protest från samtliga leder!

Inget sök i morgon heller, eftersom karetan skall till doktorn för kirurgiskt ingrepp.

Skadar nog inte med en lugn dag till.



Här frestas man att säga att stenblock och tall lever i symbios,

men det är inte riktigt rätt uttryck, ingen av parterna tjänar ju egentligen på

att ha sådan närkontakt. Tallen får bara finna sig i att stenblocket finns där, för det

lär inte flytta på sig, tallen har bara fått kröka sig förbi - och stenblocket lär

ge fullständigt attan i att tallen växer där.

 


Här har ett jätteblock rämnat  - och det har bildats en liten spännande gång mellan

blocken - vackra färger på stenarna!

Här ser det nästan ut som om någon pallat upp den stora kantiga stenen

med flit

    


Dags för thé och sedan tidigt hopp i säng!

Av Britta Hammarström - 2 november 2009 18:47

Den här gången handlar det om collie Solan Glad

Collieklubbens östra LO har anordnat en vallningshelg på Mårtensby Gård utanför Almunge (nära Uppsala) - där några intresserade collieägare och våra vovvar skall få lära oss grunderna i fårvallning - jättespännande!

Vi kommer förmodligen att vara både skitiga och dödströtta framemot söndag eftermiddag när lägret blåses avTungan ute

Jag provade på fårvallning med Hippie när hon var ca 7 månader och hon tyckte att det var toppen! Får se vad hon tycker nu...


Jag har en aning om att det (möjligen) också kan bli fråga om lite mer organiserad vallning för västgötar nästa år  - kolla nästa nummer av tidningen.



Av Britta Hammarström - 2 november 2009 16:03

Ruggigt så det har blåst sedan i går kväll, måste vara bra många meter/sekund. Jag vaknade till då och då under natten och hörde hur metallskyddet ovanför markisen kved och jämrade sig - men det satt kvar i morse.

Klätterhortensian vid köksdörren har strippat - skedde över en natt.




Förmiddagspromenaden gick i skogen - jag tyckte att Eolus lugnat ner sig lite och valde skogen. Väl inne bland träden så tog stormen i igen och det knakade och knirkade alldeles hemsk, vi skulle nog ha valt fältet i stället....¨

Tillbaka till bilen kom vi i alla fall utan missöden. Vännerna får alltid lite extra spring i benen när det blåser, antingen för att de blir lite peppade av blåsten eller också för att hålla värmen Glad

 


Lite här och var hade träd ramlat - hade så att säga fått stryka på roten Flört

      


Hade date med snälla grabbarna på bilverkstaden kl 14 30, för byte till vinterdäck. Min vanliga mek jobbade på med däcksbytet medan vi ivrigt pratade hund (han har 4 st yorkshireterrier och ställer ut). Så var det bara ett däck kvar - klonk! En mutter gick av Rynkar på näsan  d v s alla gängorna var kvar men "knoppen" gick av.

Här försöktes både det ena och det andra - nix, satt som berget! Måste borras bort !

Vilket innebär att bilen lämnas in da otta på onsdag och blir klar någon gång under dagen  (går alltså att köra helt ok).

Torsdag måste jag ha den, då skall husvagnen transporteras till vallningslägret.

Birgitta "ställer-upp-i-vått-och-torrt", hämtar mig från verkstaden onsdag morgon, förbindelserna är rätt dåliga därifrån och hem till mig.

Den här verkstaden ligger längre bort än den jag anlitar annars, den tar det bara 15 minuter att gå hem från.

B. kommer förmodligen också att se till att jag kommer dit igen - vad gjorde man utan dessa kanonvänner Skrattande (gick, förmodligen.....)

Vore inte "logistikproblemen" (som det heter numera ) så knöliga, skulle jag aldrig anlita någon annan verkstad än denna, grabbarna här är så otroligt hjälpsamma och bra.


Av Britta Hammarström - 1 november 2009 17:10

...har flutit förbi i stort lugn.

Inga hääääämska varelser har bankat på min dörr och gapat "bus eller godis". Endast min grannes rara dotter Louise och hennes kompis kom tassande i går kväll och gav mig fnissande en tallrik med litet ljus på och lite avhuggna fingrar (i marsipan) att mumsa på Glad - dom var goda!


Raskonferens för collie har avhållits på SBK:s kursgård Kydingeholm i helgen. Genomfördes lugnt och sansat, de deltagare jag pratat med är helnöjda och ger SCK:s styrelse en stor eloge för det utmärkta arbete de lagt ner i förberedelserna och runt materialet.

Jag hade gärna varit med, men kände att ha hundarna i bilen från 9-17 var mer än jag klarar av, konferensen klarade sig säkerligen utomordentligt bra utan min medverkan.


I dag blev det "tantträff" på klubben, träning och låååångt fika med mycket trevligt hundsnack.

Dessförinnan hade vännerna och jag vandrat i Jungfrusundsskogen och efter långfikat tog Marianne och jag en vända på golfbanan (som var behagligt tom i vår ände, bara hälften av banan är nu öppen) med våra fem flickor.

Stina har börjat löpa, vilket innebär att nästa löp blir runt sista dagarna i maj - bra!


I morgon åker vintersvålarna på karetan.




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards