Alla inlägg under november 2009

Av Britta Hammarström - 11 november 2009 18:07


Det har varit en kolossalt stillsam dag i dag - och det var väldigt skönt! Hoppade t o m över sökträningen och det hör inte till vanligheterna Förvånad.Nästa vecka hänger vi på igen.

Kände bara att orken tröt och då får man väl sätta den på laddning och ta´t lite piano.

Ordentlig promenad på golfbanan vid klubben blev det dock - flickorna och jag hittade en del golfbollar - det gäller att fixa biltvättarna i vinter Flört

Lite aktivering nere på plan, sen´åkte vi hem och jag bänkade mig vid datorn och fortsatte med blaskorna.

Eli hämtades och har just åkt hem - back to the computer and the club magazines...


En knappt märkbar ömhet i armen efter svinsprutan och en anings värmekänsla i kroppen nu frampå kvällen, det är allt - inget att skriva hem om...


En total-usel bild, men Hippie är så söt när hon ligger det gamla trädgårdsbordet - en utkiksplats hon själv valt, här har hon bra koll och ligger torrt och fint.


Bitte och Stina sitter gärna på däcket eller på en av trapporna i gräsmattan. Fast mest hänger dom som surikater i fönstret till altandörren och tjötar om att komma in - småfjollorTungan ute


I morgon blir det husvagnshämtning. Förste husvagnshämtare Sören och jag drar snabbast möjligt till Mårtensby Gård å morgonkvisten, kopplar på och drar hem igen.

Det här var en engångsföreteelse, jag tänker inte tubba vänkretsen att agera husvagnsflyttare i tid och otid, men här var det lite speciellt och jag är väldigt glad att jag hade vagnen att tillgå.









  

Av Britta Hammarström - 10 november 2009 14:23

...har vi lyckats lorta ner på två dagar - inte illa Glad

Men det var leeeeeerigt - överallt!


På Hasse och Elisabeths sida http://www.rilott.com/  finns många fler bilder från vallningslägret.


Kopierade de här två (med Hasses medgivande) , tycker dom är rätt kul .

Här är hela colliegänget - fr vä. mandrom och Hippie, Mia och Iris,Ann och Tristan, Marie och Åska, Hasse och Victor.

Alla vovvar rätt avspända



Men så får Hippie, Iris och Tristan syn på fåren som kom och ville vara med på bild .... intresset flyttade sig hastigt från respektive mattar till dom där kuliga sakerna!

     

I går kväll var Hippie och jag och hejade på Ida + matte, på deras allmänlydnadskurs på Järfälla BK. Bitte går just in i höglöp, kändes rätt onödigt att ta med henne, hon och Stina fick sällskapa med varandra hemma. Passade på att träna med Hippie en stund under gruppens teorilektion. Trevlig kurs, bra instruktör - Ida och matte var jätteduktiga, klarade bl a inkallning med diverse störningar kanonbra.

Skjutsade hem matte + Ida, for hem och dök rakt in i blaskorna igen - de´e´mycke´nu Flört

I dag har det varit sök på klubben,  med efterföljande lydnadsträning, alla tre har fått aktivering - götarna har ju stått lite på undantag sedan i fredags och var jätteglada att få använda huvudet igen.

15 50 skall jag till dentisten - funderar på om jag har en fyllning som håller på att ge upp, vi får se.....

Hem och utfordra Lisa, skjutsa henne till judon och fortsätta ut till Bettan som skall vaccinera mig mot grissjukan.

Av Britta Hammarström - 8 november 2009 20:05

...till riesenpojken Fornborgens Örnies godkända  MT-resultat - 362 poäng!


Och tack Mia för bilderna!



      

Av Britta Hammarström - 8 november 2009 17:18

         ...är vi, både Hippie och jag, men glada och väldigt nöjda med helgen.

Eva Myrbrink är en fantastiskt duktig vallningsinstruktör - en av hennes många kvaliteter är att hon tar emot alla vallningsraser och har koll på hur varje ras vallar och tar hänsyn till det.

Fredag kväll var det mest teori och frågor. När Eva var klar satt vi kvar och drack lite vin, käkade ost och hade trevligt. Jag gick ut i husvagnen före 22, rastade vännerna (med både pann- och ficklampa)och la mig och läste en stund, somnade gott.

Lördag tillbringades i fårhagen, första passet 9-12, andra passet 15 tills det blev mörkt. Söndag 9-12 i hagen, sedan från 13 tills vi kände att nu orkar vi inte mer, varken vi eller hundarna.


Alla fem hundarna har varit jätteduktiga - Eva har berömt dom mycket "ni skall vara jättestolta över era trevliga och duktiga collies och för rasen är det ett jätteplus att det fortfarande finns hundar med så mycket vallning kvar i sig".

I dag fick också tre av hundarna  göra vallanlagstest, Hippie, Victor och Åska - alla tre blev godkända!

Iris och Tristan har aldrig träffat får förut och behöver lite mer tid - men båda har vuxit duktigt de här två dagarna!


Bilder kommer! Mia skulle ta bilder på mig och Hippie, men råkade nog komma åt en knapp och det belv filmsnuttar i stället för bilder Skrattande gör inget, Mia har tagit massor med bilder med sin egen kamera och Hasse plåtade oavbrutet.


I protokollet - "test av vallningsanlag" bedöms intresse, naturlig förmåga, mental uthållighet -  poängskalan är 3-5 (5 är bäst), Hippie fick 4 på alla tre egenskaperna. Samarbete/styrbarhet bedöms från 0-5, här hamnade hon på 3.


I helhetsintryck och kommentarer skrev Eva: Mycket trevlig,arbetsglad hund. Lättstyrd, skäller. Hon förklarade att kommentaren "skäller" inte hade negativ innebörd, det är bara ett konstaterande - vissa skäller, andra inte. Dessutom brukar skallet avta vartefter hunden blir säkrare i arbetet.


Jag är så nöjd med min duktiga Hippie! En bra "loose-eyed, upright" collie med goda vallningsanlag.

Man säger att (t ex) collie är "loose-eyed" i motsats till BC som använder "eye" på fåren och collien arbetar oftast i upprätt ställning i motsats till BC som hukar och smyger.


Lördag kväll blev det lite mer vin, ost och hundsnack - jag lovar - det  fanns nog inte en mening som yttrades under dessa två kvällar, som inte handlade om hund - härligt Glad.

Ganska tidigt i säng även lördag - då var vi också lite möra efter "dagen i hagen".

Hundarna orkar inte långa stunder, man ser ögonblickligen på dem när batteriet tar slut, det tar bara tvärslut!!!

Det här jobbet tar ju otroligt mycket mental kraft av hunden - och även av oss, som skall hålla rätt på oss själva, fåren och hunden.

Vi använde "grisfösarpaddlar", för att styra hundarna  - här gällde det att blixtsnabbt byta hand och peka åt rätt håll, annars förvillar man hunden och gör det svårare för den.

Ett ytterligare beröm från Eva åt våra hundar var att de hanterade djuren så bra, inga dumheter med att jaga eller nafsa.

Och vi kunde återgälda berömmet och tacka för att vi fått jobba med så otroligt snälla och lättmanövrerade får - verkligen värdefullt för såna´"newbies" som vi och våra hundar.

Några bilder kommer här i alla fall.

Vädret var ju rätt trist hela helgen, men inget regn tack och lov! Det rcäkte så bra med det som ramlat ner tidigare, vilken gegga! Inne i fårhagen var det rätt skapligt men så här såg det ut vid ingången till hagen.


Och här är en Hippie som har jobbat! En stor hink varmt vatten och ett badlakan fick bort det värsta innan hon kunde tas in i husvagnen (nu är hon duschad och fin igen)


Några av fåren på Mårtensby Gård. Vi jobbade bara med 5-6 åt gången och de byttes ut från för- till eftermiddag, för att inte bli för slitna.

Stina och Bitte tyckte nog att det här var en riktig sk-thelg Rynkar på näsan

Dom har bara fått promenader - inte fått komma in till fåren en enda gång!!!

Men nästa år kanske det kan bli vallning på kossor här. 4 fjällkor har kommit till gården och när de är invallade så.....


Slutligen - tack Mia och Iris, Hasse och Victor, Ann och Tristan, Marie och Åska, för väldigt trevlig samvaro denna helg!


Av Britta Hammarström - 6 november 2009 13:51

..gratulera Grålötens Y-kull på 9-årsdagan!

 

 

HAR DEN ÄRAN

YLVA YLLESOCKA

YSTRA YLLEHUND

YRA YRSNÖ

YERRY YETÖGA

YNGVE Y-FRONT

YÖRGEN YÖKUNGE  

 

 

 

 


Nu åker vi!


 

Av Britta Hammarström - 5 november 2009 16:33

..mer november än så här kan det väl inte bli Rynkar på näsan

Rysansvärt väder! Klafsigt snöblandat regn oavbrutet - hela dagen! Och knappt något dagsljus alls - dagern låg som en gammal militärfilt över Stockholm med omnejd, och nu är det kolans mörkt.

Hygglige Sören plockades upp strax före 09 30 i morse, vi drog till Helgö och hängde på husvagnen och Sören tog över ratten -> mot Mårtensby Gård.

Inget svårt att hitta - väl framme hade vi lite krångel med "noshjulet" på husvagnen, det stretade emot lite, vilket innebar att det var vissa svårigheter att skilja bil från husvagn så att säga.

Men det fixade sig till slut.

Så bytte vi förare igen och susade hem till Ekerö. Tack snälla Sören! Huka dig, du kanske får hämta den också

S. fick en present, med stränga order att inte öppna den förrän han kom hemFlört.


Nu vidtager framplockning av allt som skall med till helgen. Efter att ha varit där inser jag att det kommer att krävas en genomgripande sanering av mig, hundar, husvagn och bil när vi kommer hem...

Ett stort antal gamla påslakan och handdukar skall med.


Jag tar inte med lap-topen - rapport och bilder kommer söndag kväll.

Av Britta Hammarström - 4 november 2009 22:12


VEM tror ni är mamma till denne stilige unge man?Skrattande



  


Right! Det är Bitte!

Den ungen mannen är Oxbergets Karl Lejonhjärta/Routa och här är han på västgötaspetsträff i någon skog i Åbo, förra helgen.

Routa ser ut (och är också, enligt matte och husse) att vara av samma sort som sina syskon - glad, framåt, vänlig och energiskGlad

(ingen skugga över dig Ture - du gjorde ett kanonjobb och är en hyvens grabb,  men när det gäller utseendet så tog mamma Bitte för sig ordentligt...)


Tack Sabrina och Iiro för  positiva mail om Routa och för bilderna!

Nästa vår får Routa en liten (mänsklig) baby att "ta hand om" - det kommer han säkert att gilla !






Av Britta Hammarström - 4 november 2009 17:26

...men blir det inte värre än så här så grejar vi vallningshelgen.

Upptäckte i morse i duschen att jag hade röda prickar längs hela undersidan av armarna - tittade genast neråt magen (den är ju inte svår att hitta Flört) och visst! Där var samma röda prickar i den vanliga snibben neråt midjan (eller där den borde vara...)

Märkligt fenomen detta!

Varje gång jag får en virusinfektion dyker de här röda prickarna upp, lite som nässelutslag, alltid på samma ställen, inte så ilskna, men syns ändå tydligt. Efter några dagar, när de börjar blekna så kliar det lite, men bara lite.

Detta har jag "haft" så länge jag kan minnas. Frågade en duktig överläkare på Blackebergs sjukhus där jag jobbade i många år, om prickeriet. Hon förklarade att det hade med mitt immunförsvar att göra (fråga mig inte om sambandet....) men att jag tydligen hade ett "piggt" immunförsvar som jobbade på bra - jaha....


Färdigt med sjuksnack.


Fast lite mer kanske....

Trofast V70 klarade operationen väl och är nu kry och rask och har vinterdojor runt om.


Inget annat upphetsande har timat under dagen - prommis neråt sjön på förmidaggen, efter att snälla Birgitta skjutsat hem mig från Bosse Bildoktorn.

Broder Lars skjutsade mig tillbaka på e m för hämtning.

Har sorterat papper - jösses så fort det samlar ihop sig till en bunt bredvid datorn - hatar att ha

osorterade papper Skrikandes

Allt på plats nu.


Dags att fixa lite middag, kl 19 00 är det styrelsemöte i Villaägarföreningen - mötet hålls 5 hus längre upp på gatan - sehr bequem!

Skall försiktigt delge herrarna att mandrom tänker sluta sin karriär

                                                  

                              som sekretär

i och med nästa årsmöte - blir väl lite gny, men detta är mitt sjätte år på den här posten, känns som om det räcker.

Så mycket tid jag kommer att få över till hundar, träning och barnbarn nästa år - yiiipppeee!!

 




Presentation


OXBERGSBLOGG

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards